juli 13, 2017

SOGO Orchids treedt toe tot de Dümmen Orange-familie

Toetreding van de Taiwanese veredelaar SOGO Orchids.

SOGO Orchids treedt toe tot de Dümmen Orange-familie

Nederland/Taiwan 13 juli 2017 - Met de toetreding van de Taiwanese Phalaenopsis-veredelaar SOGO Orchids tot de Dümmen Orange-familie krijgt dit concern een unieke toegang tot deze productgroep. Tevens wordt de weefselkweek-capaciteit van Dümmen Orange verdubbeld. 
SOGO is vooral gefocust op het veredelen van Phalaenopsis en de weefselkweek daarvan voor belangrijke markten als de Verenigde Staten, Brazilië, Zuidoost-Azië en Noordwest-Europa. In combinatie met de Research & Development (R&D) faciliteiten, het klantenbestand en het distributienetwerk van Dümmen Orange wordt hiermee een breder portfolio gecreëerd voor de telers en hun afnemers. "Door deel uit te gaan maken van Dümmen Orange kunnen we blijven groeien en dankzij het netwerk van deze onderneming zijn we straks in staat ons uitgebreide assortiment aan meer klanten wereldwijd te leveren. De innovatie bij SOGO krijgt ook een nieuwe impuls doordat wij hun technische know-how kunnen gebruiken bij het creëren van nog betere producten en diensten", zegt Jeffrey Feng. Hij is algemeen directeur van SOGO. "Het biedt ons bedrijf en onze medewerkers een hele mooie toekomst." 

Yeunjoo Park, directeur Dümmen Orange Asia: "Wij zijn erg enthousiast dat wij zo onze positie kunnen versterken op de snel groeiende Aziatische markt. Ik ga er vanuit dat de uitstekende producten van SOGO en de afzetkanalen van dit bedrijf zullen bijdragen aan een betere dienstverlening voor onze klanten."

”Biense Visser, CEO van Dümmen Orange: "Wij zijn zeer ingenomen met het feit dat SOGO Orchids zich bij ons voegt. Wij maken daarmee de volgende stap naar een leidende positie op de wereldsierteeltmarkt. Wat medewerkers en producten betreft worden wij steeds diverser. Phalaenopsis staat voor een belangrijke productgroep in de sierteelt met grote kansen tot verdere groei. We gaan door met het doen van verdere toevoegingen in deze groep van tropische planten. Samen met onze telers en retailpartners bouwen wij de leidende positie en bekwaamheden van SOGO niet alleen in Azië verder uit, maar ook in de rest van de wereld."

SOGO
SOGO Orchids is een in Taiwan gevestigde producent van uitgangsmateriaal voor de Phalaenopsis-teelt en levert jonge planten aan afnemers in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Oceanië en Afrika. Verder onderscheidt Sogo zich op de markt door de vooraanstaande positie die het bedrijf inneemt op het gebied van de veredeling van dit gewas. In totaal zijn er ongeveer 250 mensen werkzaam. In de kassen in Taiwan produceert SOGO jonge planten voor de lokale markt. Verder vervullen die kassen een belangrijke rol in de R&D van het bedrijf. Met het oog op een onbelemmerde export naar de Verenigde Staten en Australië zijn de kassen gecertificeerd door de USDA en de AQIS. De moderne faciliteiten voor de weefselkweek zijn sterk geautomatiseerd en beantwoorden aan de hoogste hygiënevoorschriften.    Sogo voorziet samen met een netwerk van samenwerkende veredelaars in een reeks productoplossingen die telers wereldwijd in de gelegenheid stellen unieke planten in de markt te zetten die aansluiten bij de eisen van hun afnemers.

DÜMMEN ORANGE
Dümmen Orange is een toonaangevend bedrijf in de veredeling en de ontwikkeling van snijbloemen, bollen, succulenten, potplanten, perkplanten en vaste planten. De omzet bedraagt ongeveer 260 miljoen euro. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 7.000 mensen. Naast een groot marketing en sales netwerk, heeft Dümmen Orange een divers netwerk van gespecialiseerde productielocaties. De sleutel tot het succes van Dümmen Orange is een breed en diep assortiment, ondersteund door een wereldwijde toeleveringsketen. Het bedrijf omarmt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeert in de gezondheid, de veiligheid en de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers.

Meer informatie:
Marco van der Sar – Manager Marketing en Corporate Communicatie Dümmen Orange
m.vandersar@dummenorange.com / +31 (0)6 23 20 84 77


Jeffrey Feng - algemeen directeur van SOGO
jeffrey@sogo-orchids.com.tw / +886-(0)988 020393

Gerelateerde artikelen