Wat we doen

Dümmen Orange is wereldwijd toonaangevend in de veredeling en vermeerdering van siergewassen, met een indrukwekkend portfolio snijbloemen, potplanten, perkplanten, vaste planten, tropische planten, bloembollen en –knollen. Wij leveren onze genetica en ons uitgangsmateriaal (zoals stekjes) aan telers, groothandels en retailers over de hele wereld. Ons hoofdkantoor staat in Nederland en we hebben wereldwijd meer dan 7.500 werknemers.

Een betere, mooiere wereld creëren

Veredeling

We ontwikkelen sterkere, gezondere en mooiere bloemen en planten. Gesteund door onze afdeling Research & Development,  verbeteren onze veredelaars eigenschappen zoals kleur, geur en vorm, maar ook minder opvallende, belangrijke andere kenmerken, zoals weerstand tegen ziekten, opbrengst en groeiwijze.

 

Technologie

Ons Breeding Technology Centre in Nederland is de grootste veredelingsfaciliteit voor siergewassen ter wereld. Een hightech centrum voor internationale, pionierende wetenschappers, veredelaars en specialisten om nieuwe normen vast te stellen op het gebied van bloemen- en plantengenetica.

 

Vermeerdering

Op onze locaties in Afrika, Zuid- en Centraal-Amerika en Azië hebben we meer dan 330 hectare teeltvlakte. Daar bouwen we continu ons moederplantenbestand op en vermeerderen we uitgangsmateriaal zoals stekken of jonge planten uit weefselkweek.

 

 

Innovatie

 

Veredeling in de sierteelt verandert van conventionele naar voorspelbare veredeling. Dümmen Orange speelt een centrale rol in deze transitie. We geloven sterk in de kracht van innovatie en spelen een leidende rol bij de inzet van precisie-veredelingstechnieken en voorspellende software, om de ontwikkeling van nieuwe, revolutionaire bloemen- en plantenrassen te versnellen. Als echt floritech-bedrijf koesteren we de samenwerking tussen diverse onderzoeksdisciplines om innovatieve, grensverleggende oplossingen te ontwikkelen voor de sierteelt.

 

 

 

 

 

Toen en nu

 

Dümmen Orange is ontstaan in april 2015 uit een combinatie van ’s werelds beste veredelaars. De lijst van voorgangers van ons bedrijf gaat helemaal terug naar 1909 (Ecke Ranch, Encinitas, Californië).

 

Tegenwoordig spelen we een leidende rol in de sierteelt, met een netwerk waarin we gebruik kunnen maken van alle relevante veredelings-, vermeerderings- en verkoopkansen.