maart 30, 2021

Introductie gele power-roos Momentum+®

Deze week wordt de diep gele roos Momentum+® van Dümmen Orange op de markt gebracht. Momentum+® is door de veredelaars van Dümmen Orange speciaal ontwikkeld voor Afrikaanse rozentelers. Wat de roos bijzonder maakt, is dat zij ijzersterk is en dat haar prachtige kleur geel gedurende de bloei niet vervaagt. Momentum+® biedt een excellent vaasleven en is uitstekend te verwerken in zowel eenkleurige als gemengde boeketten. Zo geel als de zon, fleurt deze intense roos zelfs de meest druilerige dag op. Perfect om Pasen en de lente mee te vieren.

Stralend gele roos
De diepe kleur geel van de rozenblaadjes van Momentum+® contrasteert prachtig met de mooie donkergroene bladeren. De zonnige uitstraling van deze roos sluit naadloos aan bij de groeiende vraag van kwekers naar kleurige snijbloemen. Momentum+® onderscheidt zich ook door haar kracht en de productiviteit van de bloem is ook uitstekend. De Momentum+® rozen groeien uit tot stengels van 40 tot 70 centimeter lang.

De intense kleur geel is natuurlijk het eerst wat opvalt", zegt Peter Mwangi, Sales manager bij Dümmen Orange. "De kleur blijft in de vaas behouden, zodat mensen zo lang mogelijk van de roos kunnen genieten. Maar wat Momentum+® zeker zo bijzonder maakt, is haar sterkte. De roos heeft een stevige knop van 4,5 tot 5 centimeter doorsnee die opent in een krachtige, symmetrische bloem. Doordat de bloemen cilindrisch zijn, zijn de bloembladen beter beschermd tegen kneuzingen en dit maakt Momentum+® zeer goed bestand tegen transport en verpakking. We zijn erg trots op deze veelbelovende aanwinst voor de bloemist."