juni 07, 2023

Meer dan 120 noviteiten in de showtuinen van Dümmen Orange

Dümmen Orange toont dit jaar in haar showtuinen wederom een breed assortiment nieuwe producten en retailconcepten. Op de locatie Rheinberg (Duitsland) is het motto garden fitness. Het Trend Center daar is omgetoverd tot een ware sportarena. In De Kwakel (Nederland) worden bezoekers getrakteerd op verschillende trendpresentaties met creatieve oplossingen voor de belangrijkste consumentendoelgroepen.

 

Trend Center Rheinberg

 

Het 500 m² grote Trend Center in Rheinberg wordt een sportarena, met een ruiterparcours en acht conceptmerken die verschillende disciplines vertegenwoordigen. Het succesvolle Confetti Garden concept en de veredelingsprestaties met Dümmen Orange's Intrinsa-technologie zijn er slechts twee van. Tuinieren is een zeer populaire hobby die zelfs aantoonbaar geschikt is als 'sportvervanger', en dat niet pas sinds Covid. Afhankelijk van de intensiteit van het werk kunnen mensen die in de tuin bezig zijn tussen de 200 en 400 extra calorieën per uur verbranden. Tijdens de FlowerTrials® in Rheinberg nodigt een boksapparaat je uit om (nog meer) aan lichaamsbeweging te doen.

 

Trendpresentaties De Kwakel

 

Het idee achter de trendpresentaties van Dümmen Orange in De Kwakel is om een voorproefje te geven van de laatste trends in de markt, en te laten zien hoe je met de producten van Dümmen Orange aan de verschillende behoeften van eindgebruikers kunt voldoen. De consument kijkt met een vergrootglas en is specifiek op zoek naar bijzondere, duurzame, gemakkelijk te verzorgen, of bijenvriendelijke planten. Iedereen kijkt vanuit een geheel persoonlijk oogpunt en wil planten die passen bij de eigen leefsituatie. Dümmen Orange heeft trendpresentaties samengesteld voor de vier belangrijkste doelgroepen, om duidelijk te maken hoe de producten aan hun specifieke behoeften kunnen voldoen.

 

Op beide locaties zijn ongeveer 120 noviteiten voor het komende seizoen te zien. De belangrijkste zijn:

 

Fuchsia Ballerina®-serie

De nieuwe Ballerina®-serie van Dümmen Orange is klaar voor een grootse entree. De nieuwe, dagneutrale Fuchsia hybride-serie is ideaal voor de teelt en afzet vroeg in het seizoen. Ze is vroeg tot middelvroeg met middelgrote bloemen en heeft een goed vertakte, compacte groeiwijze. Bij de teelt is weinig groeiregulatie nodig en de planten zijn geschikt voor potten van 9 tot 13 cm. Ballerina-rassen laten niets te wensen over: ze zijn verkrijgbaar als half hangende, half opgaande en opgaande rassen, met enkele en dubbele bloemen in frisse kleuren van rood-wit, rood-paars tot roze-paars. Ze zijn ideaal voor mixbeplantingen en hun bloemen zijn bovendien bestuivervriendelijk - op alle vlakken een natuurtalent! Tijdens de FlowerTrials® in Rheinberg helpt een elegante ballerina gasten om met een selfie een prachtige herinnering aan hun bezoek te maken.

 

Potanjer Strawberry Eyes

Strawberry Eyes is een heel bijzonder potanjerras. Met haar bloempatroon in unieke kleuren is ze een echte eyecatcher in het Dianthus-assortiment. Ze trekt consumenten aan die op zoek zijn naar iets buitengewoons. Producenten zullen vooral haar uitstekende eigenschappen waarderen: gemakkelijk qua teelt, zeer weerbare planten, geschikt voor alle klimaatomstandigheden en kan in uiteenlopende potmaten worden opgekweekt. Het opgaande ras heeft bovendien een uitstekende plantopbouw en geen groeiregulatie nodig. Strawberry Eyes bloeit uitbundig en lang met heerlijk geurende bloemen. Haar bijzondere vroegheid zal vooral telers overtuigen; de betrouwbare kleurkenmerken en goede houdbaarheid tevens de detailhandel en eindverbruikers.

 

Viva Magenta

Gewoonweg trendy: de nieuwe potanjer Viva Magenta met extravagante roze tint en uitstekende teelteigenschappen. Makkelijk te produceren en eenvoudig te hanteren - zo kunnen we de kenmerken voor de teelt in een paar woorden samenvatten. De rechtopgaande Viva Magenta is van nature zeer compact, zodat geen groeiregulatie nodig is. Het beste resultaat wordt bereikt in potten van 10,5 of 12 cm. Het sterke ras bloeit vroeg en overtuigt door een hoge mate van uniformiteit. Hierdoor is Viva Magenta bijzonder aantrekkelijk voor een rendabele commerciële teelt. Bovendien scoort ze duidelijk punten in de handel en bij de eindklanten dankzij haar robuustheid en optimale aanpassing aan alle weersomstandigheden.

 

Dahlia Summer Bees-serie

De nieuwe Dahlia-serie Summer Bees brengt de zomer dichterbij: een betrouwbaar gewas met grote afzetmogelijkheden, een product met hoge sierwaarde en van de zomer tot de herfst een rijke voedselbron voor bestuivende insecten. De twee rassen Summer Bees Purple Bicolor en Summer Bees Red Bicolor hebben een krachtige en goed vertakte opgaande groeiwijze en veel enkelvoudige bloemen in de kleuren paars en rood, elk met een mooi geel hart. De serie is geschikt voor de teelt in 15 - 19 cm potten of in grotere containers met drie stekken. Diep oppotten zorgt voor stabiele planten. De teeltduur van bewortelde plug tot bloei is 8 - 9 weken. Regelmatig water geven tijdens de teelt is belangrijk. Dahlia Summer Bees is geschikt voor de afzet als pot- en als perkplant.

 

Coleus Downtown

De nieuwe Downtown-serie met tweekleurig blad voegt een spannende nieuwe look toe aan het Coleus-assortiment. De serie bestaat uit acht rechtopgaande rassen met speciale kleine, tweekleurige bladeren. Dankzij de zeer sterke vertakking en de korte teeltduur van 6-8 weken van beworteld stek tot verkoopbare plant levert Downtown een gemakkelijke en betrouwbare teelt op. De serie is ideaal voor de productie in 10 - 13 cm potten en in grotere containers met drie stekken. Een perfecte Coleus-serie met een uitstekende houdbaarheid voor verschillende marktsegmenten en voor een lange verkoopperiode. Als container- en perkplant geschikt voor buiten maar ook als potplant voor binnen.