augustus 30, 2018

Hobaho verkoopt dienst Machines & Materialen

Deze stap zorgt voor meer focus op zowel de verdere groei van de online activiteiten als ook op het bemiddelen en veredelen van bloembollen en knollen.

Hobaho by Dümmen Orange verkoopt per 31 augustus 2018 de online dienst Machines & Materialen en de online materialenveilingen. Deze stap zorgt voor meer focus op zowel de verdere groei van de online activiteiten als ook op het bemiddelen en veredelen van bloembollen en knollen. De nieuwe eigenaar van het digitale platform wordt HB Veilen BV onder directeurschap van Kees Hopman. De overname heeft geen nadelige gevolgen voor de medewerkers.

Machines & Materialen is een gezonde dienst, maar vertegenwoordigd een relatief klein percentage van de activiteiten van Hobaho. “Wij zijn van mening dat, mede door de recente ontwikkelingen in de veredeling, onze focus op de bloembollen ligt. Hobaho by Dümmen Orange innoveert door middel van technologie en veredeling en het in de markt zetten van producten die hieruit voortkomen. Machines & Materialen past hierom niet meer in onze strategie. Door de verkoop van de dienst aan HB Veilen BV van Kees Hopman, hebben wij er alle vertrouwen in dat de handel op een goede en professionele wijze onder zijn leiding zal doorgroeien. De uitfasering gaat geleidelijk en de samenwerking tussen Hobaho en HB Veilen BV zal nauw blijven.” licht Foeke Gardenier, Algemeen Directeur Hobaho, toe.

DROGE BLOEMBOLLENVEILINGEN
“Kees Hopman blijft overigens nog geruime tijd actief als veilingmeester van de droge bloembollenveilingen.” voegt Gardenier toe. De droge veilingen blijven onderdeel van het dienstenpakket van Hobaho, by Dümmen Orange.

“Jos van Oosten en Marian van der Meer gaan met mij mee naar mijn nieuwe bedrijf. Gezamenlijk gaan wij onze expertise inzetten om HB Veilen BV te laten groeien vanuit de solide basis die gelegd is door Hobaho by Dümmen Orange.” aldus Kees Hopman.  Het team van HB Veilen BV gaat werken vanuit BolleNoord in ’t Zand en vanuit het kantoor van veilen in het handelscentrum aan de Prof. van Slogterenweg in Lisse.


Voor informatie kunt u contact opnemen met: afdeling Marketing & Communicatie van Hobaho by Dümmen Orange, tel. 0252-434819. Weblink: http://www.hobaho.nl.

Gerelateerde artikelen