juli 15, 2019

Dümmen Orange en Hishtil bundelen krachten voor Basewell® verkoop

Een belangrijke samenwerking die de beschikbaarheid van Basewell®-producten in 2020 vergroot voor telers in de gehele wereld; producten die processen vereenvoudigen, ruimtegebruik optimaliseren en arbeid besparen

Dümmen Orange, 's werelds grootste veredelaar en vermeerderaar en Hishtil, wereldspeler op het gebied van zaailingen en jonge planten van kruiden, siergewassen en groenten hebben recentelijk een memorandum van overeenstemming (MoU) getekend voor de gezamenlijke afzet van beworteld, substraatvrij stek onder één naam: Basewell®. Deze nieuwe samenwerking biedt telers toegang tot het beste van twee werelden: onovertroffen genetica en de innovatieve bewortelingstechniek van Basewell® die processen vereenvoudigt, het gebruik van de ruimte optimaliseert en arbeid bespaart.

Dümmen Orange introduceerde in 2018 Basewell® eenjarigen en vaste planten op de professionele Noord-Amerikaanse markt. Dit jaar lanceerde Dümmen Orange eenjarigen op basis van deze bewortelingstechniek op de Europese markt. Andere Dümmen Orange Basewell® producten zitten in de pijplijn. Dümmen Orange richt zich op een verdere verbreding van het Basewell® productaanbod door samen te werken met nieuwe partners zoals Hishtil om meer mogelijkheden en verscheidenheid toe te voegen aan het Basewell®-assortiment waaruit telers kunnen putten.

Het memorandum van overeenstemming resulteert erin dat:
• Dümmen Orange en Hishtil een gezamenlijke standaard opzetten voor productspecificaties, die hun afnemers een consistente kwaliteit van alle Basewell® producten verzekert.
• Het memorandum geldt vanaf het seizoen 2020. Hishtil start met de invoering van Basewell® in haar productie en productlabeling.
• Een geheel nieuw aanbod aan Basewell® kruiden van Hishtil komt dan beschikbaar voor de Noord-Amerikaanse markt.
 
Amit Dagan, General Manager van Hishtil, ziet deze samenwerking als een strategische volgende stap. “Basewell® sluit perfect aan bij Hishtil’s missie om oplossingen voor de tuinbouw te bieden door innovatieve en economische technieken toe te passen die gebaseerd zijn op geavanceerde knowhow en technologieën. Wij zijn er trots op dat wij onze producten in deze nieuwe vorm kunnen aanbieden. We zien dit als een verdere kans om nog meer in detail op de wensen van onze klanten in te spelen."

Basewell® is een geavanceerde technologie voor de beworteling die processen vereenvoudigt, ruimte optimaliseert en arbeid bespaart voor telers over de hele wereld. De technologie maakt gebruik van offshore-vermeerdering om kwalitatief hoogstaand, beworteld stek zonder substraat rechtstreeks aan de teler te leveren.

Olivier Aretz, Managing Director Product Teams & Strategy van Dümmen Orange voegt hieraan toe: “Het Basewell® aanbod groeit en wordt de standaard op de markt voor de productie van beworteld, substraatvrij stek. Onze afnemers hebben baat bij de nieuwe samenwerking omdat dit het aanbod verbreedt waardoor het interessanter wordt om de Basewell® technologie in hun teelt in te voeren.”

Basewell® technologie biedt meerdere voordelen voor de teler:
• Vereenvoudiging van processen: Het bewortelde, substraatvrije stek maakt het voor de teler mogelijk het materiaal rechtstreeks bij de productielocatie te bestellen, waardoor de doorlooptijd van de order wordt verkort en de flexibiliteit van de teeltplanning wordt gemaximaliseerd.
• Optimalisering van de ruimte: De teler ontvangt een product dat rechtstreeks in de eindpot kan worden geplaatst, waardoor meer teeltrondes kunnen worden voltooid. Ook kunnen dure bewortelingsruimtes een meer winstgevende nieuwe bestemming krijgen in de vorm van de teelt van het eindproduct.
• Arbeidsbesparing: Basewell® is in twee versies verkrijgbaar: in strips en in afzonderlijke cellen die passen in geautomatiseerde stektechnieken. De stekken in afzonderlijke cellen zijn ook geschikt voor niet-geautomatiseerde bewerking, waarbij werknemers deze snel met de hand in de eindpot kunnen planten.

###

DÜMMEN ORANGE
Dümmen Orange is wereldwijd de grootste veredelaar en producent van uitgangsmateriaal voor snijbloemen, bollen, tropische planten, potplanten, perkplanten en vaste planten. De omzet bedraagt ongeveer 350 miljoen euro. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 7.300 medewerkers. Naast een groot marketing- en salesnetwerk heeft Dümmen Orange een divers netwerk van gespecialiseerde productielocaties. De sleutel tot het succes van Dümmen Orange is een breed en diep assortiment, ondersteund door een wereldwijde toeleveringsketen. Het bedrijf omarmt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeert in de gezondheid, de veiligheid en de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers.

HISHTIL
Hishtil is een wereldspeler op het gebied van zaailingen en jonge planten van kruiden, siergewassen en groenten. Het bedrijf staat bekend als voorloper in de kennis op het gebied van plantenvermeerdering. Haar innovatieve benadering waarin expertise op het gebied van de tuinbouw wordt gecombineerd met de voordelen van geavanceerde technologieën, resulteert in de productie van zo gezond mogelijk plantmateriaal. Als marktleider in de wereld van de professionele teelten is Hishtil constant bezig met de ontwikkeling van unieke technologieën en productieprotocollen om aan de steeds veranderende marktvraag te kunnen voldoen. Hishtil heeft een wereldomvattend netwerk van vermeerderingsbedrijven opgezet met een jaarproductie die ruim over de 1 miljard jonge planten gaat.


Neem voor meer informatie contact op met:

Olivier Aretz - Managing Director Product Teams & Strategy Dümmen Orange
o.aretz@dummenorange.com / M. +31 683 624 739

Eyal Inbar – Hishtil Export Sales Manager
eyali@hishtil.com / M. +972 50 2001331

Gerelateerde artikelen