juni 12, 2017

Dümmen Orange stapt in de markt van calla-veredeling

Dümmen Orange betreedt de calla-markt en breidt daarmee zijn positie in de veredeling van bol- en knolgewassen uit.

De Lier, 12 juni 2017 – Dümmen Orange betreedt de calla-markt en breidt daarmee zijn positie in de veredeling van bol- en knolgewassen uit. De ondernemingen G. Geerlings & Zonen B.V., Sande en Golden State Bulb Growers (GSBG) worden toegevoegd aan de Dümmen-bedrijfsfamilie. Zo kan Dümmen Orange een breed assortiment aan calla-rassen bieden voor nieuwe en bestaande klanten, haar relaties binnen de detailhandel versterken en meer investeren in de R&D voor bol- en knolgewassen.

Door deze bundeling van krachten ontstaat een nieuwe wereldleider in de calla-veredeling. Geerlings is ervaren in de teelt en verwerking van diverse soorten calla-knollen, en GSBG en Sande hebben een gevestigd productportfolio en toonaangevende veredelingsprogramma's (met genetica uit Europa, Californië en Nieuw-Zeeland).

Samen met de wereldwijde verkoopkanalen en moderne veredelingsfaciliteiten van Dümmen Orange levert dit een ongeëvenaard aanbod op voor klanten over de hele wereld. Verder worden innovaties door deze samenwerking gestimuleerd, vooral bij de introductie van rassen met een hogere ziekteresistentie en verhoogde productiviteit. Dümmen Orange laat hiermee duidelijk zien er alles aan te doen om toonaangevend te worden in de veredeling van bol- en knolgewassen, een ontwikkeling die in 2016 is ingezet met de overname van Hobaho.

De bedrijfsactiviteiten van GSBG in Californië gaan door tot september 2018, om levering van bestaande orders aan de klanten te garanderen. In Nederland is de productie van Callafornia calla (Zantedeschia-hybriden) inmiddels van start gegaan. De eerste levering wordt verwacht aan het einde van 2018. Vanaf dat moment neemt Dümmen Orange de levering aan de klanten van GSBG over.

Uit deze stap blijkt hoeveel belang we hechten aan schaalvergroting. Een breed portfolio is het strategische antwoord op de tendens van telers om samen te gaan, een ontwikkeling als gevolg van de toenemende invloed van de detailhandelsmarkt. Met deze stappen maakt Dümmen Orange van Nederland het onbetwiste wereldwijde middelpunt in de calla-veredeling.

Dümmen Orange krijgt met deze toevoeging ook een breder assortiment aan snijbloemen en potplanten. Behalve calla worden ook de overige bol- en knolgewassen van GSBG opgenomen in het portfolio, waaronder Zantedeschia aethiopica, Scilla peruviana, Scented Begonia en Eucomis-hybriden.

Voor meer informatie:

Rob Geerlings - Geerlings / rob@g-geerlings.nl - +31 655 398 750
Martijn Dettmers - Sande / martijn@sandegroup.nl - +31 650 252 877
Walter Petuck - Golden State Bulb Growers / wpetuck@goldenstatebulb.com - +1 831 728 0500
Hahn Nguyen - Dümmen Orange / h.nguyen@dummenorange.com - +31 612 187 130

Gerelateerde artikelen