maart 27, 2017

Gerbera geeft Glimlach Garantie

Dümmen Orange haakt aan bij de campagne ‘Zomertijd, Gerberatijd’

Nederland, Kudelstaart - 27 maart 2017 - De heldere lente maanden kunnen zich geen sprekender boegbeeld wensen dan de Gerbera. Vanuit Coloured by Gerbera ontstond de campagne ‘Zomertijd, Gerberatijd’ en Dümmen Orange sluit zich er graag bij aan. De vrolijke, fotogenieke bloem speelt namelijk graag een zomerse hoofdrol. Fotografeer je de Gerbera met time Lapse-fotografie, dan kom je tot een verrassende conclusie. De kleurrijke bloem draait haar glunderende ‘gezicht’ namelijk altijd mee met de zon, om alle stralen te kunnen vangen. Zodat ze die terug kan kaatsen naar iedereen die haar op het netvlies krijgt. Geen wonder dus dat de Gerbera in de Top 5 van favoriete bloemen prijkt. De bloem geeft instant glimlach garantie! En is daarmee de perfecte manier om iemand moois en liefs toe te wensen.

Alle kleuren van de regenboog
In de afgelopen decennia zagen meer dan driehonderd Gerbera rassen het levenslicht en ze zijn er in alle kleuren van de regenboog! Daarmee is de Gerbera behalve de zonnigste bloem, ook de meest veelzijdige. Haar naam dankt deze zonnige lentebode aan de Leidse botanicus Gronovius die de bonte bloem eind achttiende eeuw (her)ontdekte en vernoemde naar zijn gewaardeerde collega Dr. Traugott Gerber die het plantje al eerder beschreef. Veredeling begon rond 1890 in Engeland waarbij de natuurlijke schoonheid van de bloem en de vele kleurvarianten werden benadrukt. De populariteit werd al snel grenzeloos en de bloem is wereldwijd geliefd. Bij Dümmen Orange heeft men inmiddels veertig jaar kennis bij de veredeling van de stralende Gerbera. 

Blije boodschapper
Ons helpen om gedachten en gevoelens uit te drukken; daarin is kleurrijke Gerbera een echte ster.  Vrolijke groeten bij verjaardagen, jubilea, beterschap, bedankjes en veel andere positieve sentimenten worden driedubbel onderstreept met de kleurexplosie van een gemengde bos Gerbera’s. Het is dan ook niet voor niets dat de bloem veel (woon)stylisten en kunstenaars tot haar schare bewonderaars mag rekenen. De vijf toppers van Dümmen Orange heten Plot®, Terra Saffier™, Cookies n’ Cream, Voldemort® en Sun spot® en de bloem zet zich zelfs in voor het goede doel. Tijdens de Internationale Vrouwendag, jaarlijks op 8 maart, staat de roze Gerbera voor schoonheid en kracht.

Wilt u meer weten over de Gerbera’s van Dümmen Orange? Neem dan eens een kijkje op de site www.dummenorange.com. Er live vrolijk van worden kan ook. Kom dan dit seizoen onze ruim driehonderd Gerberarassen bekijken op ons adres aan de Mijnsherenweg in Kudelstaart.

Meer informatie:

Roy van Kester – Marketing Specialist bij Dümmen Orange
r.vankester@dummenorange.com / +31 (0)6 57 34 97 22

Gerelateerde artikelen