november 29, 2019

Samenwerking Dümmen Orange en Avalanche+® telers wegens succes verlengd

Telers Avalanche+ roos verlengen langjarig contract

Dümmen Orange en coöperatie Avalanche+® verlengen hun samenwerking met ten minste vier jaar. Hierdoor zal de unieke en kwalitatief hoogwaardige Avalanche+® roos de komende tijd haar sterke positie op de markt nog verder kunnen verstevigen.

Dümmen Orange en coöperatie Avalanche+ voerden al een samenwerking tot 2022, die eerder deze week tijdens een feestelijke ondertekening door Karel van Rijn (Bestuurder coöperatie Avalanche+ en teler) en Koen Stigter (Product Manager Rose bij Dümmen Orange) met vier jaar is verlengd tot 2026. Karel van Rijn over de samenwerking: ‘Het verlengen van het contract zegt uiteraard iets over het succes van deze samenwerking. We werken sinds 2013 intensief samen met Dümmen Orange.’

De coöperatie Avalanche+ bestaat uit een selecte groep Nederlandse kwekers die tot de top in de snijbloemensector behoren en ervoor zorgen dat de grootbloemige rozen in prachtige kleuren jaarrond in uitstekende kwaliteit verkrijgbaar zijn. Dümmen Orange werkt nauw samen met de telerscoöperatie en besteedt veel aandacht aan marketing, waardoor Avalanche+ inmiddels overal bij bloemisten en handelaren bekend staat. Zo’n 25% van het Nederlandse snijrozen-areaal bestaat uit Avalanche+.

Het toonaangevende powerbrand Avalanche+ staat voor de meest bekende snijroos van Nederland. Ook internationaal blijft het dé bloem bij uitstek voor bijzondere evenementen zoals trouwerijen van koninklijken en andere beroemdheden, alsook bij decoraties in Vaticaanstad. De grote, rijke knop gaat altijd helemaal open en daarnaast biedt Avalanche+ lange, sterke stelen met verrassend weinig doornen, fris, donkergroen blad en een indrukwekkend vaasleven: de rozen blijven tot wel veertien dagen mooi.

Koen Stigter is blij met de verlenging: “De succesvolle samenwerking tussen Dümmen Orange en de coöperatie van Avalanche+ telers bestaat sinds 2013. Wij zijn daarom verheugd dat wij ook de komende jaren met elkaar een geweldig product op de markt blijven zetten. De coöperatie van Avalanche+ telers bestaat uit de beste rozentelers ter wereld die dagelijks zorgen voor een topproduct voor de consument. Het is een eer voor Dümmen Orange om met deze telers te mogen samenwerken en te bouwen aan de toekomst. Door haar goede eigenschappen zal Avalanche+ ook de komende jaren de eerste keus blijven wanneer men zoekt naar een witte roos.”

Karel van Rijn vult aan: ‘Samen zorgen we voor professionele marketingcommunicatie. De naamsbekendheid van Avalanche+ bij de Europese bloemist is 100%. Onlangs hebben we een groot onderzoek laten uitvoeren onder bloemisten in Europa. Daaruit bleek dat de meeste bloemisten de afgelopen twee jaar meer Avalanche+ zijn gaan kopen. Wat natuurlijk ook belangrijk is in de samenwerking is de exclusiviteit die we als coöperatie hebben. We zijn als één van de weinigen in de sector in staat gebleken een krachtig merk neer te zetten. Dat is echt top. Ronald Grootscholten van Florpartners begeleidt de samenwerking. Zo’n samenwerking vraagt om onafhankelijke en professionele begeleiding. Dat is bij Florpartners in goede handen. “

Gerelateerde artikelen