april 10, 2020

Sierteeltsector en Ali B verrassen eenzame ouderen met prachtige bloemen

Op initiatief van de sierteeltsector en rapper Ali B worden vandaag, op Goede Vrijdag, circa 150.000 ouderen in verzorgingshuizen en alleenstaanden die thuiszorg ontvangen, verrast met een kleurrijk boeket.

De afgelopen dagen is er met man en macht gewerkt om de landelijke sierteeltactie ‘Samen tegen eenzaamheid bij ouderen’ voor te bereiden. Duizenden bloemen zijn geoogst, prachtige boeketten zijn samengesteld en verpakt, logistiek en vervoer voorbereid. Ouderenorganisatie ANBO leverde de adressen van de verpleeghuizen en thuiszorglocaties waar de bloemen welkom zijn. Vandaag gaan de vrachtwagens de weg op om de boeketten te kunnen bezorgen bij de ouderen, met een boodschap van liefde en hoop. De bloemen worden uitgedeeld door Ali B samen met lokale helden. Zij worden op de voet gevolgd door de pers, die aangestoken is door het enthousiasme waarmee de rapper de actie afgelopen zaterdag wereldkundig maakte.

Bloemenactie als steun

Door de coronacrisis zijn veel ouderen in een isolement geraakt. Een groot aantal partijen uit de sierteeltsector heeft zich verenigd om juist nu iets te doen tegen die eenzaamheid. Met deze bloemenactie laten ze de ouderen weten dat ze niet vergeten zijn. De sector wil namelijk, ondanks de forse klappen die het zelf vangt, juist nu een verschil maken en onder de aandacht brengen dat je met bloemen en planten heel veel mensen blij kunt maken. Ze roept consumenten op om zelf ook in actie te komen en een mooi boeket of plant te geven aan ouderen  die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken in deze moeilijke tijd. Samen tegen eenzaamheid, juist nu!

Bedrijven in de sector slaan de handen ineen

Een brede coalitie van bedrijven uit de Nederlandse sierteelt, de ANBO en Ali B zet zich belangeloos in voor deze actie. Ze leveren een bijdrage in de vorm van product, vervoer, logistiek of  een financiële bijdrage om deze actie tot een groot succes te maken. Via Mooiwatbloemendoen.nl en social media wordt de actie gekoppeld aan het thema ‘Let Hope Bloom’ en #lethopebloom.

Gerelateerde artikelen