juni 06, 2017

De Eeuwige Lente sluit zich aan bij Dümmen Orange

Het assortiment van Dümmen Orange wordt uitgebreid met een sterk portfolio van Saintpaulia en de verkoop van onder andere de Euphorbia milii.

Nederland (De Lier / Gendt) 4 Juni 2017 – Veredelaar van potplanten De Eeuwige Lente sluit zich aan bij Dümmen Orange. Hiermee wordt het assortiment van Dümmen Orange uitgebreid met een sterk portfolio van Saintpaulia en de verkoop van onder andere de Euphorbia milii.

Klanten krijgen door de nieuwe samenwerking wereldwijd toegang tot een breder en beter assortiment, passend bij de trend van consolidatie onder telers en toenemende invloed van de retail. Tevens zullen de investeringen in veredeling een impuls krijgen om dit assortiment verder te ontwikkelen en aan te laten sluiten op de veranderende eisen van de verschillende markten wereldwijd.

De grootste verkoopmarkt voor Saintpaulia stekken is nu nog Europa. De wereldwijde markt groeit en biedt nog vele mogelijkheden in met name Noord- en Zuid-Amerika alsook Azië. De productie van onbewortelde stek blijft in Indonesië op de huidige productielocatie.

Clemens Wittenberg, eigenaar en algemeen directeur van De Eeuwige Lente: “Ik ben blij dat mijn producten nu onderdeel worden van het assortiment van Dümmen Orange. De mogelijkheden die ik heb gezien op het gebied van veredeling gaan zorgen voor een nog beter en breder assortiment. Tevens stelt het me in staat om mijn huidige en potentiële klanten wereldwijd beter te bedienen.” Clemens blijft verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van het product binnen Dümmen Orange om deze doelen te realiseren.

Harry Kloppenburg, managing director bij Dümmen Orange: “Saintpaulia en Euphorbia milii zijn mooie producten met veel potentie richting bestaande en nieuwe klanten. Het geeft verdere verdieping in ons assortiment voor onze klanten en de klanten van onze klanten. Ik kijk ernaar uit om met Clemens en zijn team samen te werken en hun rijke ervaring wereldwijd in te zetten en te versterken met ons netwerk en onze veredelingstechnieken.”

Over de bedrijven:

De Eeuwige Lente B.V.
De Eeuwige Lente B.V. is een familiebedrijf op het gebied van veredeling, stekvermeerdering en beworteling met een historie die bijna 110 jaar terug gaat. Al in 1908 was er in de Ibes-familie sprake van tuinbouwactiviteiten. Gaandeweg heeft het bedrijf zich meer en meer toegelegd op Saintpaulia ’s en de laatste jaren daar Euphorbia milii aan toegevoegd.

Dümmen Orange
Dümmen Orange is een toonaangevend bedrijf in de veredeling en de ontwikkeling van snijbloemen, bollen, succulenten, potplanten, perkplanten en vaste planten. De omzet bedraagt ongeveer 260 miljoen euro. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 7.000 mensen. Naast een groot marketing en sales netwerk, heeft Dümmen Orange een sterk netwerk van productielocaties. De sleutel tot het succes van Dümmen Orange is een breed en diep assortiment, ondersteund door een wereldwijde toeleveringsketen. Het bedrijf omarmt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeert in de gezondheid, de veiligheid en de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers.

Meer informatie:
Marco van der Sar – Manager Marketing en Corporate Communicatie Dümmen Orange
m.vandersar@dummenorange.com  / +31 (0)6 23 20 84 77

Clemens Wittenberg - Algemeen Directeur De Eeuwige Lente
clemens@elt.nl / +31 (0)6 53 28 99 54

Gerelateerde artikelen