november 03, 2017

Dümmen Orange en HAS laten kwekers bloeien

Dümmen Orange en HAS Hogeschool hebben samen een uniek lesprogramma ontwikkeld en gelanceerd, gericht op de internationale farmspecialisten van Dümmen Orange.

De Lier , 3 november 2017 – Dümmen Orange en HAS Hogeschool hebben samen een uniek lesprogramma ontwikkeld en gelanceerd, gericht op de internationale farmspecialisten van Dümmen Orange. Het doel van dit programma is om zowel onze talenten als productiemanagers te trainen. Alle deelnemers uit 9 landen zijn voor hun examen geslaagd en hebben hun certificaat ontvangen.

Veertien kwekers zijn gedurende een jaar opgeleid om hun kennis en vaardigheden op het gebied van sierteelt verder te ontwikkelen. Ze leerden over het vinden van kernoorzaken, experimenteerden met oplossingen, leerden over samenwerking en de theoretische kant van de plantenteelt. Ook bezochten zij klanten in Duitsland en Nederland. Deelnemer Mirjam Mkuki (Dümmen Orange Tanzania) zegt: ”Ik wil Dümmen Orange bedanken voor deze kans. Ik heb het afgelopen jaar zoveel geleerd en ik pas het al direct toe in mijn dagelijks werk. De nieuwe kennis die ik gekregen heb over plantfysiologie, lichtreacties, meststoffen en microklimaten helpen me om een beter product te telen voor onze klanten.”

Het idee en de ontwikkeling van dit studieprogramma is afkomstig van Bert Kuyper (Dümmen Orange Operations Advisor Oost-Afrika). Bert is erg trots op het resultaat: “Het is mijn ambitie om onze telers te helpen zich persoonlijk en professioneel verder te ontwikkelen. We produceren hoogwaardige producten en we moeten beter begrijpen hoe we mogelijke problemen kunnen voorkomen en oplossen. Ons bedrijf wordt duurzamer wanneer we investeren in onze talenten en het management. Het geeft mij ook de kans om mijn kennis en ervaring met hen te delen. ‘Elke dag excelleren’ is één van de Dümmen Orange waarden. Het laat zien hoe we onze collega's, systemen en klanttevredenheid helpen verbeteren door het elke dag beter te doen. Ik ben onder de indruk van hoe ze de kennis oppikken en hoeveel positief effect dat nu al heeft op onze teeltactiviteiten.”

De eindpresentatie en de lessons learned werden gepresenteerd aan Biense Visser (CEO Dümmen Orange), gevolgd door het maken van een groepsfoto. We feliciteren alle deelnemers en wensen hen veel succes bij het toepassen van hun kennis en ervaring!

Volgend jaar wordt een nieuwe groep collega's uitgenodigd voor het studieprogramma, in samenwerking met HAS Hogeschool.

Over Dümmen Orange
Dümmen Orange is een toonaangevend bedrijf in de veredeling en de ontwikkeling van snijbloemen, bollen, tropische planten, potplanten, perkplanten en vaste planten. De omzet bedraagt ongeveer 260 miljoen euro. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 7.300 mensen. Naast een groot marketing en sales netwerk, heeft Dümmen Orange een divers netwerk van gespecialiseerde productielocaties. De sleutel tot het succes van Dümmen Orange is een breed en diep assortiment, ondersteund door een wereldwijde toeleveringsketen. Het bedrijf omarmt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeert in de gezondheid, de veiligheid en de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers.

Over HAS Hogeschool
HAS Hogeschool is hét opleidings- en expertisecentrum van Zuid-Nederland in de sector agro, food en leefomgeving op twee locaties: Den Bosch en Venlo. Het is een middelgrote hogeschool waar de dynamische driehoek van studenten, docenten en bedrijfsleven centraal staat. Onze kernwaarden zijn: betrokken, ondernemend en eigenwijs. De HAS richt zich op drie kernactiviteiten: onderwijs, kennistransfer en kennisontwikkeling.

Nederlandstalige bachelors
Bedrijfskunde en agri-foodbusiness, Dier- en veehouderij, Food Innovation, Geo Media & Design, Management van de Leefomgeving, Milieukunde, Toegepaste Biologie, Tuinbouw en akkerbouw en Voedingsmiddelentechnologie.

Engelstalige bachelors
Business Management in Agriculture & Food, International Food & Agribusiness en Horticulture & Business Management.

Voor meer informatie:
Bert Kuyper - Operations Advisor East Africa
b.kuyper@dummenorange.com / +255 756 445 500/+27 764 963 711

Gerelateerde artikelen