februari 14, 2017

Dümmen Orange creëert kansen voor haar klanten op FloraDecora 2017

Nieuwe contacten, veelbelovende sales en groot bereik onder vertrouwde én nieuwe klanten.

Nederland, 14 februari 2017 - Nieuwe contacten, veelbelovende sales en groot bereik onder vertrouwde én nieuwe klanten: de aanwezigheid van Dümmen Orange op FloraDecora 2017 was een groot succes.

FloraDecora is een nieuwe vakbeurs voor de sierteelthandel die zich richt op de combinatie van bloemen, planten en home decor. Uniek aan deze nieuwkomer is dat er meteen zaken kunnen worden gedaan. Dümmen Orange heeft tijdens de beurs in de Frankfurter Messe niet alleen haar eigen assortiment gepresenteerd, maar ook contacten gelegd tussen branchegenoten zoals kwekers, inkopers en retailers, groothandelaren, tuincentra, bloemisten, shoppingcenter managers, interieurspecialisten, ontwerpers en decorateurs.

Interessante innovatie-hub
In de stand van Dümmen Orange zijn nieuwe concepten getoond in samenwerking met Gerbera United, SKRoses namens de Avalanche+® Coöperatie, Van den Berg RoseS, Koen Pack B.V. en de De Haan Group. Denk hierbij aan speciale sorteringen, kant-en-klare bloemstukken en innovatieve verpakkingen, die goed passen in de huidige botanical interieurtrend die draait om meer verse bloemen en planten in huis halen. In de demoruimte kon partner Koen Pack laten zien wat er mogelijk is op het gebied van verpakkingen en presentatie, en desgewenst direct een concept samenstellen.

Beurs met groeikansen
"FloraDecora is voor ons interessant geweest omdat er gebruik is gemaakt van de traffic van de beurs  Christmasworld, die vrijwel gelijktijdig werd gehouden," zegt kweker Jos van der Meijs van Van den Berg RoseS. "De ketensamenwerking is innovatief en in lijn met wat we van de toekomst verwachten en de stand zag er zeer aantrekkelijk uit. De opkomst van bloemisten en retailers bleef wat achter, de bekendheid van deze vakbeurs moet duidelijk nog groeien. Kijk ik echter naar de kosten en baten voor ons bedrijf, dan ben ik niet ontevreden. Vooral de link voor inkopers met de handel in de groene hal is veelbelovend."

Nieuw orderplatform
"Voor ons is FloraDecora een manier om als veredelaar met onze klanten nieuwe markten te verkennen en de afzet van verse bloemen en planten te stimuleren," aldus Roy van Kester, marketing Dümmen Orange. "We kunnen onze prachtige producten laten zien in een aansprekende, op interieur gerichte omgeving, zoals de consument ze zal inzetten. Daarnaast is  het een praktische vakbeurs om rechtstreeks te kunnen overleggen met de B2B en B2C schakels tussen onze kas en de laatste kassa. Naast inspiratie opdoen, kan er direct zaken worden gedaan, dat is ook handig."

Kudelstaart, 9 februari 2017


Voor vragen en meer informatie:
Roy van Kester, Marketing Specialist
Hoofdweg 148 | 1433JX | Kudelstaart | The Netherlands
T. +31 297 745 507 | M. +31 657 349 722

Gerelateerde artikelen