januari 21, 2018

IPM 2018; What’s cooking at Dümmen Orange?

Dümmen Orange blijft groeien en presenteert zijn gehele assortiment op één indrukwekkende stand in Hal 2 van de IPM. Ons internationale team staat klaar om u rond te leiden in de Dümmen Orange-wereld van potplanten, eenjarigen, vaste planten, snijbloemen, tropische planten en bloembollen. Ook tonen we u graag interessante noviteiten met bovendien de nodige oplossingen voor de retail.

Dümmen Orange blijft groeien en presenteert zijn gehele assortiment op één indrukwekkende stand in Hal 2 van de IPM. Ons internationale team staat klaar om u rond te leiden in de Dümmen Orange-wereld van potplanten, eenjarigen, vaste planten, snijbloemen, tropische planten en bloembollen. Ook tonen we u graag interessante noviteiten met bovendien de nodige oplossingen voor de retail. Nieuw op de IPM 2018 is de Hortivation Trend-Hotspot in Hal 13. Hier laat Dümmen Orange concepten en krachtige merken zien die highlights voor de retail vormen. Maar het hoogtepunt van het Dümmen Orange-paviljoen wordt hoe dan ook onze Innovation Kitchen!

Green Innovation Kitchen
In deze 'keuken' kunnen de IPM-bezoekers proeven van onze innovaties en duurzame manier van werken. Er is namelijk heel wat gaande: wij komen met nieuwe veredelingsresultaten, producten en concepten. Bovendien presenteren wij ook officieel onze nieuwe protocollen voor duurzame teelten: GreenCare en GreenGuard. Deze protocollen helpen om toekomstgericht het vertrouwen bij telers en consumenten te vergroten.

POTPLANTEN

POINSETTIA'S
J’Adore Pink zet de toon voor een nieuwe lijn van Euphorbia pulcherrima hybriden. Doordat dit ras van nature bijzonder goed vertakt, is J’Adore Pink geschikt voor zowel de teelt van mini's als standaard potmaten. Deze poinsettia heeft een sterke, V-vormige plantopbouw die bovenaan mooi afgerond is. De fraaie, grote bessen, de unieke vorm van de bracteeën en de prachtige kleur maken deze kerstster erg bijzonder en tot een blikvanger op elke verkooptafel. Uitstekend geschikt voor de afzet vroeg in het seizoen en eenvoudig te telen.

CHRYSANTEN
Cosmo potchrysanten onderscheiden zich door de unieke, grote decoratieve bloemen. Deze mutantenserie met een prachtige bloei is beschikbaar in vijf kleuren en heeft een reactietijd van circa 8 weken. De twee fraaie nieuwe kleuren Bordeaux en Fresh Lime vormen een mooie aanvulling op het betsaande kleurenpallet.

EENJARIGEN

BEGONIA HYBRIDEN
I´CONIA begonia's vormen een verrijking voor iedere tuin. De overvloed aan heldergekleurde bloemen is net zo indrukwekkend als de weinige verzorging die deze begonia's nodig hebben. Met een echt langdurige bloei van mei tot oktober lenen ze zich uitstekend voor monobeplantingen alsook in combinatie met andere gewassen. Zelfs wat de teelt betreft, onderscheiden deze begonia-hybriden zich dankzij een goede vertakking en een vroege bloei. Met een teelt die na week 12 aanvangt, kan desgewenst in week 19/20 worden begonnen met de afzet. I´CONIA - in alle opzichten gewoonweg een tuinbegonia par excellance met bovendien een uitstekende ketenprestatie vanaf de teelt tot en met de afzet en de eindgebruiker. Tuinbegonia's van Dümmen Orange vormen een onderscheidende factor van belang.

PETUNIA'S
De nieuwe petunia Miss Marvelous is een waardevolle aanvulling op de veelbelovende Sweetunia™-serie van Dümmen Orange. Miss Marvelous' diep bordeauxrode bloemen worden opgelicht door een frisse metallic-achtige witte zoom. De aantrekkelijke kleurcombinatie vormt een geheel nieuwe, mooi contrasterende toevoeging in het assortiment. Door de vroege bloei en de compacte plantopbouw sluit Miss Marvelous perfect aan bij de andere Sweetunia™-rassen zoals Johnny Flame en Suzie Storm. Miss Marvelous is ideaal voor containers, hangpotten en bloemperken waar deze variëteit zich met de opgaande, licht bolvormige groeiwijze en de rijke bloei zal ontpoppen tot een echte blikvanger.

