december 21, 2018

Dümmen Orange lanceert Basewell™ en GreenGuard Poinsettia's op IPM 2019

Wereldwijde veredelaar en vermeerderaar introduceert innovatieve en duurzame technologieën op de Europese markt

Dümmen Orange, 's werelds grootste veredelaar en vermeerderaar, presenteert op de IPM 2019 in het Duitse Essen haar complete assortiment, inclusief nieuwe ontwikkelingen zoals de lancering van Basewell™ en GreenGuard Poinsettia's op de Europese markt.

Dümmen Orange is op de IPM 2019 uitgebreid vertegenwoordigd met maar liefst drie stands:

  1. Het complete Dümmen Orange assortiment wordt gepresenteerd op onze stand in Hal 2. Daar zijn ook de laatste innovatieve ontwikkelingen te zien, onder meer op het gebied van duurzaamheid.
  2. Dümmen Orange laat op 12 m2 van Royal FloraHolland-stand in Hal 1 (nr. 10) haar kant-en-klare rozen voor de retail zien.
  3. Dümmen Orange toont in het Discovery Center in Hal 8A in totaal zeven retail-concepten met hoogtepunten als Calandiva en I´CONIA

Ons internationale team staat klaar om u rond te leiden in de Dümmen Orange-wereld van potplanten, annuals, perennials, snijbloemen, tropische planten en bloembollen. Ook tonen we u graag onze assortiment met succesvolle varieteiten en interessante noviteiten, naast verschillende retail solutions.

Wat is nieuw? - Innovatie & Duurzaamheid

Basewell™

In de Innovation Kitchen op onze stand in Hal 2 kan de bezoeker ervaren hoe wij omgaan met innovatie en duurzaamheid. In die ‘keuken’ valt heel wat te beleven, zoals de officiële Dümmen Orange presentatie voor de Europese markt van Basewell™, inclusief Pelargonium testmateriaal. Basewell™ is een nieuwe productvorm gereproduceerd op offshore productielocaties, die de voordelen van onbeworteld stek combineert met die van geworteld stek. Dit uitgangsmateriaal is verder ontwikkeld dan onbeworteld stek, met een zichtbare wortelvorming die rechtstreeks planten in de eindpot mogelijk maakt. Basewell™ is snel en efficiënt op te potten zonder uitval. De reeds aangelegde wortels reageren snel na het oppotten en groeien uniform weg. Met Basewell™ kan de teler aanzienlijk besparen op de arbeid en kan hij de vermeerderingsruimte in de kas beperkt houden. Basewell ™ maakt het voor de teler mogelijk om zich veel strikter aan teeltschema's te houden doordat de vermeerdering gelijkmatiger verloopt en er ook in het interne transport veel minder oponthoud is.

GreenGuard Poinsettia's

In een ander deel van de stand in Hal 2 presenteert Dümmen Orange haar nieuwe assortiment van duurzaam geteelde poinsettia's. Deze zijn het resultaat van de invoering van het GreenGuard protocol (‘Minimal Chemicals, Maximum Quality’). Dümmen Orange werkt met oog voor innovatie en duurzaamheid aan een toekomst waarin stek wordt geproduceerd met significant minder chemische gewasbeschermingsmiddelen om mens en milieu. Bovendien maakt het GreenGuard-programma het mogelijk in te spelen op de groeiende vraag van onze klanten naar duurzame producten die met minder gewasbeschermingsmiddelen zijn geteeld. De weg daarnaartoe is met de geïntegreerde gewasbescherming duidelijk uitgestippeld. Meer producten zullen spoedig volgen.

Wat is nieuw? - Potplanten

Op de IPM 2019 presenteert Dümmen Orange een scala aan noviteiten op het gebied van potplanten waaronder nieuwe potchrysanten, poinsettia's, potanjers en kalanchoës.

Potanjers

Ons succesvolle Confetti Garden-concept is nu ook verkrijgbaar voor potanjers! Op de IPM laten wij onze nieuwe potanjer Confetti Garden Pink Panther zien. Samen met het Smooches-concept biedt dit de teler een fraai aanbod richting consument. Speciale aandacht is er voor onze Peman-serie (ook leverbaar in het Confetti Garden-concept). Peman groeit gemakkelijk en erg uniform weg. Het is een unieke serie voor zomerteelten met een hoog aantal halfdubbele bloemen. Ten slotte brengen wij onze Sprint-serie naar de IPM met Sprint Macy als blikvanger. Het ras kenmerkt zich door een compacte groei, vroege bloei, geen groeiregulatoren en is ideaal voor de afzet vroeg in het seizoen.

