augustus 15, 2022

Plantarium: nieuwe lavendel LaDiva Big Night en gaillardia SpinTop Mango

Dümmen Orange presenteert nieuwe lavendel LaDiva Big Night en gaillardia SpinTop Mango op Plantarium

 

 

Dümmen Orange toont dit jaar twee nieuwe producten op het Plantarium-evenement, dat op 24 en 25 augustus plaatsvindt in Hazerswoude/Boskoop. Naast het nieuwe lavendelras LaDiva Big Night zet de veredelaar ook gaillardia SpinTop Mango in de spotlight.

 

Lavandula stoechas LaDiva Big Night

 

Dankzij de uitstekende eigenschappen en buitengewone veelzijdigheid biedt de nieuwe kuiflavendel LaDiva Big Night uitstekende tuinprestaties. Op het terras, het balkon of als perkplant komt het ras daardoor uitstekend tot zijn recht, evenals in de professionele groenaanleg.

 

Het contrast tussen de vele donkergetinte bloeiwijzen die prachtig afsteken tegen het grijsachtige blad, zorgt ervoor dat dit ras echt indruk maakt. LaDiva Big Night heeft een compacte en dichte plantopbouw en leent zich bij uitstek voor de teelt in 2 liter containers. De planten zijn eerstejaars bloeiend en hebben een lang bloeivenster. Ze zijn ook extreem hittebestendig en insectvriendelijk.

 

Gaillardia aristata SpinTop Mango

 

De nieuwe gaillardia SpinTop Mango is een van de hoogtepunten op de stand van Dümmen Orange. Het is de nieuwste toevoeging aan de SpinTop-serie, die gekenmerkt wordt door een indrukwekkende opgaande en krachtige groeiwijze. Zoals alle Gaillardia SpinTop-rassen is Mango compact en goed vertakkend, bloeit vroeg en vormt een gelijkmatig bloemscherm. De intens heldere, gele bloemen kunnen niemand ontgaan. Ze zijn daarom een echte blikvanger op de verkooptafel én in de tuin.