november 09, 2022

Samenwerking Dümmen Orange en Schneider voor beworteling en verkoop van perennials

Foto, van links naar rechts: Geert-Jan Aaldering, Product Manager, Schneider Youngplants; Jacob Schneider, Eigenaar, Schneider Youngplants; Tristian Bentvelsen, Managing Director Annuals, Perennials & Pot Plants EMEA, Dümmen Orange.

 

Veredelaar Dümmen Orange en Schneider Youngplants gaan een samenwerking aan voor de beworteling en verkoop van perennials in Europa. De beworteling van perennials verhuist van Dümmen Orange’s locatie in Rheinberg (Duitsland) naar die van Schneider in Woudrichem. Schneider wordt ook verantwoordelijk voor de verkooptransacties van de door hen bewortelde producten. De samenwerking – die vanaf januari 2023 effectief moet zijn – stelt beide partners in staat beter aan te sluiten bij de behoeftes van de schakels in de keten. Dit moet leiden tot verdere groei in het perennialsegment.

 

‘Wij geven hiermee een extra impuls aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze producten,’ aldus Tristian Bentvelsen, Managing Director Annuals, Perennials & Pot Plants EMEA van Dümmen Orange. ‘De kracht van Dümmen Orange is het ontwikkelen van genetica en de productie van onbewortelde stekken. De moderne faciliteiten van Schneider bieden optimale condities voor de productie van het zeer brede perennialassortiment. Kwekers, handel en retail zullen deze bundeling van krachten zeker waarderen.’

 

‘Een gefocust team waarborgt de productkwaliteit,’ zegt Geert-Jan Aaldering, Product Manager van Schneider. ‘Daarbij komt ons sterke distributienetwerk in meer dan 40 landen. Door deze samenwerking ontstaat een breed verkoopnetwerk binnen Europa en kunnen we de markt beter en sneller bedienen. De combinatie van het al bestaande pakket uit zaad, aangevuld met stekken vanuit Dümmen Orange, biedt de klant een totaalpakket voor de vaste planten.’

 

Schneider is een familiebedrijf dat sinds midden jaren ‘60 actief is en zich gedurende die tijd heeft gespecialiseerd in het maken van jonge planten; eerst in Ridderkerk en sinds 2021 op de nieuw gebouwde locatie in Woudrichem. Schneider is gespecialiseerd in de opkweek van jonge planten uit zaden en stek van éénjarige en tweejarige potplanten, vaste planten en snijbloemen. Het personeel bestaat uit specialisten op het gebied van jonge planten, met jarenlange ervaring en een grote betrokkenheid. Dat specialisme is ook terug te zien in de professionele begeleiding van de kweker. De basisprincipes voor een professionele samenwerking bestaan bij Schneider uit: persoonlijk contact, vakmanschap, kwaliteit en transparantie.

 

Dümmen Orange is een wereldleider in de veredeling en productie van uitgangsmateriaal voor snijbloemen, bollen, tropische planten, potplanten, perkplanten en vaste planten, waaronder een breed assortiment perennials. De omzet bedraagt ongeveer 370 miljoen euro per jaar. Het bedrijf telt wereldwijd 7.500 medewerkers. Naast een groot marketing- en salesnetwerk heeft Dümmen Orange een uitgebreid netwerk van gespecialiseerde productielocaties en een eersteklas R&D-team dat innovatieve producten met toegevoegde waarde voor klanten ontwikkelt. De sleutel tot het succes van Dümmen Orange is een breed en diep assortiment, ondersteund door een wereldwijde toeleveringsketen.