juni 08, 2022

Showtuinen Dümmen Orange vol gloednieuwe genetica

Dümmen Orange's Smartunia Windmill – 's werelds eerste Petunia-serie die resistent is tegen het tabaksmozaïekvirus (TMV).

 

 

Dümmen Orange toont dit jaar in haar Nederlandse en Duitse showtuinen een uniek assortiment nieuwe producten en retailconcepten. Tot de highlights behoren onder andere Smartunia Windmill, 's werelds eerste TMV-resistente Petunia-serie en de milieuvriendelijke Senecio hybride serie Mandala.

 

Geoptimaliseerde planten voor een groenere toekomst: Smartunia Windmill met natuurlijke resistentie

 

Betrouwbare teelt - dat belooft 's werelds eerste Petunia-serie met een natuurlijke resistentie tegen het tabaksmozaïekvirus (TMV). De Intrinsa Petunia-serie Smartunia Windmill wordt op de Europese markt gebracht met drie aantrekkelijke, tweekleurige rassen. Deze petunia's bieden een doorslaggevend voordeel ten opzichte van alle andere Petunia-rassen: Intrinsa-planten van Dümmen Orange zijn van nature gezonder en sterker. Dat maakt een milieuvriendelijkere en duurzamere teelt mogelijk. Dit zorgt voor meer winstgevendheid bij zowel de teler als de retailer, en biedt de consument langdurig plezier.

 

De Intrinsa planten zijn het resultaat van intensief en hightech veredelingswerk van Dümmen Orange. In het Breeding Technology Center (BTC) van het bedrijf werken nu meer dan 200 experts. Door de genetische code van planten te ontrafelen en te analyseren, leren zij over de precieze biologische oorzaken van bestaande of ontbrekende resistenties. Met deze kennis kunnen ze de intrinsieke eigenschappen systematisch verbeteren en uitbouwen. De onderzoeksteams hebben in de meest belangrijkste gewassen van het bedrijf al meer dan 50 kenmerken geïdentificeerd voor veredeling op natuurlijke resistentie en weerbaarheid. Deze kenmerken worden nu geleidelijk geïntegreerd in de veredelingsprogramma's, waarbij de onderzoekers behalve op de betrouwbaarheid en zekerheid in zowel de teelt als door de hele sierteeltketen heen, ook letten op de perfectie van de planten waar het gaat om de bloemvorm, plantopbouw en houdbaarheid.

 

Senecio Mandala: aantrekkelijk voor de teler en de consument, én goed voor het milieu

 

Mandala en Mandala Plus zijn twee nieuwe, fraaie en duurzame Senecio hybride series die tien afzonderlijke rassen omvatten. Hun uitbundige bloei en intense kleuren zijn uniek op de markt. Milieuvriendelijke eigenschappen, zoals een geringe noodzaak tot groeiregulatie en de lage waterbehoefte, maken hen aantrekkelijk voor de teler, de consument en het milieu. Ze zijn geschikt om zowel in de kas als buiten te telen. Mandala is een perfecte kamerplant en de grotere en nog langer bloeiende Mandala Plus-rassen zijn ideaal voor in de tuin.

 

Salvia Royal Magenta en Navy Blue: compacte, opgaande groeiwijze en goede vertakking

 

Navy Blue en Royal Magenta zijn twee nieuwe, afzonderlijke rassen van Salvia nemorosa en vormen een aantrekkelijke aanvulling op het bestaande kleurenspectrum van deze soort. Dat spectrum gaat van wit tot donkerblauw en pink. De twee nieuwkomers zijn eenvoudig te telen en passen qua eigenschappen perfect bij elkaar. Zij overtuigen door hun compacte, opgaande groeiwijze en goede vertakking. Ze zijn eerstejaars bloeiend, wat door insecten wordt gewaardeerd en de tuinliefhebber aanspreekt. Snelle teelt, uniforme plantopbouw, geschikt voor de overwintering, geweldig als solitair toe te passen of in gemengde bakken, én uitgeroepen tot Vaste Plant van het Jaar 2023 - wat wilt u nog meer?

 

Gezoend door de zon: Pelargonium Santana

 

De zeven interspecifieke Santana-rassen maken indruk met hun brede scala aan kleuren. Zij geven een frisse impuls aan het Pelargonium-assortiment van Dümmen Orange. Ze trotseren extreme weersomstandigheden en zijn uiterst hittetolerant. Hun donkergroene blad en bloemen met uitbundige grote bloemblaadjes maken deze blikvangers tot een uitstekende keuze voor containers, bakken en hangpotten. Santana presteert over de hele linie uitzonderlijk goed, van de teelt tot de retail en uiteindelijk de consument. Een uitstekende gesynchroniseerde vroegheid en dito teelteigenschappen binnen en tussen de rassen maken deze geweldige serie af.

 

Calla Red Symphony®: duurzaam op de winkelvloer, op evenementen en thuis

 

Red Symphony is een rijkbloeiende Calla met een uitstekende houdbaarheid op de verkooptafel en bij de consument. De warmrode kleur van de bloem contrasteert mooi met het donkergroene, gespikkelde blad. Red Symphony is jaarrond te telen, als potplant en als snijbloem. De prachtige rode bloemen maken een duidelijk statement in een gemengd boeket en doen het dankzij hun lange vaasleven ook uitstekend in de evenementenbranche. Als potplant is dit opvallende ras geschikt voor verschillende potmaten en kan zowel in de kas als buiten eenvoudig worden geteeld.

 

Leucanthemum Sweet Daisy Izabel: gele nieuwkomer met uniforme plantopbouw

 

Margrieten horen bij de vroege zomer, net als de zon. De zes aantrekkelijke, bestaande Sweet Daisy-rassen krijgen nu gezelschap van hun eerste geelkleurige zusje: Sweet Daisy Izabel. Net als de andere rassen in deze serie is de felgele nieuwkomer met haar uniforme plantbouw, diepgroen blad, sterke bloemblaadjes en gelijke bloei zeer aantrekkelijk. Deze prachtige nieuwe margriet brengt de zon direct tot aan je voordeur, of dat nu in een pot of in de tuin is! Het ras doet het ook geweldig in gemengde beplantingen.

 

Showtuinen de gehele zomer open

 

De showtuinen van Dümmen Orange in De Kwakel en het Duitse Rheinberg zijn de gehele zomer open. Van week 24 tot en met september kunnen bezoekers kennismaken met het gehele assortiment eenjarigen, vaste planten en potplanten van de veredelaar. Ook is er ruimte voor zakelijke gesprekken en de uitwisseling van gedachten en ideeën over gloednieuwe genetica.

 

Het Trend Center, dat onderdeel uitmaakt van de showtuin in Rheinberg, barst van de inspirerende ideeën voor de teler en retailer. Bezoekers kunnen de laatste trends op het gebied van de retail zien en volop inspiratie opdoen wat betreft planten, potten, plantencombinaties, thema's en creatieve verkoopconcepten. De Dümmen Orange-vestiging in De Kwakel staat bekend om haar prachtige vasteplantentuin. Hier vindt u een grote selectie uit het perkplanten- en potchrysantenassortiment en highlights uit de Dümmen Orange-productgroepen Tropische Planten en Bloembollen.

 

Relaties die in week 24 de showtuinen willen bezoeken, kunnen zich aanmelden op www.flowertrials.com. In de maanden daarna zijn de tuinen te bezoeken nadat contact is opgenomen met de Dümmen Orange vertegenwoordiger.