juli 12, 2018

Dümmen Orange voegt Bloomz toe aan calla-assortiment

Dümmen Orange heeft het calla-assortiment en de bijbehorende veredelingsprojecten van het in Nieuw-Zeeland gevestigde Bloomz overgenomen met als doel onze klanten een nog breder assortiment callarassen aan te bieden.

Dümmen Orange, toonaangevend callaveredelaar en -vermeerderaar, kondigt met trots aan dat haar productportfolio wordt uitgebreid met de callarassen en -veredeling van Bloomz. Beide bedrijven hebben een gezamenlijke overeenkomst ondertekend. Met deze calla's uit Nieuw-Zeeland worden de huidige productielijnen van Dümmen Orange uitgebreid, met name op het gebied van snijbloemen, om telers over de hele wereld de allerbeste producten te bieden.

Samen met de wereldwijde verkoopkanalen en moderne veredelingsfaciliteiten van Dümmen Orange levert dit een ongeëvenaard aanbod op voor klanten over de hele wereld. Verder worden innovaties door deze samenwerking gestimuleerd, vooral bij de introductie van rassen met een hogere ziekteresistentie en het verhogen van de productiviteit. Met deze uitbreiding kan Dümmen Orange de veredeling in snijbloemen verder ontwikkelen en zeer gewaardeerde, interessante commerciële rassen aanbieden aan onze klanten. Deze stap toont duidelijk de toewijding van Dümmen Orange aan calla (Zantedeschia) en is daarmee van grote waarde voor onze klanten.

Hanh Nguyen, Hoofd Innovatie & Acquisitie / General Manager Calla bij Dümmen Orange zegt: 'We zijn heel blij dat we de commerciële callarassen en de bijbehorende veredelingsprojecten van Bloomz kunnen toevoegen aan ons assortiment, zodat ons aanbod in het snijbloemensegment verder wordt versterkt. Hieruit blijkt onze toewijding om onze klanten over de hele wereld de waardevolste producten te bieden.”

Andy Warren, directeur van Bloomz New Zealand Ltd., voegt toe: “We zijn er trots op het nieuws te delen dat we onze callarassen en de bijbehorende veredelingsprojecten hebben verkocht aan Dümmen Orange. Wij zijn ervan overtuigd dat Dümmen Orange de innovatieve prestaties van ons programma zal voortzetten en daarmee haar positie weet te behouden als meest vooruitstrevende calla-aanbieder voor telers over de hele wereld. Hierbij wil ik veredelaar Jaap Spaans persoonlijk bedanken. Zonder hem was het succes van het Bloomz-programma niet mogelijk geweest. We bedanken tevens de mensen van Dümmen Orange voor hun professionele aanpak en wensen hen het allerbeste voor de toekomst!”

Bloomz zetten zijn andere veredelingsactiviteiten buiten calla voort.

Neem voor meer informatie contact op met:
Hanh Nguyen, hoofd innovatieontwikkeling en acquisitie
h.nguyen@dummenorange.com / M. +31 612 187 130

Gerelateerde artikelen