juni 22, 2020

Dümmen Orange en ProRoot breiden succesvolle samenwerking op het gebied van snijrozen uit

Nieuwe overeenkomst geeft startschot voor uitbreiding in Kenia

Dümmen Orange, ’s werelds grootste veredelaar en vermeerderaar, en ProRoot, veredelaar van rozenonderstammen, hebben een overeenkomst getekend voor samenwerking in Kenia, die de marktpositie van revolutionaire rassen en rozenonderstammen verder zal versterken.

De overeenkomst is getekend door Reinoud Hagen (Managing Director snijbloemen EMEA bij Dümmen Orange), Koen Stigter (Product Manager rozen bij Dümmen Orange) en Peter van de Pol Jr. (Managing Director en partner bij PRO). De overeenkomst geeft Dümmen Orange de volledige licentie om de rozenonderstammen van ProRoot te vermeerderen, op basis van de bestaande genetica én die van veredelaars die op dit moment door Dümmen Orange in Kenia worden vertegenwoordigd. De samenwerking levert een win-winsituatie op voor beide bedrijven en geeft kwekers in Kenia de mogelijkheid te kiezen uit een breed assortiment aan hoogwaardig, gezond rozenmateriaal.

Koen Stigter is blij met de nieuwe overeenkomst: "Dümmen Orange, met name het team in het Keniaanse Naivasha, kijkt ernaar uit de onderstammen van ProRoot in Kenia te kunnen vermeerderen. Door de jaren heen hebben wij allerlei informatie over de ProRoot-rassen kunnen verzamelen en de prestaties kunnen volgen in zowel ons eigen assortiment als dat van andere veredelaars die wij vertegenwoordigen. Het werken met verschillende onderstammen verschaft nieuwe inzichten in hoe de planten zich gedragen en biedt daarmee nieuwe kansen."

Peter van de Pol Jr. legt uit: "Dümmen Orange en ProRoot hebben een lange geschiedenis van nauwe samenwerking. Deze nieuwe ontwikkeling maakt het voor klanten van Dümmen Orange mogelijk gebruik te maken van ProRoot-onderstammen en te profiteren van het positieve CO2-effect tegen een fractie van de investeringskosten."

Reinoud Hagen voegt daaraan toe: "Wij zijn blij dat we vanaf nu rozenonderstammen van ProRoot kunnen leveren in zowel Kenia als Ethiopië.

Bedrijfsinformatie

DÜMMEN ORANGE
Dümmen Orange is wereldwijd de grootste veredelaar en producent van uitgangsmateriaal voor snijbloemen, bollen, tropische planten, potplanten, perkplanten en vaste planten. De omzet bedraagt ongeveer 350 miljoen euro. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 7.300 medewerkers. Naast een groot marketing- en salesnetwerk heeft Dümmen Orange een divers netwerk van gespecialiseerde productielocaties. De sleutel tot het succes van Dümmen Orange is een breed en diep assortiment, ondersteund door een wereldwijde toeleveringsketen. Het bedrijf omarmt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeert in de gezondheid, de veiligheid en de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers.

PROROOT
ProRoot Limited is de Keniaanse vestiging van PRO en een joint venture van Stokman Rozen Kenya en PRO. Beide partijen werken sinds 2004 nauw samen in Kenia. PRO is de veredelaar van de revolutionaire nieuwe rozenonderstammen Protatu en Protano. PRO is in 1996 opgezet door dr. Peter A. van de Pol die in de vroege jaren 80 is begonnen met de veredeling van rozenonderstammen bij de Wageningen Universiteit. De rozenonderstam Natal Briar en diens opvolgers Protatu en Protano zijn enkele van de succesverhalen. PRO en ProRoot zijn volledig onafhankelijk en in particuliere handen. Beiden zijn vastbesloten een bijdrage te leveren aan een betere, meer winstgevende, duurzame en toekomstbestendige sierteeltsector.

Neem voor meer informatie contact op met:

Koen Stigter – Product Manager Rozen
k.stigter@dummenorange.com / M. +31 (0) 682 501 699

Peter van de Pol Jr. - Managing Director en partner
pjc@pro-overberg.nl / M. +31 (0) 614 326 858

Gerelateerde artikelen