september 23, 2019

Dümmen Orange trotse winnaar van Plantum Duurzaamheidsprijs

Wereldwijd actieve veredelaar wint met nieuw protocol voor duurzaam telen met minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen

Dümmen Orange heeft met de introductie van GreenGuard de Plantum Duurzaamheidsprijs 2019 in de wacht gesleept! GreenGuard is het nieuwe protocol in de sierteelt om gezond stek te produceren met minimale inzet van chemische gewasbescherming.

De winnaar werd bekendgemaakt tijdens de Algemene Ledenvergadering van branchevereniging Plantum. Reinoud Hagen (Head of Commercial Operations Benelux) was namens Dümmen Orange aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. Hagen is blij en trots tegelijk: “Fantastisch dat we deze erkenning krijgen! Dümmen Orange werkt voortdurend aan een toekomst waarin we onze producten zo duurzaam mogelijk produceren door in de productie van stek zo weinig mogelijk chemische gewasbeschermingsmiddelen toe te passen, ter bescherming van mens en milieu. Daarbij speelt GreenGuard ook in op de groeiende vraag naar duurzame producten die met minder gewasbeschermingsmiddelen zijn geteeld. De weg daarnaartoe is met de geïntegreerde gewasbescherming duidelijk ingeslagen.”

GreenGuard is een uniek en effectief protocol voor geïntegreerde gewasbescherming (Integrated Pest Management/IPM) om gezond stek te produceren met minimale inzet van chemische gewasbescherming. Het resultaat bestaat uit door onze klanten duurzaam geproduceerde planten, die voortkomen uit moederplanten die op onze locaties onder het GreenGuard-protocol zijn geteeld. GreenGuard voldoet aan de vereisten van telers en retailers en verzekert duurzame producten voor telers, retailers en consumenten.

Door de inzet van chemische gewasbeschermingsmiddelen tot een minimum te beperken, stelt Dümmen Orange haar afnemers in staat om biologische vijanden meteen te kunnen inzetten. GreenGuard sluit naadloos aan zowel bij de geïntegreerde gewasbescherming als bij teeltmethodes van klanten die werken met plantversterkers.

Inmiddels worden al onze pot- en bolchrysanten, poinsettia en pelargonium stekken uit Afrika conform het GreenGuard protocol geproduceerd en meer producten zullen volgen. Met diverse exporteurs en retailers wordt gesproken over de mogelijkheden van verdere promotie en het vergroten van afzet.

Gerelateerde artikelen