juni 01, 2018

Dümmen Orange opent state-of-the-art Elite locatie in Duitsland

Wereldwijde veredelaar en kweker investeert in de toekomst met de opening van een state-of-the-art Elite locatie als onderdeel van hun Greencare-beleid. Een volgende stap in het waarborgen van ziektevrij startmateriaal, waar ook ter wereld.

Rheinberg (Duitsland), 31 mei 2018 | Dümmen Orange, ’s werelds grootste veredelaar en kweker opende de nieuwe Elite locatie op 30 mei in Rheinberg. Tijdens de ceremonie werden de deuren van de Elite locatie officieel gesloten door Biense Visser, CEO van Dümmen Orange en Frank Tatzel, burgemeester van Rheinberg. De sluiting is het startpunt van ons nieuwe hygiëne Greencare-beleid in de kas. De hightech kas waarborgt een ziektevrije productiestart voor alle Dümmen Orange potplanten, vaste plant en perkgoed en wordt daarmee de ruggengraat van onze wereldwijde productielocaties. Samen met onze partners vierden we het resultaat van jarenlange voorbereiding en ontwikkeling.

De Elite Rheinberg locatie is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling en implementatie van ons Greencare-beleid. Greencare beschrijft de verplichte preventieve hygiënemaatregelen voor mensen en locaties om planten schoon te houden. Het geeft richtlijnen voor de controle van schoon uitgangsmateriaal door middel van diagnostische tests, scouting op plagen en ziekten, audits en inspecties. Met Greencare stelt Dümmen Orange het hoogste niveau van fyto beveiliging in de sector vast. Dit kan alleen worden bereikt door locaties die beter presteren en risico's verminderen voor onze eigen activiteiten en klanten.

 

 

Biense Visser: "We nemen onze verantwoordelijkheid voor het voorkomen van wereldwijde verspreiding van plantenziekten. Een state-of-the-art locatie ontworpen volgens 's werelds hoogste hygiënenormen is een solide investering voor ons, kijkend naar de waarde die het onze klanten zal brengen. Dit is een enorme stap voor ons fytosanitair programma Greencare. Start Clean, Stay Clean bereikt hiermee een hoger niveau bij Dümmen Orange. "

 

Hoe werkt de Elite locatie?

Nieuwe planten betreden een systeem via een gecontroleerd quarantaineproces in een afgescheiden zone. Verplichte laboratoriumtests worden gepland in al onze productiefasen. De locatie zal worden gebruikt voor twee strikt gescheiden activiteiten; de Q-fase (Quarantainefase) en onze Elite-voorraad. Het Q-Phase-plantmateriaal zal worden beoordeeld en getest op plantenpathogenen met behulp van laboratoriumtests, bio-assays en visuele controles. In de Elite-voorraad handhaven we onze schone en geteste genetica om onze productielocaties te voorzien van gewaarborgde genetica / plantaardig materiaal.

 

Frans de Bloois, Phytosanitary Officer en Elite Manager bij Dümmen Orange: "We hebben de lat écht hoger gelegd voor hoe we omgaan met onze producten. Geautoriseerd personeel kan de locatie pas betreden nadat ze gedoucht hebben. De locatie is uitgerust met een systeem om insecten en ziekteverwekkers buiten te houden. Elke plant wordt behandeld als een afzonderlijke hygiënische entiteit, ondersteund door een uniek (rollend) tafelsysteem. Deze manier van werken versterkt en waarborgt ons interne proces en daarmee ook onze sterke klantrelaties door een betrouwbare leverancier te zijn!”

 

Volg ons op Facebook, LinkedIn en Twitter voor de laatste ontwikkelingen rondom onze Elite locatie.

###

 

DÜMMEN ORANGE

Dümmen Orange is wereldwijd toonaangevend in de veredeling en de ontwikkeling van snijbloemen, bolgewassen, tropische planten, potplanten, perkplanten en vaste planten. De omzet bedraagt ongeveer 360 miljoen euro. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 7.700 mensen. Naast een groot marketing en sales netwerk, heeft Dümmen Orange een divers netwerk van gespecialiseerde productielocaties. De sleutel tot het succes van Dümmen Orange is een breed en diep assortiment, ondersteund door een wereldwijde toeleveringsketen. Het bedrijf omarmt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeert in de gezondheid, de veiligheid en de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

Frans de Bloois – program manager Greencare

f.debloois@dummenorange.com  / M. +31 630 442 802

 

Benjamin Goepferich – Location Manager Rheinberg

b.goepferich@dummenorange.com  / M. +49 1725627730

Gerelateerde artikelen