januari 09, 2023

Volg de Poolster

Zuiverwitte bracteeën zetten de toon: Euphorbia pulcherrima Polar Star is de nieuwe witte onder de poinsettia-rassen van Dümmen Orange. Betrouwbaar in productie en kleurvastheid, ook bij de consument. Ze heeft sterke wortels en is zeer groeikrachtig. Vroeg oppotten is dus niet nodig. Ideaal voor middelgrote potten tot containers en geschikt voor de productie van midi's, standaard, maxi's en poinsettia´s op stam. Wat wil je nog meer?

 

Volg de Poolster - het nieuwe ras Polar Star schittert met haar zuiverwitte bracteeën aan het poinsettiafirmament.

Ze straalt helder en duidelijk als de Poolster, maar dan wel iets dichter bij huis: Euphorbia pulcherrima Polar Star is de nieuwe witte onder de poinsettia-rassen van Dümmen Orange. De onlangs geïntroduceerde kerstster heeft zuiverwitte bracteeën die ook na aankoop nog smetteloos zijn en dat blijven.

Unieke kleur

Telers hebben tegenwoordig de keuze uit een groot aanbod aan witte poinsettia-rassen. De kleur 'wit' is daarbij erg breed gedefinieerd. Er vallen veel verschillende tinten onder deze kleurgroep; van crème tot heel zacht abrikoos of zelfs citroen. Rassen met echt zuiverwitte bracteeën zijn echter zeldzaam, vooral een wit dat onder verschillende teeltomstandigheden zo zuiver blijft en ook nog lang bij de consument volmaakt blijft schitteren. Met de nieuwe Polar Star heeft Dümmen Orange nu een echte 'ster' gecreëerd.

Opvallende planten

Maar het zijn niet alleen de zuiverwitte bracteeën die van deze nieuwe variëteit een absolute topper maken in het kerststerrensegment. De middelvroege Polar Star is ook makkelijker en betrouwbaarder te telen dan andere witte poinsettiarassen - niet in de laatste plaats vanwege haar sterke wortels. Dit opvallende nieuwe ras doet wat ze belooft, van productie tot eindgebruiker. Want ook daar behoudt Polar Star haar heldere, zuiverwitte kleur en wordt niet geel.

Krachtige groei

Voor telers is het nieuwe ras een echte aanwinst waar ze op kunnen bouwen. Polar Star heeft sterke wortels en is zeer groeikrachtig, waardoor vroeg oppotten niet nodig is. De planten vertakken heel goed en zijn daarom ideaal voor de teelt in middelgrote potten tot containers. Ze zijn uitstekend geschikt voor de productie van midi's, standaard, maxi's en kerststerren op stam. De reactietijd van deze nieuwe highlight is 8 weken.

Polar Star is een absolute topper onder de witte poinsettia-rassen. Wie op zoek is naar een bijzondere blikvanger, mag de 'Poolster' van Dümmen Orange niet missen. En dat kan ook helemaal niet. Want je komt er echt niet voorbij. Of je nou teler of consument bent.

Witte schoonheden

Polar Star voegt zich bij een brede reeks aan witte poinsettia's van Dümmen Orange. In het middelvroege segment met een reactietijd van acht weken zijn er nog meer betrouwbare rassen beschikbaar, zoals bijvoorbeeld Infinity Polar, Frozen en de nieuwe Moni. Infinity Polar is een andere krachtige kerstster. Met de grote delicate witte bracteeën is deze zeer geschikt voor de productie van standaardmaten tot kerststerren op stam. Het ras Frozen is met de grote witte bracteeën ideaal voor de productie in 12-17 cm potmaten. De middelsterk groeiende Moni kan gebruikt worden voor de teelt in midi tot maxi potmaten. Dit ras fascineert door de zuiverwitte bracteeën en goede teelteigenschappen.