mei 25, 2018

Dümmen Orange start bouw state-of-the-art Breeding Technology Centre

Mondiale veredelaar van planten en bloemen bouwt ’s werelds grootste technologische centrum voor veredeling.

De Lier, 24 mei 2018 | Dümmen Orange, vooraanstaand veredelaar en producent van uitgangsmateriaal, heeft een start gemaakt met de bouw van het nieuwe Breeding Technology Centre (BTC) voor onderzoek in de sierteelt. Met dit centrum bundelt Dümmen Orange haar faciliteiten (laboratoria en kantoren) op alle technologische gebieden waarmee veredelings- en selectieprocessen versneld worden, zodat klanten over de hele wereld toegang krijgen tot superieure producten.

Dümmen Orange en de betrokken bouwbedrijven kwamen op 9 mei j.l. bijeen op het kantoor van Visser & Smit Bouw in Rotterdam om de officiële start van dit unieke project te vieren. Dümmen Orange had diverse maanden aanlooptijd nodig om dit stadium te bereiken. Na grondig onderzoek en evaluatie werden de bouwbedrijven geselecteerd op basis van hun kennis en ervaring met soortgelijke hightechbouwprojecten.

Het nieuwe Breeding Technology Centre wordt het grootste laboratorium voor sierteeltonderzoek ter wereld. Het laboratorium telt drie verdiepingen met een totale oppervlakte van 4.000 m² en biedt faciliteiten voor onderzoekers en amanuenses op het gebied van fytopathologie, genetica, genomica en plantenfysiologie. Het onderzoeksprogramma richt zich op eigenschappen die een toegevoegde waarde bieden aan de keten, zoals meer resistentie, verbeterde houdbaarheid en hogere opbrengsten. Het maakt gebruik van technologieën die de efficiëntie van veredelingsprocessen verhogen met moleculaire veredeling, efficiënte evaluatie van positieve eigenschappen en analyses van de genetische diversiteit. Evenals technologieën waardoor nieuwe rassen sneller op de markt gebracht kunnen worden door het kruisingswerk te optimaliseren en teeltcycli te verkorten. Door vooruitgang op het gebied van de veredelingstechnologie kunnen onze klanten over rassen beschikken met geweldige Unique Selling Points, die bovendien met meer zekerheid en kwaliteit kunnen worden geteeld.


Kees Hertogh (Project Manager BTC bij Dümmen Orange) vertelt: “We zijn blij dat wij voor dit project de juiste partners hebben gevonden met veel ervaring op dit gebied. Vanwege het wederzijdse vertrouwen dat we tijdens de voorbereiding hebben opgebouwd, zijn we ervan overtuigd dat zij het centrum vorm zullen geven op de manier waarop het is ontworpen.”

Onze partners zijn: Visser & Smit Bouw (realisatie van het gebouw), Steegman (elektrotechniek), Verstappen van Amelsvoort BV (installatietechniek) en Van den Berg Klimaattechniek (klimaatkamers).

Berry van Leeuwen (projectmanager bij Visser & Smit Bouw) vult aan: “Wij zijn enthousiast dat we dit nieuwe Breeding Technology Centre voor Dümmen Orange mogen bouwen! We bezitten de juiste vaardigheden en spirit om dit lab te realiseren en we zorgen dat het project een groot succes wordt!”

Hans van den Heuvel (managing director R&D bij Dümmen Orange) voegt daaraan toe: “De bouw van het Breeding Technology Centre in De Lier is een belangrijke volgende stap voor Dümmen Orange om onze productinnovatie te versnellen en uit te breiden zodat we kunnen voldoen aan de wensen van onze klanten. Ik ben heel enthousiast over dit project!”

Het bouwproject is onmiddellijk na de aftrap van start gegaan. Wij houden u op de hoogte van alle komende mijlpalen tot aan de officiële opening eind 2019.


Neem voor meer informatie contact op met:

Marco van der Sar – Head Marketing and Communication
m.vandersar@dummenorange.com / +31 623208477

 

Gerelateerde artikelen