maart 09, 2017

Dümmen Orange en Jan Spek Rozen versterken elkaar wereldwijd

Het partnercontract tussen Olij Breeding BV en Jan Spek Rozen is onlangs verlengd middels een nieuw contract.

Nederland - De Lier / Boskoop, 2 maart 2017  – Het partnercontract tussen Olij Breeding BV en Jan Spek Rozen is onlangs verlengd middels een nieuw contract. Door de integratie van Olij Breeding BV in Dümmen Orange ontstaat hierdoor op een aantal punten een nog uitgebreidere samenwerking.


Dit betekent dat Dümmen Orange vanaf nu agent is voor Ethiopië, Kenia, Colombia, Polen, Rwanda, Zuid-Afrika, Tanzania, Uganda, Zambia en Zimbabwe. Daarnaast heeft Dümmen Orange een distributeursovereenkomst met Jan Spek Rozen afgesloten voor een aantal landen wereldwijd. Erik Spek, Directeur van Jan Spek Rozen: “Het internationale karakter van Dümmen Orange geeft ons toegang tot een groot netwerk met potentie. Wij zijn erg blij met de vernieuwde samenwerking en hebben veel verwachtingen voor de toekomst”.

Belangrijke uitgangspunten van de samenwerking zijn de continuïteit van dienstverlening richting klanten en het optimaliseren van de teeltomstandigheden. Het Green Care programma van Dümmen Orange wordt ingezet op de productielocaties om te zorgen dat de gewassen onder optimale omstandigheden worden geteeld.

Philippe Veys, Global Product Manager Roos Dümmen Orange: “Het assortiment van Jan Spek Rozen is van grote waarde voor ons en onze klanten. Dit biedt gezamenlijke kansen om de kwaliteit en de betrouwbaarheid in de productie te verbeteren en uit te bouwen. Onze kennis van de diverse markten in combinatie met onze infrastructuur op verschillende locaties, zal ervoor zorgen dat onze klanten nog beter gebruik kunnen maken van deze samenwerking”.
De komende maanden wordt gewerkt aan het in de markt zetten van het assortiment en het informeren van klanten over de mogelijkheden. Het assortiment van Jan Spek Rozen wordt opgenomen in de marketingactiviteiten van Dümmen Orange en hiermee goed gepositioneerd richting klanten.

Bedrijfsprofielen


Jan Spek Rozen
Jan Spek Rozen is een van de oudste rozenkwekerijen in de wereld en mag zich sinds 1990 Hofleverancier noemen.  In 2015 heeft Koning Willem-Alexander wederom 25 jaar toegevoegd aan deze prestigieuze Koninklijke titel. Het familiebedrijf heeft sinds de oprichting in 1890 een betrouwbare naam in de nationale en internationale rozenwereld. Het bedrijf veredelt tuinrozen, potrozen, kamerrozen als kasrozen. Vooral de laatste 10 jaar heeft de het bedrijf vele nieuwe rozenrassen op de wereldmarkt geïntroduceerd.
Vele professionele tuinrozenveredelaars hebben gemerkt dat Jan Spek Rozen met zijn kennis en werkwijze een belangrijk deel uitmaakt van de roosindustrie in Nederland. Tot op heden vertegenwoordigt Jan Spek Rozen nog steeds internationale professionele tuinrozenveredelaars.

Jan Spek Rozen heeft zijn eigen snijroos-veredelingsprogramma met een wereldwijd aandeel aan producerende landen zoals Kenia, Ethiopië, Ecuador, Mexico, Brazilië, Iran, Colombia, India, China, USA, Japan, Zuid-Korea en natuurlijk Nederland en vele landen in de EU.    Bekende rassen in Zuid Amerika zijn: Mother of Pearl, Hearts, Lovely Hearts, Tutti Frutti, Agatha, Sandy, Newsflash, Monte Carlo, de Irischka trosrozen serie en de Engelse tuinrooscollectie Pride of Jane. In Afrika: Penny Lane, Chapeau, Sombrero, Alpe d’ Huez, Respect, Patz, Minion Rose, Samantha’s Bridal, Brigitte Bardot en de Irischka trosrozen serie.

Dümmen Orange
Dümmen Orange is een toonaangevend bedrijf in de veredeling en de ontwikkeling van snijbloemen, bollen, succulenten, potplanten, perkplanten en vaste planten. De omzet bedraagt ongeveer 240 miljoen euro. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 7.000 mensen. Naast een groot marketing en sales netwerk, heeft Dümmen Orange een sterk netwerk van productielocaties. De sleutel tot het succes van Dümmen Orange is een breed en diep assortiment ondersteund door een wereldwijde toeleveringsketen. Het bedrijf omarmt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeert in de gezondheid, de veiligheid en de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers.

Meer informatie:
Marco van der Sar – Manager Marketing en Corporate Communicatie Dümmen Orange
m.vandersar@dummenorange.com / +31 (0)6 23 20 84 77

Erik Spek – Directeur
erik@rozen.com / +31 (0) 6 538 61364

Gerelateerde artikelen