april 26, 2017

Biedt studenten een unieke ervaring in Afrika

Dümmen Orange en Lentiz Onderwijsgroep bieden Westlandse MBO studenten unieke ervaring in Afrika

De Lier /Naaldwijk (Nederland), 26 april 2017 – Dümmen Orange biedt drie Business & Management studenten van Lentiz Onderwijsgroep MBO Westland een unieke stage-ervaring in Ethiopië en Kenia. Dümmen Orange heeft vestigingen over de hele wereld en biedt de drie leerlingen de kans om meer te weten te komen over haar productielocaties in de twee Afrikaanse landen. Bram van de Bos en Luuk Vijverberg zullen negen weken stagelopen in Ethiopië, terwijl Inge de Vreeze haar ervaringen in Kenia zal opdoen. Op beide Dümmen Orange locaties wordt stekmateriaal geproduceerd voor de wereldwijde export naar haar internationale klanten.
   
Het is de eerste keer dat Dümmen Orange internationale stageplaatsen aanbiedt aan studenten van Lentiz Onderwijsgroep MBO Westland. Volgens Marco van der Sar, Manager Marketing en Corporate Communicatie bij Dümmen Orange, past dit in het beleid van de organisatie. "Het is voor ons belangrijk dat studenten kiezen voor de sierteeltsector en de kans krijgen om te zien wat deze veelzijdige sector te bieden heeft. Daarnaast ben ik positief verrast door het talent wat ik heb leren kennen en hoe dit ons als bedrijf kan ondersteunen". De studenten kijken uit naar de stage. "Ik heb er zin in. Ik vind het heel erg spannend, maar deze kans wil ik niet laten liggen. In de toekomst wil ik ook bij een internationale organisatie werken, dan helpt zo'n ervaring" aldus Inge de Vreeze.
Annemieke Kruyt, Accountmanager stages bij MBO Westland, is verguld met de samenwerking met Dümmen Orange. “We zijn heel dankbaar dat Dümmen Orange in onze studenten investeert en hen de gelegenheid biedt deze verdiepende internationale ervaring op te doen. Een werkstage in het buitenland wordt steeds gangbaarder voor MBO’ers en dat sluit mooi aan op de toenemende vraag voor internationaal georiënteerde werknemers. Ook maakt een stageperiode in het buitenland de opleiding interessanter", aldus Kruyt. De drie studenten vertrekken begin mei voor 9 weken naar Afrika. Tijdens deze periode krijgen zij een gerichte opdracht van school en werken ze mee op verschillende afdelingen. In juli keren de studenten terug van hun buitenlands oponthoud en ronden dit af met een presentatie.


Bedrijf en organisatieachtergrond

Lentiz Onderwijsgroep MBO Westland
MBO Westland is een innovatieve en internationaal georiënteerde onderwijsinstelling waar bijna 20 opleidingen aangeboden worden op verschillende niveaus in de sectoren groen, food, techniek, handel en logistiek, administratie, zorg en onderwijs. Lentiz Onderwijsgroep MBO Westland zal vanaf 2017 onderdeel uit maken van de World Horti Center. Hier komen onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven bij elkaar.

Dümmen Orange
Dümmen Orange is een toonaangevend bedrijf in de veredeling en de ontwikkeling van snijbloemen, bollen, succulenten, potplanten, perkplanten en vaste planten met hoofdkantoor in De Lier. De omzet bedraagt ongeveer 240 miljoen euro. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 7.000 medewerkers. Naast een groot marketing en sales netwerk, heeft Dümmen Orange een sterk netwerk van productielocaties. De sleutel tot het succes van Dümmen Orange is een breed en diep assortiment ondersteund door een wereldwijde toeleveringsketen. Het bedrijf omarmt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeert in de gezondheid, de veiligheid en de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers.

Gerelateerde artikelen