oktober 09, 2019

Dümmen Orange verwelkomt nieuwe Chief Executive Officer

Dümmen Orange kondigt aan dat Hugo Noordhoek Hegt de volgende Chief Executive Officer (CEO) wordt, met ingang van 1 januari 2020. Op dat moment gaat de huidige CEO Biense Visser met pensioen, nadat hij heeft gezorgd voor een naadloze overgang. Hugo komt formeel in dienst van Dümmen Orange op 1 november, zodat hij voldoende tijd heeft om het bedrijf met haar wereldwijde activiteiten en – het belangrijkste – haar klanten, goed te leren kennen. Na de overgangsperiode blijft Biense als lid van het bestuur van Dümmen Orange betrokken bij het ondersteunen van de bedrijfsstrategie.

Hugo Noordhoek Hegt (1961) is geboren en getogen in Nederland. In 1986 behaalde hij zijn masterdiploma rechten aan de Universiteit Leiden. Na het vervullen van zijn dienstplicht werkte Hugo 17 jaar bij Akzo Nobel in allerlei functies over de hele wereld. Hij vervulde verschillende sales- en marketingmanagementfuncties bij de afdeling Coatings in Nederland. In 1995 werd hij naar China gestuurd als manager in een joint venture met Beijing Red Lion Coatings. Enkele jaren later, in 1997, werd hij hoofd van de afdeling Car Refinishes in Noord-Azië, eerst in Singapore en later in Shanghai. In 2001 werd Hugo benoemd tot managing director van de Global Non-Stick en High Heat Coatings divisie in Chicago, met productiefaciliteiten in de VS, Zuid-Amerika, Europa en Azië.

In 2004 vertrok Hugo van Akzo Nobel naar het in Lausanne gevestigde Sicpa, een Zwitsers familiebedrijf. Daar was zijn taak het besturen en vervolgens verkopen van de afdeling Verpakkingsinkten. Nadat hij deze desinvestering in 2005 had afgerond, werd Hugo benoemd tot bestuurslid van Siegwerk Druckfarben (dat de
Sicpa-activiteiten had overgenomen) in Keulen. Hugo verliet Siegwerk na 12 succesvolle jaren in 2017 om de startup Fintech Foundry te ondersteunen als directeur en mede-investeerder. Dit bedrijf heeft de app OK (www.ok.app) ontwikkeld, een innovatieve digitale portemonnee om allerlei soorten transacties te doen vanaf de smartphone. Hugo was in het laatste kwartaal van 2018 ook medeoprichter van X-Infex B.V., waar hij tevens lid werd van het managementteam. X-Infex ontwikkelt nieuwe antimicrobiële polymeren om het arsenaal aan bestaande behandelingen tegen infecties aan te vullen en uit te breiden. Hugo is getrouwd, heeft drie kinderen en houdt van sporten. Hij doet aan alle bergsporten, hardlopen, tennis, fietsen en golf.

“Hugo heeft met veel succes diverse managementfuncties bekleed in allerlei branches”, vertelt Jean-Baptiste Wautier, bestuursvoorzitter van Dümmen Orange. “En zeker zo belangrijk is dat hij uitstekend past bij Dümmen Orange, omdat hij tijdens zijn hele loopbaan heeft laten zien dat hij beschikt over strategische flexibiliteit, zakelijk inzicht, visie en leiderschap. We zijn blij dat hij de functie heeft geaccepteerd.” Jean-Baptiste vult aan: “Ik wil ook van deze gelegenheid gebruik maken om Biense te bedanken, die onze CEO is geweest sinds de start van dit project. Hij heeft blijk gegeven van een uitzonderlijke strategische visie en een diepgaand inzicht in de bloemenbranche. Hij zal een vriend van de firma blijven en we kijken ernaar uit om hem te verwelkomen als bestuurslid wanneer de overgang rond is.”

Hugo Noordhoek Hegt vertelt: “Ik ben heel blij dat het bestuur mij de kans biedt om leiding te geven aan dit bijzondere bedrijf met creatieve, toegewijde en getalenteerde professionals. We produceren dagelijks innovatieve, relevante en mooie producten die iets betekenen voor de wereld, niet alleen dichtbij maar ook ver weg. Elke manager zou zo'n prachtige kans graag pakken.”

Biense Visser heeft alle vertrouwen in de keuze van het bestuur. “Ik ben heel blij met het besluit van het bestuur. Ik vertrouw erop dat de implementatie van de strategie van Dümmen Orange een impuls krijgt met Hugo’s leidinggevende kwaliteiten en internationale zakelijke achtergrond.”

 

Neem meer informatie contact op met:
Nicolette Straver – Corporate Communication Specialist
n.straver@dummenorange.com / M. +31 6 83844844

Gerelateerde artikelen