Potchrysanten

Op de beurs toont Dümmen Orange meerdere introducties in het assortiment potchrysanten. Als eerste introduceren we Chrystal Solar. Dit ras combineert een krachtige, gele kleur met een bijzonder goede bloem- en bladkwaliteit en een goede vertakking. Chrystal Solar sluit naadloos aan bij de andere recente introducties in de Chrystal-serie. Een andere highlight is de enkelbloemige Breeze Jam met een krachtige, paarse kleur. Onze derde introductie is de Breeze Pink Flamingo potchrysant met een speelse, contrasterende kleur. De kleurstelling van dit ras is uniek en geeft een goed gevoel. Het maakt de consument blij.

Nog een nieuwkomer in het assortiment is All Breeze, die wordt gekenmerkt door het groene hart dat lang goed blijft. Ook is de houdbaarheid op de winkelvloer het hele jaar uitstekend. Verder tonen wij onze sterke en bekende Swifty- en Cosmo-series. Als laatste vragen wij bijzondere aandacht voor twee introducties van het afgelopen jaar. Dat zijn Rainbow Circus met een unieke tweekleurigheid en Chrystal Romance met romantische, paarse tinten en een sterke bloemkwaliteit.

Poinsettias

Op de IPM 2019 komt Dümmen Orange met twee nieuwe rode poinsettia's: Freya en Embla. Freya is een NanoBract type. Dat houdt in dat alle bracteeën zich aan de bovenkant van de plant bevinden. Het ras overtuigt bovendien door de fraaie V-vormige plantopbouw en de uitstekende vertakking. Het donkere blad en de helderrode bracteeën zorgen er samen voor dat Freya op de winkelvloer een perfecte uitstraling heeft. De nieuwe Embla laat zich erg gemakkelijk hoezen en transporteren vanwege de opgaande bracteeën en de uitgesproken V-vormige habitus. Behalve door de helderrode bracteeën valt Embla ook op dankzij de lange afzetperiode. Behalve deze nieuwkomers laten wij ook onze best presenterende rode rassen zien: Ferrara en Scandic Early.

J’Adore Pink, Autumn Leaves en de nieuwste Golden Glo zullen met hun bijzondere kleurstelling het beurspubliek zeker inspireren. Golden Glo heeft heldergele bracteeën; een kleur die uniek is op de markt. Het ras biedt daardoor een aantrekkelijk alternatief voor herfst- en kerstarrangementen. Golden Glo is ook een ideale keuze voor de teelt van mini-poinsettia's.

Kalanchoë

Het recentelijk geïntroduceerde ras Willis leent zich bij uitstek voor kleine potmaten. Deze kalanchoë vertakt goed en heeft klein blad. Willis heeft met z'n grote bloemtrossen en zuiverwitte bloemen een bijzonder fraaie uitstraling.

Wat is nieuw? - Perennials

Dümmen Orange toont op de IPM 2019 zomerse hoogtepunten uit haar assortiment vaste planten en nieuwe veelbelovende voorjaarsbloeiende rassen.

Aubrieta

Onze nieuwe Aubrieta-serie Rock On is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren: blauw en roze. De serie overtuigt met een goede plantopbouw en talrijke bloemen. Ook Saxifraga Scenic is in twee kleuren verkrijgbaar: rood en wit.

Wat is nieuw? - Snijbloemen

Dümmen Orange presenteert in Essen haar twee snijchrysanten highlights: Pina Colada en Bacardi White.

Pina Colada

Pina Colada is zeer groeikrachtig en heeft een uitstekende reactietijd. Het ras is bestand tegen roest en laat zich bovendien goed transporteren. Na transport blijft de bloem stabiel met een eersteklas houdbaarheid en vaasleven. Pina Colada is onder de snijchrysanten een blikvanger met opvallende kwaliteiten in alle omstandigheden.

Bacardi White

Bacardi White is een robuuste snijchrysant met een uitstekend vaasleven. Naar wens van de afnemer kan de bloem worden gekleurd via de sterke steel. Bacardi White houdt zich ook bij transport over grote afstanden bijzonder goed.

Wat is nieuw? – Pot calla's

Dümmen Orange introduceert op de IPM 2019 drie nieuwe pot calla's: Bloody Mary, Monte Carlo en Peter’s Pride.

Bloody Mary

Bloody Mary valt op door zijn opvallende rode bloemen en donker gespikkelde bladeren. Deze variëteit is geweldig als een potplant of als snijbloem. Als een potplant maakt Bloody Mary een volle pot met veel bloemen. Als snijbloem levert hij veel bloemen per m2 op met middelgrote tot grote bloemafmetingen.

