Executive Committee

 

 

 

Anthony Christiaanse

 

Chief Executive Officer

 

 

Anthony trad in januari 2024 in dienst bij Dümmen Orange als lid van het Executive Committee en werd in mei van dat jaar benoemd tot CEO. Hij stuurt de strategische agenda van het bedrijf aan met het doel om de positie als toonaangevende sierteeltbedrijf te behouden en klanten te voorzien van innovatieve producten en diensten die duurzame waarde creëren.

 

Voordat hij bij Dümmen Orange werkzaam was, werkte Anthony in verschillende senior-management functies voor een reeks toonaangevende internationale bedrijven zoals Unilever, Chiquita, Aviko en Vion. Zijn carrière in de food- en agri-business omspant ruim 30 jaar.

 

Anthony woont met zijn partner, zoon en hond afwisselend in Edinburgh en Rotterdam. Hij is een grote fan van Star Trek, gorilla's en sport.

 

Carola de Bie

 

Chief Financial Officer

 

 

Carola trad in 2019 als Head of Group Control in dienst bij Dümmen Orange, waar zij het Finance team verder heeft geprofessionaliseerd. In 2024 trad Carola toe tot het Executive Committee als CFO en is in die rol verantwoordelijk voor Finance, Treasury and Tax.

 

Voordat Carola bij Dümmen Orange kwam heeft zij bij KMPG jarenlange ervaring op gedaan als auditor van grote internationale bedrijven, en vervolgens als Group Controller bij Royal IHC.

 

Carola heeft een master en postdoctorale master Accountancy van Nyenrode Business University (Register Accountant).

 

 

Carola is getrouwd en heeft twee kinderen. Buiten werktijd brengt zij graag veel tijd door met haar gezin en vrienden.

 

Tosca Ferber

Chief Technology Officer


Tosca trad in 2016 als Research Director in dienst bij Dümmen Orange, waar zij het Research team oprichtte. In 2023 werd ze als Director Global Product Management verantwoordelijk voor de wereldwijde commerciële portfolio. In 2024 trad Tosca toe tot het Executive Committee als Managing Director R&D. In haar huidige rol is Tosca verantwoordelijk voor alle veredelingsprogramma's en ondersteunende operationele en onderzoeksactiviteiten.

Voordat ze bij Dümmen Orange kwam, deed Tosca ervaring op in de groenteveredelingssector – eerst als geneticus en later als leider van multidisciplinaire teams.

Tosca behaalde haar Ph.D. aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar ze zich richtte op Evolutionaire Genetica.

Tosca woont samen met haar partner en hun samengestelde gezin van vier kinderen. Ze houdt van hardlopen – met of zonder hond –, game-nights met het gezin en warme avonden in de tuin.

Johan van ’t Hag

 

Chief Operating Officer
Global Cut Flowers & EMEA

 

 

Johan maakt sinds 2020 deel uit van het Executive Committee van Dümmen Orange. In eerste instantie was hij verantwoordelijk voor Strategie en M&A, inclusief de praktische uitvoering daarvan. In de daaropvolgende jaren werd hij ook verantwoordelijk voor Global Product Management en het wereldwijde bedrijfsonderdeel Cut Flowers.

 

Voordat hij bij Dümmen Orange kwam, had Johan diverse internationale leidinggevende functies. Bij Unilever vervulde hij een aantal financiële senior management-rollen in verschillende landen. Hij deed ervaring op met strategisch advies bij Bain & Company en werkte als CFO bij scale-ups in de gezondheidszorg.

 

Johan heeft een master in Economics & Business Economics (Finance) van de Rijksuniversiteit Groningen en een postdoctorale master van de Vrije Universiteit Amsterdam (Register Controller).

 

Johan is getrouwd en heeft drie kinderen. Buiten werktijd brengt hij graag tijd door met zijn familie en vrienden. Sport, specifiek racefietsen, is een van zijn passies. Daarnaast houdt hij van lezen en muziek (piano).

 

Ellen Mackenbach-Lakeman

 

Chief Human Resources Officer

 

 

Ellen begon in juni 2020 als CHRO bij Dümmen Orange. Ze is verantwoordelijk voor het opbouwen van een eenduidige bedrijfscultuur,  onze agenda op het gebied van Milieu, Sociaal en Bestuur (ESG), en het leiden van de wereldwijde Human Resources-afdeling.

 

Ellen vervulde eerder diverse internationale leidinggevende functies in Human Resources binnen de chemische en distributie-industrie.

 

Ze studeerde Rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en heeft een master in HR van de Tias Business School, een diploma in Organizational Leadership van de Said Business School (Oxford) en een diploma in HR van de Marshall Business School (University of California).

 

Ellen is getrouwd en heeft twee dochters. Buiten werktijd brengt ze graag tijd door met haar gezin en je vindt haar ook geregeld in de sportschool of tuin.

 

Frank Magnusson

 

Chief Operating Officer

North & Central America

 

 

Frank werkt sinds 2012 bij Dümmen Orange als senior lid van de Noord-Amerikaanse regio. Met meer dan twintig jaar ervaring in de sector heeft Frank uitgebreide expertise op het gebied van verkoop-, operationele en financiële functies. Bij Dümmen Orange heeft Frank leiding gegeven aan fusies en overnames (M&A) en integraties van meer dan een dozijn bedrijven, waaronder Ecke Ranch, Fides en Dümmen USA, Inc. en daarmee Dümmen Orange mee helpen maken tot wat het vandaag is. Vóór zijn rol als COO North & Central America was hij vice-president Financiën.

 

Frank behaalde een masterdiploma in bedrijfskunde aan de Universiteit van Stockholm, Zweden. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen. Buiten zijn werk houdt hij van sporten, lezen en muziek.