februari 17, 2017

Plantenkwekerij Valstar en Dümmen Orange laten potroos verder groeien.

Plantenkwekerij Valstar en veredelaar Dümmen Orange hebben een overeenkomst gesloten rondom de productie en vermarkting van het potrozen assortiment.

’s-Gravenzande/ De Kwakel, 16 februari 2017 – Plantenkwekerij Valstar en veredelaar Dümmen Orange hebben een overeenkomst gesloten rondom de productie en vermarkting van het potrozen assortiment in Nederland. Voor Valstar biedt dit mogelijkheden om te groeien met een nieuw product. Voor Dümmen Orange is dit een logische stap in de strategie waarin het produceren van eindproducten niet past bij de kernactiviteiten. 

Jan Valstar: “Potroos past bij ons bedrijf. Wij merken dat klanten behoefte hebben aan partners met een breed assortiment planten. Potroos is een aanvulling op ons huidig assortiment waardoor wij meer kunnen betekenen voor onze afnemers.” De komende maanden wordt de productie voorbereid zodat in de tweede helft van het jaar de eerste producten op de markt komen. De potrozen worden zowel in een 10,5cm pot als 12cm pot aangeboden met een volledige assortiment aan kleuren.

Philippe Veys van Dümmen Orange: “Olij Breeding potrozen zijn in 2016 in het assortiment van Dümmen Orange opgenomen. Met Valstar hebben we een goede en betrouwbare partner gevonden om deze productgroep verder uit te bouwen richting de markt”.

Het huidige aantal soorten wordt de komende tijd verder uitgebreid en er wordt gewerkt aan het positioneren van de hele lijn met een nieuwe uitstraling. In de voorbereiding zijn ideeën gevormd over concepten en mogelijkheden die waardevol zijn voor de markt.

Door de ervaring vanuit Valstar en de professionele opzet met onder ander LED belichting wordt de productkwaliteit uitgebouwd. De extra focus vanuit veredeling op potroos gaat zorgen voor een vernieuwend assortiment.

Bedrijfsprofielen


Plantenkwekerij Valstar
Plantenkwekerij Valstar is een familiebedrijf met meer dan 100 jaar teeltervaring. Vanuit twee bedrijfslocaties met een hoge technische uitrusting worden bloeiende potplanten geteeld. Onderscheidend in de markt zijn de Begonia , Potchrysant , Celosia en Platycodon. Naast de productie van potplanten voor de consumentenmarkt is Valstar een betrouwbare partner in de opkweek van groente- en sierplanten. Het team van Valstar zet zich dagelijks in om aan de verwachtingen van haar klanten te voldoen. Met onze teelt en werkwijze proberen we het milieu zo min mogelijk te belasten.  

Dümmen Orange
Dümmen Orange is een toonaangevend bedrijf in de veredeling en de ontwikkeling van snijbloemen, bollen, succulenten, potplanten, perkplanten en vaste planten. De omzet bedraagt ongeveer 240 miljoen euro. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 7.000 mensen. Naast een groot marketing en sales netwerk, heeft Dümmen Orange een sterk netwerk van productielocaties. De sleutel tot het succes van Dümmen Orange is een breed en diep assortiment ondersteund door een wereldwijde toeleveringsketen. Het bedrijf omarmt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeert in de gezondheid, de veiligheid en de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers.

Meer informatie:
Marco van der Sar – Manager Marketing en Corporate Communicatie Dümmen Orange
m.vandersar@dummenorange.com / +31 (0)6 23 20 84 77


Tim Breugem – Directeur Plantenkwekerij Valstar
tim@valstarplant.nl / +31 (0)6 39 09 79 43

Gerelateerde artikelen