VASTE PLANTEN

PHLOX PANICULATA
Phlox Early® is de succesvolle, compacte en vroegbloeiende Phlox paniculata-serie van Dümmen Orange. De talrijke kleine bloemen in veel verschillende, levendige kleuren zorgen begin juni voor frisse accenten in de tuin. De nieuwe, meer compact groeiende Phlox Early-rassen zijn ideaal voor bloemperken en potten op zonnige plekken.

SNIJBLOEMEN

ROZEN
De zogenoemde grass-heart rozen zijn unieke wild-type rozen bijzonder geschikt voor prachtige arrangementen. Rozen hebben er nog nooit zo elegant en avontuurlijk uitgezien. Buitengewone, ongetemde bloemenpracht voor boeketten met volop bloei.

BREED AANBOD AAN PRODUCTEN
Dit zijn slechts enkele voorbeelden van onze highlights. In onze stand laten we ons breed aanbod aan producten zien, dat bovendien is uitgebreid met een prachtig assortiment orchideeën, bijzonder mooie calla's en nieuwe Euphorbia milii- en Saintpaulia-rassen.

DUURZAAMHEID

GREENGUARD
GreenGuard is het nieuwe protocol in de sierteelt dat aan de vereisten van telers en consumenten voldoet. Het resultaat bestaat uit door onze klanten duurzaam geproduceerde planten, die voortkomen uit moederplanten die op onze locaties onder het GreenGuard-protocol van Dümmen Orange zijn geteeld. Door chemische residuen van gewasbeschermingsmiddelen tot een minimum te beperken, stelt Dümmen Orange zijn afnemers in staat om natuurlijke vijanden (nuttige organismen) meteen te kunnen inzetten. Onze afnemers classificeerden ons stek teelttechnisch gezien als goed; geen enkele negatieve kanttekening. GreenGuard sluit naadloos aan zowel bij de geïntegreerde gewasbescherming als bij teeltmetodes van klanten die werken met plantversterkers. Met ingang van 2018 produceren wij al onse potchrysanten volgens het GreenGuard-protocol. GreenGuard-protocollen voor meer producten zijn onderweg.

GREENCARE
Greencare staat voor het fytosanitaire beleid van Dümmen Orange dat gericht is op het leveren van gezond en schoon stekmateriaal aan telers wereldwijd. Het is voor ons een richtlijn voor het voorkomen, controleren en terugdringen van fytosanitaire risico's van de veredeling tot en met de teelt. Greencare omvat verplichte hygiënemaatregelen voor zowel medewerkers als productiefaciliteiten, om zo de planten schoon en vrij van ziekten te houden. Greencare stelt regels op voor het uitvoeren van diagnostische testen, controles en audits op de gezondheid van moederplanten met het oog op de aanwezigheid van ziekten en plagen. Doen zich symptomen voor, dan zorgt het Greencare-protocol ervoor dat besmet materiaal niet wordt verzonden. Tevens geeft het aan hoe het bestand van moederplanten moet worden opgeschoond. Greencare legt verbindingen tussen onze medewerkers wereldwijd om producten en processen te verbeteren door het leren van elkaars ervaringen om op die manier dingen beter te doen.

 

CONTACT DÜMMEN ORANGE

Wilt u meer weten over onze potplanten, bollen, tropische planten, snijbloemen en GreenGuard, neem dan contact op met ons kantoor in De Lier.

Dümmen Orange
Postbus 26
2678 ZG De Lier
T: `+31 (0) 174 530 100
E: info.NL@DummenOrange.com
 
Voor informatie over poinsettia's, eenjarigen, vaste planten en GreenCare kunt u contact opnemen met ons kantoor in Duitsland. Dat geldt ook voor onze retailoplossingen, My Grace Garden en Confetti Garden™.

Dümmen Orange
Dammweg 18-20
47495 Rheinberg, Duitsland
T: +49 (0) 284 392 99
E: info.DE@DummenOrange.com

Gerelateerde artikelen