juli 18, 2019

Dümmen Orange’s Basewell tweemaal onderscheiden op Cultivate’19

Dümmen Orange heeft vol trots drie prijzen in ontvangst genomen die tijdens de Noord-Amerikaanse vakbeurs Cultivate'19 in Columbus, Ohio zijn uitgereikt. Het Basewell®-systeem werd maar liefst door twee verschillende organisaties onderscheiden en tevens viel de nieuw geïntroduceerde potchrysant 'Rainbow Circus' in de prijzen.

Tijdens het Medal of Excellence-evenement van het vakblad Greenhouse Grower, werd het Basewell-systeem uitgeroepen tot winnaar van de Greenhouse Grower Technology of the Year Award 2019. De prijs, die na Cultivate'18 dit jaar voor de tweede keer werd uitgereikt, onderscheidt nieuwe technologieën die de potentie hebben om de sierteelt onder glas blijvend te veranderen. Perry Wismans, Hoofd Floriculture Innovation bij Dümmen Orange nam de prijs in ontvangst: "Het komt niet vaak voor dat er een nieuwe productvorm op de markt komt, en met Basewell hebben we iets waarvan we denken dat het een revolutie teweeg kan brengen in de productie van jonge planten." Hij bedankte het Dümmen Orange-team voor hun inspanningen bij de ontwikkeling van de technologie en prees ook de afnemers: "De belangrijkste mensen die bij het uittesten betrokken waren, zijn onze klanten. Zij hebben ons zeer waardevolle feedback gegeven over de eerste proeven en ze ondersteunen ons ook bij het op de markt brengen van dit product."

Het Basewell-systeem werd ook geselecteerd voor een Retailers' Choice Award van The Garden Center Group, gepresenteerd door de Noord-Amerikaanse sierteeltorganisatie AmericanHort. In totaal ontvingen dertien exposanten deze onderscheiding wat aangeeft dat de beste nieuwe producten op Cultivate de potentie hebben om te inspireren en toegevoegde waarde te creëren bij de retail en de telers die zich op dit afzetkanaal richten. Rebecca Lusk, Retail Director bij Dümmen Orange, nam de onderscheiding tijdens de uitreikingsceremonie in ontvangst.

Lusk aanvaardde ook namens Dümmen Orange een tweede Retailers’ Choice Award voor de nieuwe potchrysant ‘Rainbow Circus’. 'Rainbow Circus' trok op de Dümmen Orange-stand de aandacht van het publiek met een opvallend patroon van gouden en rode strepen. Voor deze potchrysant is point-of-purchase-materiaal beschikbaar ter ondersteuning van de afzet in de retail met het najaar als thema.


Voor meer informatie:
Lindsay Pangborn, L.Pangborn@DummenOrange.com / +1 (614) 826-3344

Gerelateerde artikelen