november 08, 2017

Dümmen Orange investeert in de toekomst van de sierteelt

Mondiale veredelaar van bloemen en planten ondersteunt Seed Your Future

Columbus, Ohio (USA), 7 November 2017. Dümmen Orange, marktleider op het gebied van veredeling en productie van bloemen en planten, doneert de komende drie jaar bijna $450.000 (€ 390.000) aan Seed Your Future, de Amerikaanse non-profit organisatie die de tuinbouw in dat land promoot en mensen aanspoort om een carrière in deze bedrijfstak op te bouwen.

"Wij dragen graag ons steentje bij aan de toekomst van de Amerikaanse tuinbouw, een markt die voor onze onderneming uitermate belangrijk is", zegt CEO Biense Visser.

"De tuinbouw is voor velen een onbekend terrein. Wie er toch kennis mee maakt, raakt geïnspireerd. En dat leidt vaak tot een interessante loopbaan. Seed Your Future maakt die kennismaking mogelijk waardoor we de volgende generatie bij de tuinbouw kunnen betrekken en aantrekkelijke mogelijkheden kunnen bieden. Een carrière in de tuinbouw moet geen ver-van-mijn-bed show zijn, want zonder nieuwe instroom heeft de sector geen toekomst", vertelt Kate Santos, directeur van Dümmen Orange North America.

"Wij stellen het bijzonder op prijs dat Dümmen Orange zo substantieel bijdraagt aan dit initiatief", zegt Susan E. Yoder, bij Seed Your Future verantwoordelijk als Executive Director. "Als vooraanstaand veredelaar en producent van bloemen en planten, is het bedrijf zich terdege bewust van het belang van de tuinbouw voor de toekomst van de wereld. Dümmen Orange weet bovendien als geen ander hoe belangrijk het is dat meer mensen geïnteresseerd raken in de wetenschap en techniek van de plantenbusiness. Met deze bijdrage zijn we weer een grote stap verder in het bereiken van ons doel om het geschoolde kader in de tuinbouw verder uit de bouwen en het talent voor de toekomst veilig te stellen."

Seed Your Future wil op verschillende manieren jongeren bereiken op het moment dat zij zich oriënteren op hun toekomstige studie en carrière. Door het aangaan van het gesprek en jongeren waar nodig te steunen in hun beroepskeuze, probeert Seed Your Future hen te winnen voor de wereld van planten. Dit is het enige initiatief dat zo nadrukkelijk bezig is met het op weg helpen van de komende generatie naar een loopbaan in de Amerikaanse tuinbouw.

SEED YOUR FUTURE
Seed Your Future is opgezet om de tuinbouw in de Verenigde Staten onder de aandacht te brengen. Met steun van meer dan 150 partners, waaronder mede-oprichters Longwood Gardens en de American Society for Horticultural Science, heeft Seed Your Future als doel om de tuinbouw naar een hoger plan te tillen met educatieve programma's voor zowel het middelbare, hogere als wetenschappelijke onderwijs. Kijk voor meer informatie op SeedYourFuture.org

Meer informatie:
Kate Santos, directeur Dümmen Orange North America
k.santos@dummenorange.com / +1 614-826-3313

Gerelateerde artikelen