juni 01, 2017

Grow-Tech sluit zich aan bij Dümmen Orange

Grow-Tech LLC., (Maine-USA) ontwikkelaar en producent van zaai-en-stekmedia wordt onderdeel van de familie van bedrijven van Dümmen Orange.

NL De Lier / US South Portland, 1 juni 2017 - Grow-Tech LLC., (Maine-USA) ontwikkelaar en producent van zaai-en-stekmedia wordt onderdeel van de familie van bedrijven van Dümmen Orange. Deze stap laat het toenemende belang van schaalvoordeel in de pluggen markt zien en biedt de kans om jonge plantkwekers wereldwijd innovatieve producten en concepten te bieden die de teelt verbeteren.

Een groeiende groep van klanten (jonge plantkwekers) geeft aan dat innovatieve technieken om producten te bewortelen de belangrijkste drijver is om de kwaliteit en waarde van hun producten en diensten te verbeteren.

Grow-Tech profiteert van Dümmen Orange haar expertise en innovatieprogramma en krijgt daarmee een betere positie richting klanten om waardevol te zijn. Dümmen Orange verwelkomt Grow-Tech haar producten, diensten, marktinzichten en actuele kennis van klantbehoeftes, voornamelijk in de Noord Amerikaanse markt. Grow-Tech zet haar activiteiten onafhankelijk door richting alle bestaande en nieuwe klanten.

Edwin Dijkshoorn, Managing Director Grow-Tech: “We zijn erg blij om onderdeel te zijn van deze organisatie. Dümmen Orange heeft het breedste assortiment uitgangsmateriaal in de sierteeltmarkt en vanuit de zelfstandige 'Grower Solutions' activiteiten worden kwekers wereldwijd ondersteund om meer succesvol te worden in de kas. We hebben nu de ruimte, middelen en mogelijkheden om onze groei door te bouwen. De deal tussen twee private equity fondsen ging soepel, waarin beide partijen de trend van marktconsolidatie tussen bedrijven en hun leveranciers onderstrepen. De waardebepaling ligt in lijn met de huidige marktcondities.”

Biense Visser, CEO Dümmen Orange: “We zijn trots dat we Grow-Tech als Amerikaans bedrijf kunnen toevoegen aan onze familie van bedrijven. Dümmen Orange respecteert en waardeert alle bestaande klantrelaties. De directie van Grow-Tech is gevraagd om door te gaan met de uitbouw van het bedrijf.  Edwin Dijkshoorn borgt niet alleen het huidige kennis en service niveau, maar hij zorgt ook voor verdere stimulans voor innovatie en uitbouw van diensten naar klanten wereldwijd.”

Met de toevoeging van Grow-Tech bouwt Dümmen Orange verder aan de plug activiteiten die tot op heden werden gevormd door Omni Solutions (2010) en Quick Plug (2017).

Bedrijfsprofiel


Grow-Tech
Grow-Tech LLC is ontwikkelaar en producent van zaai-en-stekmedia voor de professionele tuinbouw en groothandel. De FlexiPlug®, FlexiTrays®, BioStrate® en  PUREgrown® concepten zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit organisch substraat en eigen polymers en biopolymers. Het team heeft jarenlange ervaring met kwekers in de hele wereld in verschillende industrieën en sectoren.

Anania & Associates Investment Company LLC (AAI) is gevestigd in Maine en een private equity fonds wat samenwerkt met management teams die bedrijven overnemen en uitbouwen met een groot potentieel voor groei. Gestart in 2008 heeft het fonds op dit moment 7 bedrijven in portfolio die totaal 400 medewerkers en $70 miljoen dollar omzet vertegenwoordigen. AAI is gericht op de lange termijn, regionale focus en gericht op duurzame groei voor Maine. De portfolio van bedrijven zijn onder andere: Elmet Technologies LLC, Grow-Tech LLC, Lighthouse Imaging LLC, MEGA Industries LLC, mWAVE Industries LLC, Synergistic Software Solutions LLC & TrakTec LLC.

Dümmen Orange
Dümmen Orange is een toonaangevend bedrijf in de veredeling en de ontwikkeling van snijbloemen, bollen, succulenten, potplanten, perkplanten en vaste planten. De omzet bedraagt ongeveer 240 miljoen euro. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 7.000 mensen. Naast een groot marketing en sales netwerk, heeft Dümmen Orange een sterk netwerk van productielocaties. De sleutel tot het succes van Dümmen Orange is een breed en diep assortiment, ondersteund door een wereldwijde toeleveringsketen. Het bedrijf omarmt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeert in de gezondheid, de veiligheid en de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers.

Meer informatie:

Edwin Dijkshoorn- Managing Director Grow-Tech LLC
edijkshoorn@grow-tech.com / +31 (0) 651 208870  (Netherlands) + 1  207 406-0234 (mobile USA)

Marco van der Sar – Marketing and Corporate Communication Manager Dümmen Orange
m.vandersar@dummenorange.com / +31 (0)6 23 20 84 77

Gerelateerde artikelen