september 18, 2019

Nieuwe Samenwerking Bremkens Orchids en Dümmen Orange

De beste producten en diensten voor orchideeëntelers in Europa

Dümmen Orange en Bremkens Orchids, een van Europa's grootste producten van jonge planten, hebben een exclusieve overeenkomst getekend voor de opkweek van phalaenopsis uit het assortiment van Dümmen Orange in de productiefaciliteiten van Bremkens in Duitsland. Verder gaan de verkoopteams van beide bedrijven zich gezamenlijk inzetten om telers te ondersteunen met de beste service en het beste assortiment.

Dümmen Orange is marktleider op het gebied van veredeling in de sierteelt. Sinds de onderneming in 2017 de Taiwanese orchideeënveredelaar SOGO heeft overgenomen, maken de veredeling en wereldwijde afzet van phalaenopsis een stabiele ontwikkeling door die de marktpositie van het bedrijf in deze productcategorie heeft versterkt. Het wereldwijde salesnetwerk van Dümmen Orange biedt telers in de gehele wereld toegang tot een zeer gedifferentieerd assortiment producten.

Bremkens Orchids is een van de grootste producenten van jonge planten in Europa. Dit familiebedrijf wordt momenteel geleid door Christian Bremkens in nauwe samenwerking met zijn broer Peter en hun vader Matthias. Bremkens Orchids werd in 1955 door de grootvader van de broers opgezet. De opkweek van jonge planten vindt plaats onder 3 ha glas in het Duitse Geldern-Walbeck. Met ultramoderne apparatuur -zoals een Flier sorteermachine- en een uitstekende bedrijfsvoering, levert Bremkens in Europa jonge planten van de hoogste kwaliteit aan telers. Met deze nieuwe overeenkomst wordt het bedrijf de voorkeurspartner voor Dümmen Orange voor de opkweek van phalaenopsis in Europa.

De overeenkomst betreft ook de samenwerking tussen de salesteams van beide bedrijven. Edwin van den Nieuwendijk (Sales Manager bij Bremkens Orchids) en Christian Bremkens gaan samen met het Sales Team van Dümmen Orange het product in heel Europa aan de man brengen. Beide bedrijven onderzoeken ook de mogelijkheid voor gezamenlijke promotie-activiteiten, proeflocaties en aanvullende dienstverlening richting telers.

Maurice van Leeuwen, leider van het Integrated Product Team (IPT) Tropicals bij Dümmen Orange is trots op de nieuwe samenwerking: "Bremkens Orchids staat bekend als een van de beste bedrijven in de wereld van de vermeerdering en opkweek van phalaenopsis. Dat verzekert Dümmen Orange ervan dat we topkwaliteit en volledige flexibiliteit bij de opkweek kunnen leveren aan onze klanten, de telers."

Christian Bremkens, algemeen directeur bij Bremkens, ziet deze overeenkomst als een nieuwe strategische stap. “Dümmen Orange sluit perfect aan bij Bremkens’ missie om sierteeltproducten te kunnen leveren op basis van de nieuwste innovatieve technologieën via een sterk wereldwijd sales-netwerk.

De nieuwe samenwerking zal telers toegang geven tot het best mogelijke uitgangsmateriaal en de beste teeltbegeleiding.

 

Neem voor nadere informatie contact op met:

Maurice van Leeuwen, IPT Leader Tropicals
m.vanleeuwen@dummenorange.com / M. +31 6 43902093
 
Edwin van den Nieuwendijk - Sales Manager
edwin@bremkens-orchids.de / M. +31 6 23541188

Gerelateerde artikelen