mei 29, 2019

Introductie nieuwe Basewell™ generatie op FlowerTrials® 2019

Dümmen Orange toont nieuw assortiment voor de Europese markt

Dümmen Orange presenteert op de FlowerTrials® 2019 in Nederland en Duitsland haar assortiment, met daaronder enkele interessante nieuwe ontwikkelingen zoals een gloednieuwe serie Basewell™ producten voor de Europese markt.

De Basewell familie blijft groeien! Na onze succesvolle Basewell introductie op de IPM 2019 in het Duitse Essen, presenteert Dümmen Orange op de FlowerTrials 2019 de volgende generatie Basewell producten.

Wat is nieuw?
Tijdens de komende editie van de FlowerTrials presenteert Dümmen Orange de nieuwe Basewell producten die in 2020 voor de Europese markt beschikbaar komen. Op onze locaties in Nederland en Duitsland laten we teststrips zien voor:
o Pelargonium (Sarita, Big Eeze)
o Coleus (Great Falls, Main Street, Stained Glassworks)
o Dahlia (Dahlinova, Hypnotica, Temptation, XXL)
o NG Impatiens (Magnum, Petticoat, Sunstanding, Sweetie, Tamarinda)
o Osteospermum (Margarita)

Behalve deze nieuwe producten kunnen onze klanten natuurlijk al de reeds verkrijgbare Basewell producten bestellen. Voor de pelargonium-rassen Savannah en Survivor zijn deze verkrijgbaar als volledige strip en als enkele plug.

Basewell is de volgende stap in de toekomst van de sierteelt; een nieuwe productvorm geproduceerd op offshore productielocaties, die de voordelen van onbeworteld stek combineert met die van geworteld stek. Dit uitgangsmateriaal is verder ontwikkeld dan onbeworteld stek, met een zichtbare wortelvorming die het rechtstreeks planten in de eindpot mogelijk maakt. Basewell is snel en efficiënt op te potten zonder uitval. De reeds aangelegde wortels reageren snel na het oppotten en groeien uniform weg. Met Basewell kan de kweker aanzienlijk besparen op de arbeid en kan hij de vermeerderingsruimte in de kas beperkt houden. Basewell maakt het voor de kweker mogelijk om zich veel strikter aan teeltschema's te houden doordat de vermeerdering gelijkmatiger verloopt en er ook in het interne transport veel minder oponthoud is.

 

Neem voor meer informatie contact op met:
Tristian Bentvelsen – Head of Commercial Operations West-East Europe
t.bentvelsen@dummenorange.com  / M. +31 624 664 112

Gerelateerde artikelen