november 07, 2018

Dümmen Oranje slaat eerste paal voor nieuw Breeding Technology Centre in Nederland

Officiële aftrap van de bouw door burgemeester van Westland en bestuursvoorzitter van Dümmen Orange

Tijdens een officiële ceremonie op 1 november is de aftrap gegeven voor een bouwperiode van elf maanden waarin Dümmen Orange een hypermodern Breeding Technology Centre (BTC) in ons land realiseert. Hier bundelt Dümmen Orange alle onderzoeksfaciliteiten (laboratoria en kantoren) op het gebied van technologie en kenmerkonderzoek. Zo kan het bedrijf de veredelings- en selectieprocedure versnellen, waardoor klanten over de hele wereld toegang krijgen tot superieure producten.

Op donderdag 1 november kwamen alle uitgenodigde zakenrelaties, buren en medewerkers bijeen op de bouwplaats van het BTC in De Lier. Hans van den Heuvel, managing director R&D, verwelkomde de genodigden: “Ik ben trots en enthousiast over het bereiken van deze zo belangrijke mijlpaal voor de toekomst van Dümmen Orange, onze klanten en onze branche.” Research director Tosca Ferber gaf aan hoe waardevol deze investering vanuit onderzoeksoogpunt is. Ze vertelde over alle functies van de nieuwe faciliteit voor R&D. Kees Hertogh, projectmanager bij Dümmen Orange voor de bouw van het BTC, toonde alle bezoekers een overzicht van de nieuwbouw en bedankte ook de bouwpartners voor hun steun tot nu toe.

Na de presentaties sloeg Agnes van Ardenne, de burgemeester van Westland, samen met bestuursvoorzitter Jean-Baptiste Wautier en CEO Biense Visser van Dümmen Orange, de symbolische eerste paal waarmee de bouw van start ging (zie foto).

In haar toespraak benadrukte burgemeester Van Ardenne het belang van Research & Development voor de toekomst van de branche. Ze deelde haar enthousiasme over de nieuwe BTC: “Dit is de plaats waar het wonder van de techniek en het wonder van de natuur samenkomen. Geweldig om te zien dat een wereldwijd opererend bedrijf als Dümmen Orange investeert in het Westland, een schitterende kans om talent aan te trekken en te ontwikkelen.

Bestuursvoorzitter Wautier is het daar roerend mee eens: “Wij zijn enthousiast dat we dit Breeding Technology Centre mogen bouwen! Het is uiterst waardevol voor een solide toekomst van een toonaangevend veredelingsbedrijf. We hebben de juiste vaardigheden en de spirit om dit lab te bouwen en we zorgen zeker dat dit langdurige project een groot succes wordt bij onze klanten.”
Het nieuwe Breeding Technology Centre wordt één van de meest geavanceerde en grootste laboratoriums voor sierteeltonderzoek ter wereld. Het gebouw telt drie verdiepingen met een totale oppervlakte van 4.000 m² en biedt faciliteiten voor onderzoek op het gebied van fytopathologie, genetica, genomica, weefselcultuur, celbiologie, plantenfysiologie en diagnostiek. Het onderzoeksprogramma richt zich op eigenschappen met een toegevoegde waarde voor de keten, zoals resistenties, verbeterde houdbaarheid en een hogere opbrengst. Er zal gebruik worden gemaakt van technologieën die de efficiëntie van veredelingsprocessen verhogen door middel van moleculaire veredeling, efficiënte evaluatie van positieve eigenschappen en analyses met betrekking tot de genetische diversiteit, evenals technologieën die de veredeling versnellen door het kruisingswerk te optimaliseren en teeltcycli te verkorten.

Via onze website en social media kanalen houden wij u op de hoogte van alle komende mijlpalen tot aan de officiële opening eind 2020.


Neem voor meer informatie contact op met:

Nicolette Straver – Corporate Communication Specialist
n.straver@dummenorange.com / +31 6 83 844 844

Gerelateerde artikelen