april 23, 2020

Onze Aalsmeer locatie behaald Greencare status!

Zo’n twee jaar geleden is de veredelingslocatie van perennials  in Aalsmeer gestart om de phytosanitaire standaard te verhogen. Toen leek het nog vrijwel onmogelijk dat er een  Greencare locatie van gemaakt zou kunnen worden. Met 25 verschillende gewassen, met elk een eigen opkweek en virussen waarop getoetst moet worden, was dit geen eenvoudige opgave. Daarbij komt het specifieke karakter van perennials, die zowel in de kas als op het buitenveld groeien en bloeien en dus bloot staan aan thrips en andere insecten die virussen kunnen overbrengen.

Door de gezamenlijke, enthousiaste inzet van het team in Aalsmeer is het toch gelukt! Na het afnemen van de audit is locatie Aalsmeer nu Greencare geworden! Daarnaast is het ook de eerste veredelingslocatie die voldoet aan de Crop Protection Policy. Locatie manager Robin Reurings is trots op zijn team en alle betrokkenen!

Greencare belichaamt het fytosanitaire beleid van Dümmen Orange dat gericht is op het leveren van gezond en schoon stekmateriaal aan telers wereldwijd. Het is voor ons een richtlijn voor het voorkomen, controleren en terugdringen van fytosanitaire risico's van de veredeling tot en met de teelt. Greencare omvat verplichte hygiënemaatregelen voor zowel medewerkers als productiefaciliteiten, om zo de planten schoon en vrij van ziekten te houden. Greencare stelt regels op voor het uitvoeren van diagnostische testen, controles en audits op de gezondheid van moederplanten met het oog op de aanwezigheid van ziekten en plagen. Doen zich symptomen voor, dan zorgt het Greencare-protocol ervoor dat besmet materiaal niet wordt verzonden. Tevens geeft het aan hoe het bestand van moederplanten moet worden opgeschoond. Greencare brengt onze medewerkers wereldwijd met elkaar in contact om producten en processen te verbeteren. Door te leren van elkaars ervaringen kunnen we de dingen op die manier steeds beter doen.