januari 02, 2020

Dümmen Orange benadrukt op de IPM 2020 haar rol als trendsetter

Focus op product highlights en megatrends

Dümmen Orange presenteert zich op de IPM 2020 als trendsetter in de sierteelt met een geheel nieuwe productpresentatie die de belangrijkste highlights toont als megatrends in een inspirerende setting. Op deze vakbeurs brengt Dümmen Orange ook het nieuwe Green Trend Report 2020/2021 onder de aandacht van de internationale pers. Dit rapport is erop gericht onze branche te inspireren tot anders denken en (samen)werken.

Het Dümmen Orange assortiment wordt gepresenteerd op stand 2D10 in Hal 2. Ons internationale team staat klaar om u rond te leiden in de Dümmen Orange-wereld van potplanten, eenjarigen, vaste planten, snijbloemen, tropische planten en bloembollen.

Wat is nieuw? Inspirerende Setting & Megatrends
Dümmen Orange benadrukt haar rol als trendsetter met een nieuwe look & feel van de IPM-stand. Daarbij wordt het presenteren van een zeer breed assortiment ingeruild voor het tonen van de belangrijkste producten in een inspirerende setting. Om die reden heeft de Dümmen Orange-stand een complete make-over gekregen om bezoekers met megatrends te inspireren en de belangrijkste producten te highlighten.

Onze meest toonaangevende snijbloemen, pot- en perkplanten, bloembollen en tropische planten worden gepresenteerd in vier megatrends. Urban Jungle staat voor groene inspiratie in de huiselijke sfeer en volgt wereldwijde trends op het gebied van het in huis halen van planten en bloemen ter verbetering van ons welzijn. De megatrend Sustainability heeft alles te maken met het introduceren van planten die met een minimum aan gewasbeschermingsmiddelen en weinig water, energie en arbeid worden geteeld. Het zijn planten die zijn gekweekt om de natuurlijke balans in de wereld te behouden. Easy Care is een megatrend die alles te maken heeft met de drukke levensstijl van vandaag de dag. Deze trend staat voor planten die weinig verzorging nodig hebben en het leven van consumenten mooier maken. Megatrend Ready Made richt zich op combinaties van speciale planten die het overal goed doen; zowel in een grote tuin als op een klein balkon.

Product Highlights
Op de IPM presenteert Dümmen Orange een selectie van nieuwe, bijzondere producten uit haar brede aanbod van eenjarigen, vaste planten, tropische planten, potplanten, snijbloemen en bloembollen. Hieronder treft u een aantal opvallende highlights aan. Een compleet overzicht met gedetailleerde informatie over deze highlights is te vinden in de bijlage bij dit persbericht.

Poinsettia - Freya
Freya is een nanoBract type Poinsettia. Dat houdt in dat alle bracteeën zich aan de bovenkant van de plant bevinden. Het ras overtuigt door de fraaie V-vormige plantopbouw en de uitstekende vertakking waardoor het ideaal is voor betrouwbare teelten met hoge dichtheden. Het donkere blad en de helderrode bracteeën zorgen er samen voor dat Freya op de winkelvloer een perfecte uitstraling heeft.

Chrysanthemum - Pina Colada
Pina Colada is zeer groeikrachtig en heeft een uitstekende reactietijd. Het ras is bestand tegen roest en laat zich bovendien goed transporteren. Na transport blijft de bloem stabiel met een eersteklas houdbaarheid en vaasleven. Pina Colada is onder de snijchrysanten een blikvanger met opvallende kwaliteiten in alle omstandigheden.

Coleus – Le Freak
De nieuwe coleus Le Freak past perfect in de Urban Jungle trend. Met de wonderlijke, bijzondere bladvorm en kleurstelling vestigt het ras alle aandacht op zich. Het maakt niet uit of Le Freak solo in een pot wordt toegepast of samen met andere gewassen in andere kleuren. Deze nieuwe coleus ziet er altijd fantastisch uit.

Pelargonium – Survivor Idols Rosalinda
Een bijzonder hoogtepunt binnen ons Pelargonium-assortiment is de nieuwe Rosalinda met opvallende grote roze bloemen. De gemiddelde groeikracht en ronde plantopbouw maken Rosalinda -net zoals alle andere Survivor Idols- zeer geschikt voor grotere potten en teelten laat in het seizoen.

Bolchrysant – Homerun
Homerun is de nieuwe familie in bolchrysanten binnen het nieuwe Vitamum-concept. Deze bolchrysanten overtuigen met hun grote bloemen en zijn verkrijgbaar in vier kleuren. Omdat ze als één familie zijn veredeld, hebben de verschillende kleuren een zeer uniforme groei en een net zo uniform bloeivenster. Uitermate geschikt voor kas en buiten teelten in middelgrote en grote potten.

Gerelateerde artikelen