oktober 06, 2016

Olij Rozen sluit zich aan bij Dümmen Orange

De Lier/ De Kwakel, Nederland, 6 oktober 2016

Olij Rozen International / Olij Breeding, met hoofdkantoor in De Kwakel, wordt onderdeel van de familie van bedrijven bekend als Dümmen Orange. Beide partijen zijn akkoord rond de overdracht van aandelen.

Met deze integratie breidt Dümmen Orange haar assortiment uit binnen de productgroep roos. Ze krijgt daarmee toegang tot een breder verkoopnetwerk. De activiteiten van Olij op het gebied van veredeling, vermeerdering en productie van plantmateriaal in Zuid Amerika, Afrika en Nederland bieden kansen om maximale klantwaarde te realiseren en meer innovaties op de markt te brengen voor kwekers.

“Door onderdeel te worden van Dümmen Orange kunnen we een breder assortiment bieden aan al onze klanten en gebruik maken van technische kennis en logistiek voor een beter product”, zegt Ruud Olij, directeur Olij. “Onze activiteiten vullen elkaar goed aan en we kijken uit naar de versterkte toegevoegde waarde voor onze klanten en onze agentschappen wereldwijd”.

Biense Visser, CEO Dümmen Orange: “We zijn erg blij dat Olij zich bij ons aansluit. Dit betekent dat we wederom een stap zetten in het bouwen van onze wereldwijde positie in de sierteelt. Roos is een belangrijk product, een grote markt met veel potentie. We blijven daarom zoeken naar meer mogelijkheden in deze productgroep.”

Ook brengt de integratie voordelen op het gebied van ziektebestrijding en fytosanitaire oplossingen. Door het zogenoemde Green Care-beleid van Dümmen Orange wordt gericht gewerkt aan het leveren van gezonde stekken en planten. Hans van den Heuvel, directeur R&D Dümmen Orange: “Wij hebben in de voorbereiding van de acquisitie de prioriteit gegeven aan de implementatie van Green Care voor rozen, inclusief een ‘Elite’ stap in het proces waardoor we een schoon product kunnen borgen. Onze klanten mogen erop rekenen dat dit binnen enkele maanden leidt tot een duurzame verbetering”.

Ook de kennis op het gebied van DNA merker-gestuurde veredeling wordt gedeeld met Olij waardoor er gerichter rozen met bijvoorbeeld resistentie tegen ziekten en plagen kunnen worden veredeld. Hierdoor worden teelt en product meer milieuvriendelijk en meer duurzaam. Harry Kloppenburg, Commercieel Directeur Dümmen Orange: “De activiteiten van Olij bieden de mogelijkheid om onze veredelingsactiviteiten voor meer van onze gewassen te optimaliseren en betere en innovatieve rassen op de markt te brengen. De synergievoordelen van veredeling, verkoop en marketing maken dit een geweldige kans voor beide bedrijven.”

OLIJ ROSES / BREEDING

Olij heeft zich ontwikkeld tot een speler van wereldformaat op het gebied van de veredeling en de vermeerdering van rozen. Met vermeerderings- en productiefaciliteiten in Nederland, Kenia en Ethiopië, is Olij in de positie telers en exporteurs over de hele wereld te beleveren. Olij staat bekend om zijn uitgebreide deskundigheid op dit vakgebied , als ook om de professionele support en after sales service. De missie van Olij Breeding is het doorlopend op de markt brengen van nieuwe variëteiten die vooraf zijn getest op proeflocaties in Nederland, Kenia, Ethiopië, Ecuador en Colombia.

Het veredelingsprogramma voor potrozen is de laatste paar jaar bijzonder succesvol gebleken , waardoor er inmiddels een breed assortiment beschikbaar is.

DÜMMEN ORANGE

Dümmen Orange is een toonaangevend bedrijf in de veredeling en de ontwikkeling van snijbloemen, bollen, succulenten, potplanten, perkplanten en vaste planten. De jaaromzet bedraagt ongeveer 200 miljoen euro. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 6.000 mensen. Naast een groot marketing en sales netwerk, heeft Dümmen Orange een sterk netwerk van productielocaties. De sleutel tot het succes van Dümmen Orange is een breed en diep assortiment ondersteund door een wereldwijde toeleveringsketen. Het bedrijf omarmt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeert in de gezondheid, de veiligheid en de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers.

Meer informatie:

Marco van der Sar - Manager Marketing en Corporate Communication Dümmen Orange

m.vandersar@dummenorange.com / +31 (0)6 23 20 84 77

 

 

Gerelateerde artikelen