december 10, 2018

Italiaanse bloemisten op bezoek bij Avalanche+® kwekers

Hoe haal je als professional alles uit de mooie Avalanche+® rozen? Dümmen Orange® nodigde Italiaanse bloemisten uit om naar Nederland te komen om het met eigen ogen te zien.

Italiaanse bloemisten op bezoek bij Avalanche+® kwekers

Hoe haal je als professional alles uit de mooie Avalanche+® rozen? Dümmen Orange® nodigde  Italiaanse bloemisten uit om naar Nederland te komen om het met eigen ogen te zien.

Italië is in opkomst als bloemenland en met name de grote romantische Avalanche+® rozen, die altijd helemaal opengaan, worden steeds vaker ingezet. Voor klassiek bruidswerk, maar ook voor boeketten, door een groeiende groep vooruitstrevende en creatieve bloemisten. Als voorbereiding op vakbeurs MyPlant & Garden-International Green Expo in Milaan (20-22 februari 2019) haalden Avalanche+® veredelaar Dümmen Orange® een grote groep leden van verzendorganisatie Faxiflora naar Nederland voor een nadere kennismaking. De reis werd georganiseerd door Floweracademy.it en kreeg ondersteuning van het Consulaat Generaal Milaan.

Profs & premium rozen
Directe aanleiding voor de bloemistenreis was de beurs in Aalsmeer (Tradefair) en in Vijfhuizen (IFTF), die een mooie gelegenheid bood om meteen een aantal bedrijfsbezoeken af te leggen én Avalanche+® veredelaar Dümmen Orange® te bezoeken. Hier zijn ze bijgepraat over het veredelen, de kweek en de beste verzorging van deze premium rozen. "Het is geweldig om eens te zien hoe het allemaal begint," aldus een van de bezoekende bloemisten. "Ik werk vrijwel dagelijks met de rozen, heel nuttig om van de echte kenners te horen hoe ik nog meer uit deze bloemen kan halen."

Wit en multipastels
De geselecteerde bloemisten gebruiken bloemen uit Nederland die ze krijgen via hun leveranciers, de lokale groothandel of direct van een Nederlandse exporteur. "Ik gebruik Avalanche+® veel voor hou-en-trouw," aldus een van de deelnemers. "Goed houdbaar, grote bloem, goed zichtbaar in boeketten en arrangementen." Ook de beschikbare kleuren passen bij de Italiaanse smaak. "Het meest gevraagd is de witte roos," zegt een andere bloemist. "Maar Sweet+, Peach+, Pink+ en Pearl+ zijn wel in opkomst, alleen nog minder bekend. Als je ze laat zien in boeketten, worden mensen vanzelf enthousiast en kun je meer variatie bieden."

Dagelijkse inspiratie voor de inzet van Avalanche+® rozen is te vinden op Instagram [ url https://www.instagram.com/avalanche_roses/ ] en Facebook [ url https://www.facebook.com/avalancheroses/ ]

Gerelateerde artikelen