juni 10, 2021

Tal van noviteiten in de showtuinen van Dümmen Orange

Dümmen Orange toont dit jaar in haar Nederlandse en Duitse showtuinen een uniek assortiment nieuwe producten en retailconcepten. Highlights zijn onder meer de toevoegingen aan het I'CONIA begonia-assortiment, de nieuwe Calibrachoa-serie Tik Tok en het buitengewoon betrouwbare Calla-ras Gold Label. De showtuinen in De Kwakel en het Duitse Rheinberg zijn de hele zomer geopend. Vanaf week 24 tot en met september kunnen klanten op afspraak terecht voor het verkrijgen van een goed beeld van het actuele assortiment eenjarigen, vaste planten en bloeiende potplanten, alsmede de nieuwste retailconcepten.

I´CONIA: nieuwe Bacio-serie

De nieuwe Bacio-serie maakt deel uit van Dümmen's bekende I´CONIA begonia-lijn. Er zijn vier afzonderlijke kleuren beschikbaar: Orange, Salmon, White en Peach. Allen hebben een indrukwekkend aantal middelgrote, dubbele bloemen en bovendien een lang bloeitijdvenster. Door hun compacte, ronde groeiwijze zijn ze ideaal voor de teelt in 12 tot 14 cm potten.

Nieuwe Calibrachoa-serie: Tik Tok

De nieuwe Calibrachoa-serie, TikTok, trekt ieders aandacht met de combinatie van een donkere ring rond het midden van de bloem en een gele ster van taps toelopende strepen. Voor de lancering zijn vier schitterende kleuren beschikbaar: Rose, Amethyst, Chrystal en Blue. De nieuwe rassen zijn vroeg, dagneutraal en ideaal voor de teelt in 12 tot 14 cm potten of in hanging baskets.

Gold Label: uitzonderlijk betrouwbaar

Gold Label is een zeer betrouwbaar Calla-ras en een prachtige plant voor productie in verschillende potmaten. Het bovengemiddelde aantal felgele bloemen zijn middelgroot en mooi gevormd. Daarbij is met Gold Label ook nog eens een heel snelle productie van uniforme planten mogelijk. Gold Label heeft een goede houdbaarheid, blijft lang mooi op de winkelvloer en zorgt bij de consument voor maximaal genot.

Confetti Garden

Het Confetti Garden-concept staat voor betrouwbaarheid, zekerheid en innovatie. De mixen groeien uniform weg en zijn qua teelteigenschappen perfect op elkaar afgestemd. Behalve een breed assortiment mixen van eenjarigen, zijn er nu ook mixen van vaste planten, potchrysanten, kalanchoës en potanjers verkrijgbaar. In dat laatste segment is de nieuwe Confetti Garden Carnelia Wild Panther een topper.

Dahlia Novation

De nieuwe Dahlia-serie Novation is op het moment van lancering verkrijgbaar in acht kleuren. Met grote, dubbele bloemen, een breed bloeivenster en een goede vertakking zijn Novation White, Yellow, Salmon, Red, Ruby, Pink, Lavender Bicolor en Pink Bicolor een ware bron van inspiratie. Deze vroegbloeiende rassen met krachtige kleuren en goede tuinprestaties zorgen op de verkooptafel voor een aantrekkelijk geheel. Ze zijn ideaal voor de teelt in 10,5 tot 13 cm potten en zijn resistent tegen echte meeldauw.

Euphorbia milii – Maxi Pink Cadillac

Wie kent Euphorbia milii niet? Deze bloeiende succulent stond vroeger waarschijnlijk al bij uw grootouders in de vensterbank. Groene planten, succulenten en cactussen zijn al jaren trendy en de hype is niet meer weg te denken. Planten die gemakkelijk zijn in verzorging, zijn erg populair, zeker bij de jongere generatie. Euphorbia milii past perfect in deze trend, het is een onderhoudsarme plant en voegt iets extra’s toe: schattige bloemen. Maxi Pink Cadillac, een van onze nieuwste rassen, is geselecteerd op compacte groei, goede vertakking en krachtige bloemkleur.

De showtuin in Rheinberg toont het volledige assortiment perkplanten en vaste planten van Dümmen Orange. Van 14 juni tot en met 23 juli kunnen bezoekers in de gloednieuwe Retail Solutions Area een bijzondere presentatie zien op het gebied van de retail. De Dümmen Orange-vestiging in De Kwakel staat bekend om haar prachtige vasteplantentuin. Van 15 tot en met 25 juni laat een aanvullende presentatie het grootste gedeelte van het assortiment perkplanten en potchrysanten zien, plus de highlights uit de productgroepen tropische planten en bloembollen.

 

Voor relaties die niet in de gelegenheid zijn om persoonlijk naar de showtuinen te komen, is er een digitale rondleiding. Vanaf week 25 is de hele showtuin op video of in een 360°-presentatie op de website van Dümmen Orange te bekijken: https://emea.dummenorange.com/site/de/tools-for-you/digital-garden-2021. Speciale video's geven tevens een meer gedetailleerd beeld van het assortiment en de highlights.