oktober 12, 2017

Dümmen Orange en Esmeralda Breeding versterken elkaar wereldwijd

Colombia / Nederland, 11 Oktober 2017 – Dümmen Orange en Esmeralda Breeding hebben tijdens de Proflora in Colombia hun strategische samenwerking ondertekend waardoor Dümmen Orange toegang krijgt tot het assortiment van Esmeralda Breeding.

 

Van links naar rechts: Philippe Veys (Dümmen Orange), Clarisse Ullrich (eigenaar Esmeralda group) en Ana Maria Quiñones (directeur R&D Esmeralda Breeding) 

 

 

Met deze nieuwe samenwerking is Dümmen Orange de exclusieve agent voor Esmeralda Breeding in Europa, Afrika, Midden Oosten en een aantal landen in Zuid Amerika en Azië. Het assortiment bestaat uit Alstroemeria, Aster, Eryngium, Hypericum, Limonium, Rice flower, Solidago, Statice, Roos en Veronica. Esmeralda Breeding blijft zelf verantwoordelijk voor de afzet in de  gebieden waar zij al een sterke klantenportfolio hebben.

Ana Maria Quiñones, Directeur R&D van Esmeralda Breeding : “We zijn blij dat we ons brede assortiment gaan openstellen voor nieuwe markten en nieuwe klanten.  We zijn 20 jaar lang zeer actief op het gebied van veredeling en  we zijn er nu klaar voor om deze producten te delen met andere partijen. We geloven dat onze samenwerking met Dümmen Orange  nieuwe kansen brengt om ons assortiment uit te bouwen en verder te groeien met meer klanten wereldwijd.”

 

Philippe Veys, Global Product Manager bij Dümmen Orange: “We zijn er trots op dat we onze klanten het assortiment van Esmeralda Breeding  kunnen aanbieden. De productportfolio van Esmeralda Breeding heeft een rijke historie en een toekomst met veel potentie. Ons huidige assortiment wordt hierdoor aangevuld met nieuwe producten en met name voor Alstroemeria en Hypericum zien we enorme kansen in de markt! De Esmeralda Breeding soorten worden de komende maanden bij onze klanten aangeboden en zodoende getest als onderdeel van onze marketingplan voor deze productgroep. We verwachten in 2018 volledig commercieel operationeel te zijn richting de markt.”

Clarisse Ullrich, Eigenaar van Esmeralda & Esmeralda Breeding: "Na  intensieve onderhandelingen zijn wij erg positief en enthousiast over deze strategische samenwerking met Dümmen Orange.  Onze soorten krijgen nu toegang tot een grotere markt en geven ons de kans om ons merk wereldwijd uit te bouwen. Het verder uitbouwen van Peter’s (oprichter Esmeralda) visie op veredeling is een eerbetoon aan zijn erfenis.”

 

Bedrijfsprofielen

Esmeralda Breeding

Esmeralda Breeding is opgericht in 1999  en is gevestigd in de Andean regio in Ecuador. Esmeralda Breeding is onderdeel van de Esmeralda Groep. Het is een premium veredelaar van diverse innovatieve en toonaangevende soorten. De variëteiten worden geselecteerd op basis van productiviteit, kleur, textuur, vaasleven en resistentie.  en vervolgens geïntroduceerd. Alle producten zijn exclusief gepatenteerd en hebben een licentie.  Momenteel zijn er bijna 100variëteiten beschikbaar in de markt. Nieuwe variëteiten zullen de komende jaren volgen. De ambitieuze visie van Esmeralda Breeding zorgt ervoor dat nieuwe soorten worden ontwikkeld die vaak trendsettend zijn voor de sector.

Dümmen Orange

Dümmen Orange is  toonaangevend op het gebied van  veredeling en de ontwikkeling van snijbloemen, bollen, succulenten, potplanten, perkplanten en vaste planten. Onze jaaromzet bedraagt ongeveer 260 miljoen euro. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 7.300 medewerkers. Naast een groot marketing en sales netwerk, heeft Dümmen Orange een sterk internationaal netwerk van productielocaties. De sleutel tot het succes van Dümmen Orange is een breed en diep assortiment ondersteund door een wereldwijde toeleveringsketen. We  staan voor onze   maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeren niet alleen in de gezondheid, veiligheid en  persoonlijke ontwikkeling van onze collega’s , maar ook in innovatieve en duurzame technieken.

 

Meer informatie:

Philippe Veys - Global product manager Rose 

p.veys@dummenorange.com / +31 6 295 216 12

Gerelateerde artikelen