november 16, 2022

Profile® Products neemt Quick Plug over van Dümmen Orange

Met de overname van Quick Plug breidt Profile Products zijn sterke lijn van tuinbouwproducten uit en krijgt het bedrijf voet aan de grond op het gebied van indoor farming, het telen van planten in een volledig gesloten, gecontroleerde omgeving.

 

Profile® Products heeft aangekondigd Quick Plug over te nemen, een vooraanstaande producent van gestabiliseerd substraat voor de vermeerdering van gewassen. Quick Plug is nu nog een dochteronderneming van het toonaangevende Nederlandse veredelingsbedrijf Dümmen Orange. De acquisitie omvat alle Quick Plug-producten en -technologieën, alle medewerkers en de vooraanstaande faciliteiten in Nederland, Canada en Oregon (VS).

 

"Met de acquisitie van Quick Plug zijn wij niet alleen in staat om ons aanbod uit te breiden richting huidige klanten in de sierteelt en de markt voor indoor farming, maar dragen we ook bij aan de voedselproductie en daarmee de voedselzekerheid over de hele wereld", aldus Jim Tanner, CEO van Profile Products. "We zijn blij met de komst van een gelijkgestemd team dat onze strategische visie deelt op het gebied van groei door middel van innovatieve technologieën, om zo betrouwbare producten te kunnen leveren."

 

"Aanvankelijk was Quick Plug erop gericht de vermeerdering van tropische planten te verbeteren, maar inmiddels is het met succes verder uitgegroeid, ook met een portfolio buiten de sierteeltsector", zegt Hugo Noordhoek Hegt, CEO van Dümmen Orange. “We zijn ervan overtuigd dat Quick Plug met de acquisitie door Profile Products een nieuw onderdak heeft gevonden voor verdere groei. Dümmen Orange blijft zich richten op haar kernactiviteiten in de sierteeltveredeling en -vermeerdering.”

 

Door de overname breidt Profile haar portfolio voor substraten uit buiten de essentiële basisproducten als veen, kokos, traagwerkende meststoffen en het geavanceerde HydraFiber®-substraat. De gestabiliseerde substraten van Quick Plug verhogen de kiemkracht en gaan effectief om met water voor het creëren van een gezond wortelgestel en een robuuste groei. Door de expertise en innovatieve producten van Quick Plug en Profile te combineren, kunnen klanten de teelt van alle jonge planten verbeteren en optimale substraat-oplossingen creëren ter ondersteuning van de stedelijke voedselproductie.

 

Met deze vierde overname in twee jaar tijd, en tweede in drie maanden, groeit de tuinbouwdivisie van Profile snel. Het bedrijf opent binnenkort een nieuwe faciliteit om de productie verder te verhogen. Met de overname van Quick Plug verstevigt Profile haar positie verder als betrouwbare toeleverancier van duurzame producten.

 

"We zijn er trots op deel te gaan uitmaken van het hardwerkende team van Profile, dat onze visie deelt duurzame oplossingen te bieden om aan de behoeften van telers te voldoen", aldus Brian Kura, algemeen directeur van Quick Plug. "Door het aanbod aan producten en technologieën te combineren, kunnen we klanten nog beter begeleiden en innovatieve productoplossingen bieden."

Quick Plug sluit zich aan bij de uitgebreide wereldwijde footprint van Profile, die bewezen technologieën omvat voor erosiebestrijding, tuinbouw, gespecialiseerde landbouw, conditionering van sportvelden en aanleg/onderhoud van golfbanen.