juni 18, 2019

Samenwerking Dümmen Orange en Kordes Rosen van start gegaan

Ondertekening van showkascontract markeert begin van nieuwe samenwerking voor verdere uitbreiding van assortiment in Europa

Dümmen Orange en Kordes Rosen, de Duitse veredelaar van snij-, pot- en tuinrozen, hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Ze gaan hun gezamenlijke assortiment tonen in de Dümmen Orange-rozenshowtuin in De Kwakel, zodat de klanten van beide bedrijven toegang krijgen tot de beste rozenrassen die er zijn.
 
De overeenkomst is op 28 mei ondertekend door Philippe Veys (IPT Leader Cut Flower, Dümmen Orange), Koen Stigter (Junior Product Manager Rose, Dümmen Orange) en Göran Basjes (Sales/Area Manager Cut Roses Europe, Russia, Ukraine, Iran, Kordes Rosen). Dümmen Orange en Kordes Rosen bundelen vanaf nu hun krachten in Europa door samen te werken in de Dümmen Orange-snijrozenshowtuin in De Kwakel. De samenwerking levert een win-winsituatie op voor beide bedrijven. Klanten kunnen bij een bezoek aan de showtuin kiezen uit een nog breder assortiment aan hoogwaardig, gezond rozenmateriaal. De tuin aan de Hoofdweg 119 in De Kwakel heeft flexibele openingstijden en is daarom gemakkelijk te bezoeken.

Onlangs zijn de beste snijroosrassen van Kordes Rosen en andere rassen met een groot potentieel uitgeplant in een deel van de showtuin, waar ze heel goed presteren. Bezoekers kunnen de nog jonge planten al bekijken, en de eerste bloemen worden binnen enkele weken verwacht. De bedrijven zijn overeengekomen dat Kordes Rosen een deel van de showtuin afhuurt en dat Dümmen Orange ook de vermeerdering van de Kordes-rozenrassen voor de Europese markt op zich neemt. Door het toepassen van het Dümmen Orange Greencare-programma in De Kwakel garanderen beide ondernemingen daarmee gezond plantmateriaal voor hun klanten. Naast de vermeerdering op deze locatie zal Kordes Rosen ook van het beschikbare laboratorium gebruik kunnen maken om uitgangsmateriaal te testen.

Koen Stigter, Junior Product Manager Rose bij Dümmen Orange, is erg blij met deze nieuwe samenwerking: “Met de rassen van Kordes in onze showtuin in De Kwakel kunnen klanten nu kiezen uit een nog breder assortiment, in elke vorm en kleur die je maar kunt bedenken. Deze bundeling van krachten levert prachtige kansen en voordelen voor ons als bedrijven in de rozenveredeling.”

John Kordes, CEO van Kordes Rosen, vult aan: “Dümmen Orange is de perfecte keuze om onze rassen aan de Europese telers te presenteren op een hypermoderne locatie. De Europese markt is vrij klein. Aangezien onze klanten ook klant zijn bij Dümmen Orange, is het voor hen aantrekkelijker wanneer de beste veredelaars zich samen onder één dak presenteren. Wij vinden het belangrijk om samen te werken met Dümmen Orange, omdat zij de vermeerderaar zijn van de Kordes-rassen voor onze Europese klanten. Volgens ons biedt Dümmen Orange de hoogste standaard op het gebied van veiligheid bij de vermeerdering van onze snijrozenrassen.”

Gerelateerde artikelen