juni 21, 2019

Dümmen Orange verwelkomt nieuwe Chief Financial Officer

Arjan Kaaks toegetreden tot het bestuur van Dümmen Orange

Dümmen Orange heet Arjan Kaaks hartelijk welkom in het bestuur als Chief Financial Officer, een functie die hij al interim vervulde sinds 1 april 2019.

Arjan Kaaks trad in 2005 in dienst bij de beursgenoteerde bierbrouwer Royal Grolsch, na een carrière van 12 jaar bij Unilever. Sindsdien is hij bij diverse bedrijven bestuurslid en CFO geweest, waaronder O'Neill, Maxeda DIY, CEVA Logistics en AGRO Merchants Group. Door in verschillende landen gewoond en gewerkt te hebben, heeft hij kennis van uiteenlopende bestuursmodellen en het opereren in een internationale context. Tevens is hij actief als niet-uitvoerend bestuurder bij IMCD (een distributeur van speciale chemicaliën) en RedStar (een toonaangevend familiebedrijf dat tomaten teelt en verhandelt).

Kaaks heeft een master in economie en bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen en een postdoctorale master (“Register Controller”) van de Vrije Universiteit Amsterdam.

“We zijn heel blij dat Arjan onze nieuwe CFO is geworden,” vertelt Biense Visser, CEO van Dümmen Orange. “Hij brengt een uitgebreide financiële, operationele en strategische ervaring mee. Arjan heeft aantoonbare leidinggevende ervaring, een operationele focus en een samenwerkende houding binnen internationale context. Daarmee vormt hij een geweldige aanvulling op het team van Dümmen Orange.”

Arjan Kaaks: “In de afgelopen maanden heb ik een zeer positieve indruk gekregen van de strategie en ambities van Dümmen Orange. De ontwikkeling tot wereldleider in de tuinbouw is indrukwekkend en ik vind het een mooie uitdaging om deze fundamenten verder uit te bouwen. Door onze R&D-ontwikkelingen en onze investeringen in andere bedrijfsonderdelen krijgen we de juiste schaal om de komende jaren nog innovatiever te worden en meer wereldwijd meer waarde te leveren aan onze klanten. Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van deze ontwikkelingen, en kijk ernaar uit om dit bedrijf samen met onze klanten uit te bouwen naar de volgende stap in de veredeling.”

Arjan Kaaks volgt Tine van de Werken op, die sinds 2016 CFO is geweest bij Dümmen Orange.

Gerelateerde artikelen