juli 03, 2018

Introductie nieuwe Dümmen Orange roos: Belle Katharina+

Samen met Decofresh Roses Group en Omang introduceert topveredelaar Dümmen Orange Belle Katharina+, een mooie volle roos in crème, roze en groen en een stormachtig hart, dat elk exemplaar uniek maakt.

Introductie nieuwe Dümmen Orange roos: Belle Katharina+

Samen met Decofresh Roses Group en Omang introduceert topveredelaar Dümmen Orange Belle Katharina+, een mooie volle roos in crème, roze en groen en een stormachtig hart, dat elk exemplaar uniek maakt.

Romantische kleuren die passen bij bruidsbloemwerk in combinatie met de natuurlijke, botanische look die nu trending is. Belle Katharina+ heeft alles in zich om een mateloos populaire roos te worden en een hoofdrol te gaan spelen in net-even-anders arrangementen en boeketten. De gemêleerde kleur biedt een vriendelijke, zachte uitstraling waar de robuuste bouw van de roos een schitterend contrast mee vormt, mede met dank aan de mooie manier van opengaan. Het is echt een buitencategorie nieuwkomer die extra aandacht verdient en per direct beschikbaar.

Stormachtig hart
Belle Katharina+ is in 2014 ontstaan in de kassen van Dümmen Orange en ging een jaar later al, in samenwerking met Decofresh Roses Group, de testfase in. De donkere kleur van het blad kleurt veelbelovend tegen de mooie lichte tinten van de roos. En de grote verrassing van elke Belle Katharina+ is toch het iets onregelmatige, 'stormachtige' hart wat elk exemplaar volkomen uniek maakt en de bloem een zeer natuurlijke en trendy uitstraling geeft. In combinatie met een uitstekend vaasleven en goede transportmogelijkheden past de roos uitstekend bij de tijdgeest waarin plukboeketten en arrangementen met spannende elementen mateloos populair zijn. De partijen besloten voor het optimale resultaat Belle Katharina+ op 2000 m hoogte te laten kweken in Kenia door Omang, een van de kwekers binnen de Decofresh Roses Group. De roos wordt exclusief verhandeld via Decofresh Roses (www.decofresh.com).

Scandinavische schone
De naam heeft Deense bloemist Katharina Albrechsten aan de roos gegeven, dit maakte deel uit van de Decofresh-prijs die ze op de IFTF 2017 had gewonnen. "Ik vind de vorm en kleur prachtig," zegt ze. "En de roos is sterk, net als ik. Dus het is me een eer." In Denemarken zal ook een live-introductie plaatshebben, de roos heeft een uitstraling die goed aansluit bij de Scandinavische stijl en smaak. Om die reden wordt ze eveneens ingezet bij het Deens Bloemisten Kampioenschap, zal er een speciale lancering voor vijftien Zweedse designers worden gehouden en een artikel in vakblad Bloomster verschijnen. Naar verwachting zal de roos zo vanuit het noorden de rest van de bloemenbranche veroveren.

Voor vragen en meer informatie:
Roy van Kester, Marketing Specialist – (R.vanKester@DummenOrange.com)

Gerelateerde artikelen