juni 05, 2018

Mix van groen & nieuw tijdens FlowerTrials® 2018

Dümmen Orange toont tijdens FlowerTrials® van 12 tot en met 15 juni haar duurzame ontwikkelingen en nieuwste producten op het gebied van perkgoed, vaste planten, potplanten en tropische planten.

Het thema dit jaar is: ‘Orange is the New Green’. Op onze locaties in Rheinberg en Naaldwijk gaan we in detail in op de ontwikkelingen en resultaten van GreenGuard en Greencare.

GreenGuard
GreenGuard is het nieuwe protocol in de sierteelt voor geïntegreerde gewasbescherming (IPM) dat aan de vereisten van telers en consumenten voldoet. Het resultaat bestaat uit door onze klanten duurzaam geproduceerde planten, die voortkomen uit moederplanten die op onze locaties onder het GreenGuard-protocol van Dümmen Orange zijn geteeld. Door het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen tot een minimum te beperken, stelt Dümmen Orange zijn afnemers in staat om natuurlijke vijanden (nuttige organismen) meteen te kunnen inzetten.

Greencare
Greencare staat voor het fytosanitaire beleid van Dümmen Orange dat gericht is op het leveren van gezond en schoon stekmateriaal aan telers wereldwijd. Het is voor ons een richtlijn voor het voorkomen, controleren en terugdringen van fytosanitaire risico's van de veredeling tot het einde van de teelt.

Daarnaast presenteren we ons uitgebreide assortiment en allerlei nieuwe rassen. Bij de getoonde highlights zitten ook nieuwe toevoegingen.

Impatiens New Guinea – SunStanding
SunStanding doet het overal uitstekend! De naam zegt het al: de SunStanding hybride van Impatiens Nieuw Guinea kan zich zeer goed aanpassen aan zon, warmte en vocht, maar groeit ook gemakkelijk in de schaduw. Met zijn compacte groei en vroege bloei geeft SunStanding een mooi resultaat. Dit jaar introduceert Dümmen Orange deze nieuwe serie met acht afzonderlijke kleuren op de Europese markt. SunStanding is verkrijgbaar als QuickTurn™-stek, waarmee een extra teeltronde mogelijk wordt. Deze stekken zijn ideaal om rechtstreeks in eindpotten of packs te steken. Als aanvulling op de serie is er een kleurig six-pack met een SunStanding-handvat verkrijgbaar.

Potchrysant – Rainbow Circus
Circus, een nieuw tweekleurig ras met mooie rode en gele bloemen, is een prachtige aanvulling op onze Rainbow serie. Het ras is telersvriendelijk omdat het goed past in het assortiment en makkelijk te verkopen is door het aantrekkelijke groene midden van de bloem. De bloemen zijn kleurvast in alle seizoenen en er is een levendig contrast tussen de kleuren. Niet zo vreemd dus dat we deze serie Rainbow hebben genoemd. Net als zonneschijn na regen levert ze een lichtpuntje in je dag! Deze enkelbloemige serie kenmerkt zich door het fantastische tweekleurige effect rond een frisgroen midden. Zeker de meest verleidelijke potchrysant die er is!
 
Leucanthemum maximum - Sweet Daisy Birdy
De Leucanthemum Sweet Daisy-serie van Dümmen Orange is een verbetering ten opzichte van de klassieke tuinmargriet. Deze nieuwe rassen kenmerken zich door een uniforme plantopbouw en het diep donkergroen blad. De stevige bloemen gaan eind juni open en tonen dan hun schitterende witte kleur. In potten op het terras of geplant in grote perken: de Sweet Daisies zijn een echte blikvanger vroeg in de zomer. Sweet Daisy Birdy, met zijn speciale schermachtige bloemen, is gloednieuw in het komende seizoen.

Potanjer – Dianthus Sprint Macy
Macy is met haar grote, heldere, zuiverroze dubbele bloemen een aantrekkelijke nieuwe aanvulling op het assortiment van Dümmen Orange. Door het tweekleurige effect heeft de bloem wel iets weg van een vlinder en krijgt ze een vrouwelijk tintje. Macy hoort bij de compacte en vroege Sprint-serie en heeft een perfect ronde groeiwijze. Zoals alle rassen uit de Sprint-serie kan Macy verkocht worden in het vroege voorjaar bij de opening van het perkplantenseizoen en ook als zomerse blikvanger na het seizoen.

Confetti Garden™ - Early Love
Het succesvolle perkplanten- en balkonconcept is aangepast voor vaste planten. Deze nieuwe Confetti Garden™-mix bevat drie Phlox Early-rassen die perfect bij elkaar passen qua groei, kleur en vroegheid. De mix is verkrijgbaar als bewortelde stek of overwinterd in PowerQuix-pluggen. Confetti Garden™ Early Love groeit gelijkmatig en bloeit uitzonderlijk rijk.

I´CONIA Portofino Yellow
De I´CONIA-tuinbegonia's waren afgelopen zomer de favoriete Garden Beauty's. Ze staan volop in bloei van mei tot oktober. Door de grote heldere bloemen en sterke donkere bladeren zijn de I´CONIA's geschikt voor zowel zon als schaduw. De nieuwe Portofino-serie is de volgende generatie I´CONIA's. Ze maken veel indruk met hun mooie ronde groeiwijze, sterkere bladeren en daarboven hun heldere dubbele bloemen. I´CONIA Portofino Yellow voegt krachtig geel toe aan het kleurengamma van I´CONIA.

Dümmen Orange nodigt retailers en professionals in de groene sector uit om haar rijke en uitgebreide assortiment te komen bewonderen. Net zoals vorig jaar zijn onze FlowerTrials® in Duitsland te vinden aan de Dümmen Orange Dammweg 20 in Rheinberg. In Nederland openen we de deuren weer voor onze klanten aan de Bosweg 6 in Naaldwijk. Dit zijn de officiële FlowerTrials®-locaties. Daarnaast verwelkomen we ook bezoekers op onze proeflocatie voor snijchrysanten aan de Oudecampsweg 35C in De Lier.


Neem voor nadere informatie contact op met:
Nicolette Straver – Corporate Communication Specialist
n.straver@dummenorange.com / M. +31 683844844

Gerelateerde artikelen