juni 04, 2019

Dümmen Orange toont mix van nieuwe producten en concepten op FlowerTrials® 2019

Dümmen Orange toont tijdens de FlowerTrials® 2019 op een nieuwe locatie in De Kwakel en in het Duitse Rheinberg de nieuwste producten op het gebied van planten en snijbloemen plus de introductie van Basewell™ en GreenGuard Poinsettia's voor de Europese markt.

Locaties
Na twee jaar in Naaldwijk op een externe locatie te hebben gezeten, keren de FlowerTrials in 2019 terug naar één van onze eigen vestigingen: Hoofdweg 119 in De Kwakel, waar wij tevens onze gloednieuwe showtuin laten zien! De showtuin op de Duitse locatie aan de Dammweg 20 in Rheinberg is zoals altijd beeldschoon. Naast deze officiële FlowerTrials-locaties verwelkomen wij ook bezoekers op onze proeflocatie voor snijchrysanten aan de Oude Campsweg 35C in De Lier. Onze deuren zijn geopend van dinsdag 11 juni tot en met vrijdag 14 juni.

We richten de focus op onze baanbrekende bewortelingstechniek Basewell. Om dit nog extra te benadrukken, organiseren we een prijsvraag waarbij de bezoekers een eigen Basewell-fiets kunnen winnen! Daarnaast vestigen wij de aandacht op ons GreenGuard-beleid en vanzelfsprekend op onze nieuwe merken en brede assortiment!

Basewell
Tijdens deze editie van de FlowerTrials presenteert Dümmen Orange een nieuwe generatie Basewell-producten die in 2020 voor de Europese markt beschikbaar komen. Op onze locaties laten we teststrips zien voor:
o Pelargonium (Sarita, Big Eeze)
o Coleus (Great Falls, Main Street, Stained Glassworks)
o Dahlia (Dahlinova, Hypnotica, Temptation, XXL)
o NG Impatiens (Magnum, Petticoat, Sunstanding, Sweetie, Tamarinda)
o Osteospermum (Margarita)
Naast deze nieuwe producten kunnen onze klanten de reeds op de markt zijnde Basewell-producten bestellen; de pelargonium-rassen Savannah en Survivor zijn deze verkrijgbaar als volledige strip en enkele plug.

GreenGuard
GreenGuard is het nieuwe protocol in de sierteelt dat aan de vereisten van telers en consumenten voldoet. Het resultaat bestaat uit door onze klanten duurzaam geproduceerde planten, die voortkomen uit moederplanten die op onze locaties onder het GreenGuard-protocol van Dümmen Orange zijn geteeld. Door het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen tot een minimum te beperken, stelt Dümmen Orange zijn afnemers in staat om natuurlijke vijanden (nuttige organismen) meteen te kunnen inzetten.

Osteospermum - Margarita Double Yellow
De nieuwe osteospermum-serie Margarita Double met haar grote, dubbele bloemen heeft een ronde plantopbouw met een compacte groeiwijze en een uitstekende vertakking. Dit ras leent zich voor 10,5 tot 13 cm potten. Margarita Double is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: geel, roze en wit. In perken, balkonbakken en grote potten laat deze osteo zich van haar beste kant zien en is gemakkelijk te verzorgen.

Vaste planten - Phlox Flame® Pro
De samengestelde sub-serie Flame Pro neemt een aparte plaats in binnen de bij telers favoriete Flame-serie. Alle vijf kleuren bloeien binnen zeven dagen van elkaar en zijn daardoor geschikt voor het rapen van hele rijen in een keer. De in hoge mate programmeerbare Flame Pro-rassen in deze sub-serie komen qua bloeitijd overeen, vertakken zeer goed en hebben een consistente bladgrootte. Een lang bloeivenster, gecombineerd met levendige kleuren en grote bloemschermen, maakt deze sub-serie een perfecte keuze voor afzet in het late voorjaar tot in de zomer. De planten bereiken van nature een hoogte van 35 tot 40 cm en zijn winterhard.

Anthurium - Red Bull
Hoe kun je niet van anthurium houden? Voor de consument zijn ze heel gemakkelijk te verzorgen en geven onmiddellijk een tropisch gevoel. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft Red Bull erg veel energie, met een compacte plantopbouw. De bloemen zijn donker en glimmend, wat ze intens rood maakt. Vanwege het donkergroene blad vallen de bloemen zelfs nóg meer op. De grootte van de bloemen draagt bij tot dat effect. Red Bull is geschikt voor 12 cm potten.

Coleus - Freaky Leaves
Freaky Leaves staat voor een nieuw retail concept dat onze bijzondere coleus-collectie onder de aandacht te brengt. Met nieuwe kleuren en bijzondere bladvormen zijn deze resultaten van onze coleus-veredeling echte blikvangers. Uniform opgaande rassen, hangende types en oogstrelende kleuren maken coleus meer en meer een plant met eigen kwaliteiten; planten die de consument gewoon moet hebben. Coleus is een bijzonder gemakkelijk product en past goed bij trendstijlen als groen, naturel en jungle.

Pot Calla - Peter's Pride
Peter’s Pride is onze meest opvallende aanvulling binnen het assortiment roze calla's, die opvalt door de vele, aantrekkelijke roze bloemen boven het gevlekte, donkergroene blad. De grote bloemen hebben 'romantisch' gegolfde randen. De flower power van Peter’s Pride is enorm, waardoor het zich ook leent voor de snij. Dit opvallende ras is genoemd naar Peter Beckman, één van 's werelds grootste calla-veredelaars.

Potchrysanten - Chrystal Solar
Chrystal Solar: het gele, decoratieve ras voor elk seizoen. Schitterende bloeikwaliteit, grote bloemen, fatsoenlijke plantgrootte en een goede houdbaarheid in de keten. Chrystal Solar gaat uitstekend samen met Chrystal Blanche, Chrystal Pink Flair, Chrystal Purple, Chrystal Red en Chrystal Orange. Deze mix van eigenschappen zorgt gegarandeerd voor een serie met betrouwbare en sierlijke rassen.

Retail Concepten
Wij tonen eveneens onze meest recente retail concepten. In het atrium van onze vestiging in Rheinberg laten wij diverse merken zien zoals Vitamums en Iconia. Freaky Leaves krijgt een plek bij de ingang. Alles wordt getoond met bijbehorend POS-materiaal. In De Kwakel worden retail concepten naast de lounge en verspreid over de hele locatie getoond. Hier vinden ook de retail workshops plaats die alleen op uitnodiging toegankelijk zijn.

Bent u van plan om één van de locaties te bezoeken? Wij ontmoeten u graag! Stuur een e-mail naar de contactpersoon hieronder om te laten weten wanneer u van plan ben te komen zodat wij er rekening mee kunnen houden.

 

Neem voor meer informatie contact op met:
Nicolette Straver – Corporate Communication Specialist
n.straver@dummenorange.com  / M. +31 683844844

Gerelateerde artikelen