april 30, 2019

Nieuwe generatie Dümmen Orange studenten gecertificeerd

Dümmen Orange en de HAS Hogeschool hebben een lesprogramma ontwikkeld voor de internationale farmspecialisten van Dümmen Orange

Dümmen Orange en HAS Hogeschool hebben samen een uniek lesprogramma ontwikkeld gericht op de internationale farmspecialisten  van Dümmen Orange. Het doel van dit programma is het trainen van onze talenten en productiemanagers uit de verschillende landen. Onlangs is een tweede groep studenten geslaagd voor hun examen en hebben hun certificaten in ontvangst genomen.

Gedurende drie weken werd een groep van 12 productie managers, afkomstig van onze locaties wereldwijd, getraind in het ontwikkelen van hun kennis en vaardigheden op het gebied van plantenfysiologie en bemesting. Ze leerden om basisoorzaken te vinden, te experimenteren met oplossingen, samen te werken en meer theoretische kennis op te doen over plantenteelt. Als onderdeel van het programma werden ook klanten in Nederland en Duitsland bezocht. Moises Cadenas, Farm Manager in Guatemala, zegt: "Deze cursus was een geweldige kans om mijn huidige kennis te toetsen en nieuwe kennis op te doen. Ik vond de cursus erg up-to-date en het is interessant om ons werk vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. Het ontmoeten van collega's van over de hele wereld was geweldig en zal ons zeker helpen om nog beter samen te werken!"

Het lesprogramma is geïnitieerd en opgezet door Bert Kuyper (Operations Advisor East Africa bij Dümmen Orange). Bert is enorm trots op de resultaten: “Het is mijn ambitie om onze telers te helpen zich persoonlijk en professioneel verder te ontwikkelen. We produceren hoogwaardige producten en we moeten beter begrijpen hoe we mogelijke problemen kunnen voorkomen en oplossen. Ons bedrijf wordt duurzamer wanneer we investeren in onze talenten en het management. Het was goed om te zien hoe alle deelnemers veel geleerd hebben over hoe planten functioneren. Zij kunnen hun kennis nu toepassen in hun dagelijkse werk, wat zal leiden tot een verhoogde productie en kwaliteit van onze producten. Ik ben onder de indruk van hoe ze de kennis oppikken en hoeveel positief effect dat nu al heeft op onze teeltactiviteiten.”

De uitreiking van de certificaten werd bijgewoond door Jakob Treffers (MD Supply Chain bij Dümmen Orange), gevolgd door een groepsfoto. We feliciteren alle deelnemers van harte en wensen hen veel succes bij het toepassen van hun kennis en ervaring!


Neem voor meer informatie contact op met:
Bert Kuyper - Operations Advisor East Africa
b.kuyper@dummenorange.com / +255 756 445 500/+27 764 963 711

Gerelateerde artikelen