Monte Carlo

Monte Carlo is onze nieuwste gele calla voor dubbel gebruik - pot en snij. De grote bloemen zijn goudgeel, staan op de top van licht donkergroen blad. Deze variëteit heeft een goede houdbaarheid en is een compacte en volle plant.

Peter’s Pride

Peter's Pride is onze meest boeiende nieuwe toevoeging aan het assortiment roze calla's. Het valt op met veel aantrekkelijke felroze bloemen op donkergroen gespikkeld blad. De grote bloemen hebben een romantische gegolfde rand. De flowerpower van deze variëteit is enorm, waardoor het geweldig is voor snijbloemengebruik. Deze opvallende variëteit is genoemd naar Peter Beckman, één van de topveredelaars van de wereld.

Wat is nieuw? - Annuals

Dümmen Orange toont op de IPM 2019 diverse 'next generation' eenjarigen waaronder I´CONIA Portofino, SweetuniaTM Miss Marvelous, Coleus en SunStanding.

I´CONIA Portofino

De I´CONIA-tuinbegonia's waren afgelopen zomer erg populair. Ze staan volop in bloei van mei tot oktober. Door de grote heldere bloemen en sterke donkere bladeren zijn de I´CONIA's geschikt voor zowel zon als schaduw. Deze nieuwe generatie Portofino maakt veel indruk met een mooie ronde groeiwijze, sterkere bladeren en daarboven heldere dubbele bloemen. Onze gloednieuwe I´CONIA Portofino Yellow voegt krachtig geel toe aan het kleurengamma.

Petunia – SweetuniaTM Miss Marvelous

De succesvolle petunia Miss Marvelous is een nieuwe aanvulling op de veelbelovende Sweetunia™-serie van Dümmen Orange. Miss Marvelous' diep bordeauxrode bloemen worden opgelicht door een frisse metallic-achtige witte zoom. De aantrekkelijke kleurcombinatie vormt een geheel nieuwe, mooi contrasterende toevoeging in ons assortiment. Door de vroege bloei en de compacte plantopbouw sluit Miss Marvelous perfect aan bij de andere Sweetunia™-rassen zoals Johnny Flame en Suzie Storm. Miss Marvelous is ideaal voor containers, hangpotten en bloemperken waar deze variëteit zich met de opgaande, licht bolvormige groeiwijze en de rijke bloei zal ontpoppen tot een echte blikvanger.

Coleus

Met zijn nieuwe kleuren en bijzondere bladvormen is onze coleus-veredeling een echte blikvanger. Uniforme rassen uit de Main Street-serie, hangende rassen uit de Great Falls-serie en interessante nieuwe types zorgen ervoor dat coleus steeds meer als solitaire plant wordt gezien. Een echte must voor het verkooppunt! Coleus is voor zowel de teler als de consument een bijzonder gemakkelijk product, dat goed past bij trendstijlen als groen, naturel en jungle.

SunStanding

De SunStanding hybride Impatiens New Guinea kan zich zeer goed aanpassen aan zon, warmte en vocht, maar groeit ook gemakkelijk in de schaduw. Met zijn compacte groei en vroege bloei geeft SunStanding een mooi resultaat. Dit jaar introduceert Dümmen Orange deze nieuwe serie met zes afzonderlijke kleuren op de EMEA markt. SunStanding is verkrijgbaar als QuickTurn™-stek, waarmee een extra teeltronde mogelijk wordt. Deze stekken zijn ideaal om rechtstreeks in eindpotten of packs te steken. Als aanvulling op de serie is er een kleurig six-pack met een SunStanding-handvat verkrijgbaar. 

Wat is nieuw? – Retail Solutions

Op de IPM 2019 toont Dümmen Orange drie nieuwe retail solutions, waaronder Potunia en Green Idols.

Potunia

De bekende Potunia-serie is erg vroeg, eenvoudig te telen en ideaal voor containers en bakken met een gemengde beplanting. De fraaie, ronde Potunia's met hun glimmend groene toegevoegde waarde staan borg voor uniformiteit en kwaliteit. De serie omvat 23 rassen waaronder velen met een speciale kleurstelling.

Green Idols

Het nieuw samengestelde Green Idols-concept telt introducties als Green Idols Rose en een selectie van de beste rassen uit de Green- en Summer Idols-series. Het zijn rassen met een compacte, ronde groeiwijze en een vroege bloei die samen dit nieuwe concept maken. Green Idols vormt met de speciale pot en de bijpassende banner voor Deense karren een samenhangend en uniform geheel voor de afzet vroeg in het seizoen.

Gerelateerde artikelen