oktober 18, 2019

Dümmen Orange tekent technische service overeenkomst met NCKU Orchid Alliance

Kern-DNA-tests en multiplexanalyse van orchideeën

Dümmen Orange heeft op 2 oktober 2019 in Taiwan een technische-serviceovereenkomst getekend met de Orchid Biotechnology and Creative Industry-University Alliance (Orchid Alliance) van de National Cheng Kung University (NCKU).

In het kader van deze overeenkomst gaat de NCKU kern-DNA-tests en multiplexanalyses van orchideeën leveren. De NCKU heeft Dümmen Orange ook uitgenodigd voor een gouden lidmaatschap van de Orchid Biotechnology and Creativity Industry-University Alliance, als eerste internationale lid.

Het NCKU Orchid Research and Development Center is het eerste onderzoeksteam dat de genoomsequentie van Phalaenopsis heeft gepubliceerd. Daarmee trokken ze wereldwijd veel aandacht, onder andere van Dümmen Orange, dat een Phalaenopsis-kwekerij in Zuid-Taiwan heeft. In maart 2019 namen Dümmen Orange en de NCKU officieel contact met elkaar op om een mogelijke samenwerking te bespreken. Hans van den Heuvel, Managing Director R&D bij Dümmen Orange, maakte een concept voor de eerste samenwerkingsprojecten en ondertekende in oktober van hetzelfde jaar de technische-serviceovereenkomst met de NCKU.

Professor Hong-Hwa Chen, directeur van het NCKU Orchid Research & Development Center en Distinguished Professor van het Department of Life Sciences, vertelt: “Dit is de eerste keer dat we bij het NCKU Orchid Research Center internationaal technische diensten gaan verlenen met onze vijf in orchideeën gespecialiseerde technische serviceplatformen. Deze samenwerking biedt grote kansen tussen Taiwan en Nederland op het gebied van veredeling en onderzoek in de Phalaenopsis-branche.”

Chunting Lang, Breeding Manager bij Dümmen Orange, was ook bij de feestelijke ondertekening. Zij vertelt: “Wij zijn verheugd dat de NCKU Orchid Alliance deze zeer specialistische technische diensten gaat leveren aan ons. We kijken ernaar uit om binnenkort nauwer met hen samen te werken, vooral met het oog op het bereiken van vooruitgang in commerciële Phalaenopsis-rassen op het gebied van ziekteresistentie, geur, houdbaarheid en transportbestendigheid.”


#####

Bedrijfsinformatie

ORCHID ALLIANCE
De Orchid Biotechnology and Creative Industry-University Alliance (Orchid Alliance) is in februari 2012 opgericht door prof. Hong-Hwa Chen in het kader van een MOST-project. De Orchid Alliance is eigenaar van het serviceplatform voor belangrijke biotechnologie op het gebied van orchideeën. Daartoe behoren het platform voor de analyse en beoordeling van de soortenkenmerken, het platform voor het bedrijfsteeltbeheer en het platform voor de bestanddelen en certificering van orchideeënproducten. Met deze platforms beschikken orchideeëntelers (primaire sector) en orchideeën-biotechfabrikanten (secundaire sector) over een grote verscheidenheid aan nuttige kennis en professionele technologie.

NATIONAL CHENG KUNG UNIVERSITY
Het Orchid Research & Development Center van de National Cheng Kung University (NCKU) is de drijvende kracht achter de Orchid Alliance. Het centrum brengt de inspanningen van het bedrijfsleven, overheden, de academische wereld en onderzoeksinstellingen samen, zodat de leden interdisciplinaire middelen kunnen delen en contact met elkaar kunnen leggen. Een groeiende en steeds sterker wordende Orchid Alliance leidt de orchideeënindustrie in Taiwan naar een nieuwe eeuw en een nieuwe wereld.


Neem voor meer informatie contact op met:

Nicolette Straver – Corporate Communication Specialist
n.straver@dummenorange.com / M. +31 6 83844844

Gerelateerde artikelen