Executive Committee

 

 

 

 

Hugo Noordhoek Hegt

 

Chief Executive Officer

 

 

Hugo is sinds 2019 CEO bij Dümmen Orange. Hij is verantwoordelijk voor de strategische agenda van de onderneming en voor het behouden van onze toonaangevende positie in de branche.

 

Voordat hij bij Dümmen Orange in dienst kwam, had Hugo verschillende internationale managementfuncties bij bedrijven als Akzo Nobel, Sicpa en Siegwerk. Hij woonde en werkte op verschillende continenten zoals Azië, Noord-Amerika en Europa en heeft een passie voor ondernemerschap en bedrijfstransformaties, om zo het concurrentievermogen van de onderneming te verbeteren.

 

Hugo heeft een master in Rechten van de Universiteit Leiden. Hij is getrouwd, heeft drie kinderen en houdt van sporten. Hij doet aan alle bergsporten, hardlopen, tennis, fietsen en golf. 

 

 

Arjan Kaaks

 

Chief Financial Officer

 

 

Arjan is sinds 2019 CFO bij Dümmen Orange en in die rol verantwoordelijk voor Finance, Control, IT, Legal en Procurement.

 

Voordat hij bij Dümmen Orange kwam, deed hij uitgebreide financiële, operationele en strategische ervaring op bij bedrijven zoals Unilever, Royal Grolsch, O'Neill, Maxeda en CEVA Logistics. Arjan woonde en werkte in verschillende landen en heeft kennis van uiteenlopende bestuursmodellen en van het opereren in een internationale context. Hij was ook vicevoorzitter van het beursgenoteerde IMCD tot maart 2022.

 

Arjan heeft een master in Economics en Finance van de Rijksuniversiteit Groningen en een postdoctorale master van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is getrouwd, heeft vier zonen en houdt van roeien, hardlopen, hockey en fietsen. Ook speelt hij saxofoon.

 

Ellen Mackenbach-Lakeman

 

Chief Human Resources Officer

 

 

Ellen begon in juni 2020 als CHRO bij Dümmen Orange. Ze is verantwoordelijk voor het opbouwen van een eenduidige bedrijfscultuur,  onze agenda op het gebied van Milieu, Sociaal en Bestuur (ESG), en het leiden van de wereldwijde Human Resources-afdeling.

 

Ellen vervulde eerder diverse internationale leidinggevende functies in Human Resources binnen de chemische en distributie-industrie.

 

Ze studeerde Rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en heeft een master in HR van de Tias Business School, een diploma in Organizational Leadership van de Said Business School (Oxford) en een diploma in HR van de Marshall Business School (University of California).

 

Ellen is getrouwd en heeft twee dochters. Buiten werktijd brengt ze graag tijd door met haar gezin en je vindt haar ook geregeld in de sportschool of tuin.

 

Hans van den Heuvel

 

Managing Director Research & Development (tot 1 Juni 2024)

 

 

Hans werd in 2015 lid van het Executive Committee als Managing Director R&D. Hij heeft een passie voor het versnellen van veredeling en productinnovaties, en leidt bij Dümmen Orange de transitie van conventionele naar voorspelbare veredeling.

 

Na zijn PhD aan de Wageningen Universiteit en tien jaar academisch onderzoek, vervulde Hans R&D-managementfuncties in de groentezadensector bij De Ruiter Seeds, Monsanto en Limagrain. Hij heeft meer dan veertig papers gepubliceerd in wetenschappelijke vakbladen, is uitvinder en diende diverse patenten in op de gebieden planteigenschappen en technologie.

 

Johan van ’t Hag

 

ExCo member Cut Flowers, Product Management, Strategy and M&A

 

 

Johan maakt sinds 2020 deel uit van het Executive Committee van Dümmen Orange. In eerste instantie was hij verantwoordelijk voor Strategie en M&A, inclusief de praktische uitvoering daarvan. In de daaropvolgende jaren werd hij ook verantwoordelijk voor Global Product Management en het wereldwijde bedrijfsonderdeel Cut Flowers.

 

Voordat hij bij Dümmen Orange kwam, had Johan diverse internationale leidinggevende functies. Bij Unilever vervulde hij een aantal financiële senior management-rollen in verschillende landen. Hij deed ervaring op met strategisch advies bij Bain & Company en werkte als CFO bij scale-ups in de gezondheidszorg.

 

Johan heeft een master in Economics & Business Economics (Finance) van de Rijksuniversiteit Groningen en een postdoctorale master van de Vrije Universiteit Amsterdam (Register Controller).

 

Johan is getrouwd en heeft drie kinderen. Buiten werktijd brengt hij graag tijd door met zijn familie en vrienden. Sport, specifiek racefietsen, is een van zijn passies. Daarnaast houdt hij van lezen en muziek (piano).

 

Perry Wismans

 

Chief Operating Officer

 

 

Perry trad in 2020 opnieuw toe tot het Executive Committee van Dümmen Orange, na twee jaar te zijn weggeweest. Naast zijn focus op de voor onze klanten waardevolle Research & Development-pijplijn van Dümmen Orange, is hij verantwoordelijk voor eenjarige- , meerjarige- en potplanten (APP) in de EMEA- en Noord-Amerikaanse markt, de Afrikaanse productielocaties, en de Noord-Amerikaanse handelspartners.

 

Perry heeft een groot deel van zijn professionele carrière gewijd aan het opbouwen van een van 's werelds meest gerespecteerde bedrijven in de sierteelt. In die rol was hij een drijvende kracht achter de ontwikkeling van Dümmen Orange. Hij is een entrepreneur met een bewezen staat van dienst wat betreft het lanceren van productinnovaties.

 

Perry heeft een master in Business Information Science van de Radboud University Nijmegen. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen. Als hij niet net aan het werk is, is hij met zijn familie aan het sporten, bezoekt hij de lokale voetbalclub of is hij met vrienden uit de sector op een van zijn beroemde visexcursies.

 

Tosca Ferber

Managing Director Research & Development


Tosca trad in 2016 als Research Director in dienst bij Dümmen Orange, waar zij het Research team oprichtte. In 2023 werd ze als Director Global Product Management verantwoordelijk voor de wereldwijde commerciële portfolio. In 2024 trad Tosca toe tot het Executive Committee als Managing Director R&D. In haar huidige rol is Tosca verantwoordelijk voor alle veredelingsprogramma's en ondersteunende operationele en onderzoeksactiviteiten.

Voordat ze bij Dümmen Orange kwam, deed Tosca ervaring op in de groenteveredelingssector – eerst als geneticus en later als leider van multidisciplinaire teams.

Tosca behaalde haar Ph.D. aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar ze zich richtte op Evolutionaire Genetica.

Tosca woont samen met haar partner en hun samengestelde gezin van vier kinderen. Ze houdt van hardlopen – met of zonder hond –, game-nights met het gezin en warme avonden in de tuin.