april 03, 2024

Management buy-out wereldwijde Orchideeën business

Foto: Het nieuwe managementteam van Sogo staat klaar om de jarenlange traditie van excellentie in orchideeënveredeling en vermeerdering voort te zetten. Van links naar rechts: David Chen (CBO), Dennis Hsiao (CEO), Kaitlin Huang (CFO) en Erik Somnel (COO).

 

 

Dümmen Orange is verheugd te kunnen aankondigen dat het een akkoord heeft bereikt met het business managementteam over de verkoop van zijn wereldwijde Orchideeën business. Vanaf 1 april zullen alle Phalaenopsis-activiteiten wereldwijd, inclusief veredeling, vermeerdering en verkoop, onafhankelijk worden voortgezet onder de merknaam Sogo. Het bedrijf heeft momenteel 330 medewerkers in dienst en levert aan klanten over de hele wereld. Het was eigendom van Dümmen Orange sinds 2017.

 

Met deze management buy-out geeft Dümmen Orange zijn strategische heroriëntatie verder vorm. De stap komt kort na de recente verkoop van de Anthurium-productie in Nederland, waarmee Dümmen Orange zijn activiteiten verder stroomlijnt en meer focust op markten waar het al kerncompetenties en sterke posities heeft.

 

Sogo staat klaar om de jarenlange traditie van excellentie in orchideeënveredeling en vermeerdering voort te zetten, en blijft toegewijd aan het bedienen van kwekers, groothandelaars en detailhandelaren over de hele wereld met orchideeën van premiumkwaliteit. Dennis Hsiao, CEO van Sogo: "De overgang naar zelfstandigheid markeert een spannend nieuw hoofdstuk voor Sogo. Uiteraard blijven we volop inzetten op innovatie en het leveren van uitzonderlijke producten en diensten aan onze gewaardeerde klanten en partners."

 

Hugo Noordhoek Hegt, CEO Dümmen Orange: "Het was geen gemakkelijke beslissing om afscheid te nemen van onze Orchideeën business. Er staat een fantastisch team en we hebben de laatste jaren geweldige dingen laten zien in Orchideeën. We hebben prijzen gewonnen en ook onlangs nog een succesvol Open Huis in Taiwan afgerond. Maar we moeten realistisch zijn. Als veredelaar kunnen we niet altijd op alle markten het verschil maken. De markt voor Orchideeën heeft z’n eigen, zeer specifieke kenmerken. Om succesvol te blijven in de Orchideeënmarkt is focus nodig. Binnen de wereldwijde portfolio van Dümmen Orange kunnen we die focus niet altijd bieden, en daarom is het beter om deze beslissing nu te nemen. Met een geweldig team, een sterke klantenbasis en honderd procent focus op de Orchideeën business is Sogo uitstekend gepositioneerd om een ​​rooskleurige toekomst tegemoet te kunnen zien."